We hebben weer een prachtige dag. Toen ik vanmorgen
rond 6 uur uit mijn bed kwam, was het maar 16°C. Windstil en natuurlijk nog
pikke donker. Om half 9 reden we naar school en het was aan de kust 23 °C.
Blauwe hemel en windstil. Dat belooft. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ik heb de laatste dagen gezien, dat de boeren al hun
fruitbomen, zoals amandelnoten, peren, appels, vijgen, perziken en pruimen aan
het snoeien zijn. Van al dat fruit hebben we wel wat bomen in onze gaard staan.
Dus, vandaag niet lopen, niet fietsen, maar snoeien. Al vlug was mijn
aanhangwagen goed gevuld. Morgen, na de ochtendjogging, is het ledigen van de
aanhangwagen in het eco-park.
De appelsienen beginnen nu iedere dag feller te
kleuren. Een groene boom met groene vruchten, dat valt niet op, maar een groene
boom met oranje vruchten is een mooi zicht in de tuin.
De kinderen maken het vrij goed in de school. Ze
hebben wel heel veel huiswerk. Na de soep, tomatensoep vandaag, beginnen ze eraan.
Ze zijn van ongeveer half 3 bezig tot 5 uur. En wij moeten tussendoor al eens
helpen. Soms begrijpen ze iets niet, maar dat heeft dan al zeker niet meer met
de taal te maken, maar eerder met de oefening. En dan begrijpen wij het niet
altijd. Dat heeft dan niet met de oefening, maar met de taal te maken.
En daar gaan we iets aan doen.
Vandaag hebben we ons ingeschreven aan de
universidad de Mazarron. Van 16 oktober tot 31 mei gaan we 2x per week naar de
Spaanse les. 2X per week is het grammatica en dan kan je nog 1x per week in
groep samenkomen om te kletsen. De lessen zijn van 9 tot half 11.Kletsen, de
beste praktijk. Praten met andere mensen. Je kunt natuurlijk veel les gaan
volgen en je kot niet uitkomen. Dan leer je volgens mij niks. We hebben het
ondervonden in de 6 weken dat de aannemer bij ons bezig was. Enkel Spaans. En
daar wen je op den duur aan. We zullen les krijgen van een mama van een
schoolvriendinnetje van Yanneke. Ze spreekt een klein beetje Engels. Altijd
nuttig indien het echt niet meer gaat.
Voor het restaurant is het vandaag gevulde kipfilet
met een paprikasausje, gebakken Provençaalse aardappeltjes in de schil en
gehalveerde boontjes. De kipfilet is gevuld met Spaanse ham en verse kruiden
met een gepocheerde wortel. De saus is als volgt. Paprika, ajuin, courgette
fijn snijden en koken in 2dl kippenfond. Daarna pureren en in een puntzeef
laten uitlekken. Opwarmen met wat room en klaar.
Voor iedereen die deze blog leest en morgen jarig is
maak
er een fijne dag van.
Het remorkske is vol. Morgen gaan we deze naar het eco-park brengen.En daarna kunnen we hem weer vullen.
Stilletjes worden de appelsienen rood. In de herfst beginnen de bladeren van de bomen te kleuren. De bladeren van de appelsienenboom blijven groen, maar de vrucht begint te kleuren. Begin december, dan kunnen we er van smullen.
Een ruw bord. Nog een beetje bijkleuren en kruiden en dan opdienen.Gevulde kippenfilet met ham en een gepoceerde wortel. Ondertussen hebben we het al op gegeten en het was ...heerlijk..
|