We zijn weer diep gegaan vanmorgen.
Gisteren lopen, dus vandaag rust. Maar dan kennen we Claudia niet. Voormalig
Europees topturnster ( mag toch even gezegd zijn), kan niet stilzitten. Ik
heb een oudere man en moet toch voor hem niet onderdoen zeker En ik die altijd
dacht!!! Ik heb een jongere vrouw en moet toch steeds mijn best blijven doen
om ze aan te kunnen Jaaa nu zijn we bezig hé.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Al de gekheid op een stokje. We
kunnen het niet laten om s morgens niets te doen. Dus vandaag mountenbiken. De
mountens hebben we, de bike ook. En wijle weg. Eigenlijk gingen we een rit
maken om zo een parcour uit te stippelen om te lopen. We zijn 2x vastgereden.
Daarmee wil ik zeggen dat we 2 x op een top van een berg zaten, en niet verder
konden. Maar wel zeer mooie uitzichten. Fotos volgen nog wel. Op een zeker
moment was het zo stijl, dat we de ketting op het kleinste tandwiel voor en
achter moesten leggen. En nog afstappen.
Moesten de veteranen van de judo
van Koersel dit lezen, Mannen, hier is het te doen zenne En we kunnen u
allemaal te slapen leggen.
Vandaag geven we ook een culinaire uitleg van het
hoofdgerecht op ons menu in het restaurant.
Rijstschotel
Kan je thuis ook eens maken.
Voor 8 personen neem je 800 gr gemend gehakt. Dit
doe je in een beboterde ovenschotel. Je legt de bodem goed vol. Daarboven doe
ringen van ajuin tot het vol ligt. Daarop die je slierten rode en groene paprika.
Peper zout en paprikapoeder strooi er ruim over. Daarover doe je 2 koffietassen
rijst over. Niet gekookt, gewoon rouw. Daarover ajuinringen tot het weer goed
vol ligt. Daarboven gekookte en afgekoelde prinsessenboontjes. Peper zout en
paprikapoeder.2 tassen rijst. Hier
gooien we een 2 blikken tomatenblokjes over. Dan maïs, uit blik, tot het vol ligt. Daarover
gieten we een tas water met een opgelost runderbouillonblokje. We dekken de
rijstschotel af mat alu papier, en zetten dit enkele uren in de koelkast. Dit
is belangrijk.
Daarna moet deze schotel in de oven. Hoeft niet voor
te verwarmen, maar we zetten de schotel om te beginnen in de oven voor één uur.
Na het uur moet je even kijken of de rijst gaar is. Meestal moet dit gerecht
anderhalf uur in de oven.
Opdienen in een bord en smullen maar. Lekker met tomaten
of curryketchup.
Indien je dit hebt uitgeprobeerd, beste lezers, laat
het ons eens weten hé.
En morgen een speciale dag. Ik ga met den Jumpy naar
de keuring. Spannend.



|