Foto
Foto
Inhoud blog
  • Bloggen.be stopt ermee
  • 26 Jaar lief en leed
  • De Dennse dog
  • Autorijschool
  • La Azohia
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
    Foto
    Foto
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    chihuahualiefhebber
    www.bloggen.be/chihuah
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Vive la France maar ondertussen al Spanje

    Beste lezer, Welkom op onze blog Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011 Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan . Veel leesgenot ERIC
    11-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan ik hier een tonneke wijn kopen...?

     Zondag 27 juli , rond de klok van 8 , ben ik bezig met het bakken van vlees op de BBQ. Jean en Eva komen eten. Kim Rob en Doro-lita zijn net door Jean naar het vliegveld gebracht. Jean heeft onze auto meegekregen en wij hebben Eva met hunne mobieldinges naar de finca gebracht. ... Wat nen uitleg.

    Jean komt het land opgereden , gevolgd door een wagen met Belgische nummerplaat. 4 Mensen stappen uit en zeggen... Kunnen we hier een tonneke wijn kopen? De eigenaars , waarvan we het huis huren, hebben gezegd dat we de grote baan over moeten en naar het rode huis moeten om de wijn te halen.  Gevat zoals ons Clauke is, ...Ja dat kan, enkel met een gerecht, want we zijn een restaurant. Dat komt goed uit, schrijf ons dan maar in voor de volgende dag.

    We hebben een soort rood huis dat wel, wijn hebben we ook, maar een bodega zijn we niet.

    Dat was de eerste kennismaking met de familie Van Listenborgh-Zenner en kids.We hebben nog wat getetterd en gekletst, tot dat ons Clauke zei... Die stem ken ik van ergens. Het is precies of jet Lits bent van de soap familie op VTM. Dat is hij ook zegt Kristel, de vrouw van Steph. En ikke nadien.. Och kom, Lits van familie,,...Wat zou diene mens hiet toch komen doen!!

    Maar wat de volgende dagen zou gebeuren en plaatsvinden, dat hebben we zelden meegemaakt.

    Het is en was dus wel degelijk den echte Lits van Familie... Grappig vond ik wel hetgeen hij me de eerste avond zei... Alle acteerprestaties waren vergoed , maar wel allemaal officieel.. Hola pola... tegen mij hoef je je niet te verantwoorden hoor.. Kzen niet van de belastingen. Er werd verder wat gepraat over Familie en VTM en dan was dat hoofdstuk ook afgesloten. Steph ,Kristel , Tars en Tinne waren bij ons als fijne , babbelgrage en pleziermakende klanten.


    De eerste avond samen met de hele bende... En het werd alsmaar later en later... Maar ja , wat maakt het uit voor die ene keer..........................................dachten we...


    Op die eerste avond, hadden de kinderen al dadelijk vreugde en plezier met Tars en Tinne. Ze maakten maskers , echte , maar ook van de servietten die op tafel lagen.Het was me een gezellig sfeertje en we voelden precies of we dit gezin al jaren kenden. Je maakt het niet vlug mee, maar je hebt zo van die mensen waar je je dadelujk thuis mee voelt.



    Steph en Kristel mochten er natuurlijk ook aan geloven om deel te nemen aan de uitbukker hadden. undigheid van de kids. De service in het restaurant ging maar door. Het moest ook nog eens lukken dat we de volgende dagen het alsmaar drukker hadden. Voor ons een belangrijk iets...iedereen die aanwezig was , zat in een goede sfeer. Het restaurant was gevuld met een en al positiviteit. En zo hoort het ook



    Achter de schermen werd geproefd van de overschot. We eten meestal rond 3 uur. Soms wat de pot van het restaurant biedt, maar soms ook andere dingen. Schiet er wat over als de borden gevuld zijn, dan gebeurd er dit.....

    Proeven uit de kom...

    En de chef krijgt ook een hapje. Hoewel ik al veel geproefd heb voor het op het bord komt.



