Na
twee dagen van minder aangenaam nieuws op de blog, is het vandaag dan weer het
tegenovergestelde.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
We
stonden met ons drieën vanmorgen rond half 9 op. Ja, met ons drieën. Ons
Yanneke heeft gelogeerd in de Peurt samen met haar vriendinnetje Nathalie. De
zon was van de partij en het was zowaar windstil. Het beloofd een heerlijke dag
te worden. We hadden eerder afgesproken dat we Yanneke rond 11 uur zouden
ophalen om dan verder naar de markt te gaan. Yanneke heeft nieuwe sportschoenen
nodig, Mama heeft stof nodig om schorten te maken voor zaterdag en stof voor
overgordijnen. Overgordijnen die de, eventuele, koude buiten zal houden.
Na
het ontbijt hebben we, althans de dames, Clauke en Yetteke, een uitgebreid ceremonieel
wassen uitgeoefend. Douchen, haar blazen, en dan met de stijftang erdoor,
tanden poetsen en scheren
.Sorry, dat was mijn ding.
Tegen
11 uur zijn we naar de Puerto gereden, hebben ons Yanneke uitgehaald, en dan
door naar de markt. De sportschoenen hadden we zeer vlug gevonden. Het stof
voor de schorten ook. Opeens zagen we een kraam met zeer mooie stoffen voor
overgordijnen. Wat bleek, het waren bedspreien. Dan maar wat verder gekuierd. Op
zowat het einde van de markt stond een man met stukken stof. Einde reeks. Een
stuk van 1m40 breed en 10 m lang. En het was ook nog ons goesting. 8. Dat is
verkocht. Claudia kan nu beginnen met naaien.
Toen
we terug naar de auto gingen, vroeg ik aan mijn dames in wat ze zin hadden om
te eten. We gaan eerst aperitieven aan de puerto en daarna kopen we verse
mosselen. Wat een leven. Wij dus naar de puerto. We hebben een fles rosé gevraagd,
de kids cola en Fanta, en hebben heerlijk genoten van het aperitief. Dan naar
de Arbol om 2 kg mosselen. Bij thuiskomst hebben we deze gekuist en samen met
gestoofde ui lekker opgesnoept. Heerlijk toch.
Zondag
is genieten. De kids en Claudia zijn gaan zwemmen. Ik heb het deeg gemaakt voor
het wekelijks brood en daarna heb ik me bij die ladys aan het zwembad gelegd. Het
was heerlijk. Zon, zalige temperatuur in het water en iedereen goed gezind. Wat
moet je nog meer.
Vandaag
bieden we konijn, met een zoet sausje en heerlijke zelfgemaakte kroketten. Het
konijn heeft gemarineerd in bruin bier, rode wijn, wortelen, ajuin,
peperbolletjes en krieken. 24 u lang. Het konijn wordt dan in de pan gebakken,
de marinade wordt gekookt en gemixt. De saus wordt aangelegd met siroop en
bruine suiker en dan in de pan met het konijn gegoten. En dan maar laten
pruttelen hé. Gisteren heb ik aardappelpuree gemaakt, en die is tot nu volledig
uitgedroogd. We maken er kroketten van. Nog in de bloem draaien, dan door eiwit
en broodkruim en bakken op 180°C. Het zal weer smullen zijn. Ah ja, we
presenteren er koude abrikozen bij.

Ons fier Marieke. De krullen ruit met de stijftang. Als je Claudia als kind hebt gekend, beste lezer, het is zoals twee druppels water.
Mosselen!!!! in de wok op de BBQ




Op het menu, Konijn uit de Campo met een zoute saus en zelfgemaakte kroketten




Lekker
|