In augustus is mijn autokeuring
verlopen. Wat nu. Terug naar België rijden om even naar de keuring te gaan?
Neen toch. Dus even informatie vragen bij de verzekering. Ik kan in Spanje een
keuring van de wagen laten doen op vrije basis. Deze formulieren moeten naar de
verzekering in België gestuurd worden en zo is de verzekering weer in orde. Ten
minste als de wagen goed gekeurd wordt.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vandaag reed ik samen met Marcel
naar Lorca, om de auto te keuren. We waren op de plaats rond 10 uur en wonder
boven wonder, waren we de eerste. Eerst naar de receptie. Je moet de papieren
van de auto afgeven, je verzekeringsformulier en een betalingsbewijs. Dan moest
ik 47 betalen, en mocht dan rijden naar inkom 2. Even wachten en dan was het
mijn beurt. Lichten, ruitenwissers, claxon, sproeiers enz..testen. Chassis
nummer controleren. Remmen testen en dan over de foss om de onderkant van de
wagen te controleren. Eigenlijk idem zoals in België, maar je moet hier zelf in
de auto blijven zitten en al de handelingen doen. Als alles gekeurd is, mag je
een papier gaan halen op het secretariaat. Dat papier is voldoende en er staat
in het vet geschreven
.Den Jumpy is goedgekeurd
Wanneer moet je
terug
.?????.... Op vrijwillige basis.
Ons Claudia heeft vandaag de hele
dag haar favoriete ding gedaan. Kleding ontwerpen en dan in elkaar steken.
Ik heb een nieuw gerecht gemaakt
voor het restaurant. Vandaag eten we Hierba Esteppa
Hierba Esteppa
Een zoutzure Provençaalse saus. Maar dat is een
groot geheim hoe het echt gemaakt wordt. Claudia maakt deze saus. Ze heeft het
recept van haar mama en oma zaliger, en zelfs ik ken dat recept niet. Maar het
is lekker. Niet lekker, maar zeer lekker. We bakken eerst een steak. Naar de
zin van de klant. Daar bovenop wordt dan die lekkere Provençaalse saus gedaan
En daar bovenop een hoeveelheid Hierba Esteppa Dit zijn zeer dun gesneden aardappeltjes
In België noemen ze dit gerecht; Steppengras
Hopelijk zijn de Spanjaarden er zot van Nederlanders
en Engelsen en Duitsers, alvast Wie weet doen we enkel nog dit in het
restaurant
Morgen is het zaterdag. De kinderen hebben na schooltijd
echt hard gewerkt. Ze hebben al hun huiswerk gemaakt en zijn dus vrij van
huiswerk op zaterdag en zondag.
Smakelijk.
De autokeuring van ...Lorca
Foto's nemen, ik weet niet of ze het graag hebben, maar stiekem hé


Strooi... Maar als het strooi afgewerkt is.....lekker
En ons Clauke, ze heeft een heel fabriek hier in Mazarron.
Improviseren,nieuwe ideen, zelf patronen maken, en ontwerpen. Laat ze maar doen hoor, maar straks gaan mijn meisjes weer op stap door de straten van Mazarron met kleding die je nergens kan kopen.
En dan het eindresultaat 'Hierba Estepa '
|