    Er gaan dagen voorbij en ..(.zo noemen wij hen onder ons gezinneke.) lits... komt regelmatig over de vloer. Heerlijke gesprekken. Wederzijdse dialogen waar je iets van opsteekt..... Late avonden ,...weinig slaap.... dus...toch geen geisoleerd moment van weinig slaap. Maar... het is iedere keer weer echt uitkijken naar hun bezoek. Wat een fijn gezin en wat een positieve invloed op ons.

    Steppegras....Was da ???

    Dus doen we steppegras.



    Patatten fijn snijden ...spoelen...voorbakken....biefstuk van bijna 400gr per persoon...lekkere saus door Clauke gemaakt...( we zijn een team he ) en dan de service,,,



    Clauke neemt een foto...maar niemand die zijne kop omhoog steekt.. Kan ook niet. zo lekker.



    En dan de prijsvraag.....Wat knijpt Lits nu uit!!!!!



    En tot slot , iets wat elke chef wil meemaken.... Bordje lik....het grootste compliment voor een chef.

    En gelukkig heeft dit niets te maken met etikette of beleefdheid,,,neen, het is een gevolg dat het lekker was en dat je je thuis voelt.... 1-0 voor ons.


    ...

    Nadat het weeral laat werd, hielden de kinderen het heel rustig de volgende dag..

    Zijn ze van deze tijd of ouderwets....het zal ons worst wezen...maar dit hebben ze echt wel van de mama geleerd...breien.



    Wat een gezin...wat een fijn gezin. Iedereen is wel echt met elkaar begaan en al dat positieve geven ze zomaar door. Je voelt je er echt happy mee.

    De Litsen hebben een voetafdruk op ons hart gezet. Wie weet, komen we ze ooit nog tegen. Wie weet komt dit nooit meer, maar 1 ding staat vast.. We hebben lange dagen en korte nachten gehad.... en het eerste wat we zo terug willen, zijn deze lange dagen en korte nachten. Trots mogen ze zijn met zulke fijne kinderen. Trots mogen ze zijn dat ze ons weer zo gelukkig hebben gemaakt. Trots mogen ze zijn dat ze ons weer hebben duidelijk gemaakt dat we zo moeten verder doen als dat we bezig zijn...



    Dit was echt uniek....zuiver....puur

    En Kristel...Wat ne knuffelaar ben je toch.....Heerlijk.


    Hier heb ik weer een maatje bij ...een BV...Bijzonder Vriend..

    Konden we de klok maar even terug naar 27 juli zetten...dan mochtten we dit nog eens meemaken...

    Uit het oog....maar zeker niet uit het hart.



    En deze toekomst...doe zo verder allemaal....echt goe bezig... houen zo...


    En toen waren ze weg... enkel uit ons gezichtsveld.



    We kregen nog een aandenken......



    En verder zonder commentaar...

    De wereld is een grote toverbol.

    Helaas niet voor iedereen een positieve en aangename planeet om op te wonen. Maar toch zijn er altijd zo van die mensen die er voor kunnen zorgen dat je ...begot...weet waarvoor je leeft.

    Ze geven je kracht, moed en vooral veel blijheid.

    Niet alleen de Litsen zijn in ons leven gekomen. Ook de Schreuders en Hermansen,Geuens, Danielsen  en nog zoveel meer... Een hechte familie ....

    Merci , omdat we ook dankzij U een fijn leven hebben.

    En..... dat tonneke wijn heeft de Lits dan toch ergens anders moeten kopen


    11-08-2014 om 16:01 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paella van Finca Buen Gusto

    Je mag Spanje niet verlaten als je geen paella gegeten hebt..............zeggen ze.

    In vele variaties kan je overal in Spanje paella eten. Vers, uit den diepvries , vacuum verpakt of zelfs 4 dagen oud... uit de frigo.Ze durven het allemaal aan te bieden.

    Op vraag mocht ik gisteren een BuenGusto paella maken. Ik heb er mijn methode voor, rekening houdend met bepaalde ingredienten die sommige klanten wel of niet lustten.



    We starten met vis te bakken in de pan. Na het bijna gaar bakken, haal ik de vis eruit en leg er de varkenscarbonade in.



    Al de ingredienten.



    De vis en calamares zijn gebakken. In dit aanbaksel wordt dan het varkensvlees gelegd .



    Dan is het de buurt aan de kippenblokjes . Kruiden met Kerkuma zodat deze al een wat gele kleur krijgen.





    Ondertussen zijn de gasten aangekomen en genieten van een aperitief. Nu begint het echte werk. Het vlees, kip en de vis heb ik al op voorhand gebakken, omdat het anders te lang duurt. En het moet goed zijn, daar we de klanten toelaten om te zien hoe de paella wordt gemaakt.Het is een belevenis die je tijdens de vakantie niet al te snel meemaakt.



    Voorheel waren de groenten reeds gesneden, dus deze worden nu gestoofd in de pan. Rode en groene paprika, ui, look en cougette.




    En terwijl alles staat te pruttelen, wordt er flink getetterd en gelachen. De risottorijst wordt meegebakken met de groenten. Er wordt kippenbouillon overgegoten tot alles onder staat.

    Wanneer de rijst bijna gaar is, doen we al de , voordien gebakken producten, er bij. De vis, het vlees, mosseltjes, erwten .

    De paella wordt dan afgewerkt met gamba's en de voorgebakken kippenboutjes.


    Voila en klaar is ..kee...paella Buen Gusto.

    Je kan deze dus nog heel anders maken met vele andere ingredienten, maar zo hebben we het deze keer gedaan.



    Nog even onder zilverpapier laten rusten, tijd dus om wat op te ruimen en dan...bikken.



    Genoeg voor iedereen. We starten op zo een avond met een aperitief en een hapje. Een voorgerecht doen we niet, omdat we vele malen terug kunnen gaan naar de paellaschotel

    Maar ook gisteren was het weer veel te veel.



    En smullen maar....


    06-08-2014 om 13:25 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doe je op een iets rustigere maandag..?

    Het is hier de laatste dagen en eigenlijk weken al wat geweest.

    s'Morgens opstaan, naar de vroegmarkt en de winkel..Voorbereidingen voor de avondshift...s'Middags klanten voor spaghetti en croques ...effe zwemmen en dan beginnen aan de avond.

    En ze blijven hangen... Regelmatig zien we de klok op 2 uur staan...Amaai, vermoeiend en druk, maar ons hoor je echt niet klagen. Het mag , nu het vakantie is , wel tegen 300 per uur gaan.. Als we dood zijn , kunnen we nog lang genoeg rusten....

    Het is daarom ook dat ik de blog wat heb verwaarloosd. Maar zeg zelf...Als je niets beleefd, wat moet je dan elke dag schrijven..?

    Vandaag is het iets rustiger. We hebben wel enkele tafels, maar niet zoals de voorbije dagen. Dus is er tijd voor wat anders ook.



    s'Morgens vroeg , als de zon nog in het oosten staat en het nog maar 27 graden is, dan is het tijd om verse vijgen te plukken. We gaan ze vandaag en morgen gebruiken bij het voorgerecht.

    Vijgen met spek en geitenkaas, uit de oven.





    Altijd een beetje voorzichtig werken , zodat je de vijgen niet stuk nijpt. Ik moet ook wat opletten. Een vijg, als je die afknipt, geeft een melkachtige sap. Ik heb al ondervonden , als ik die sap op mijn handen of armen krijg, dat het dan verschrikkelijk begint te jeuken. Een allergische reactie veronderstel ik.



    Ons Clauke haar dagelijks werk betaat uit de planten en bloemen water geven. Of wel vroeg in de morgen, ofwel rond 7 uur 's avonds. Maar dat lukt dan meestal niet omdat de klanten komen .







    En dan is het tijd om brood te bakken. Ook weer een bijna dagelijks item . We geven huisgemaakt brood bij de voorgerechtjes en de spaghetti.

    Cereform..bestaat uit heel veel verschillende soorten granen en mais ,alsook rijst. Kneden wordt nog altijd met de hand gedaan. Een kwartiertje rijzen en dan in de bakjes doen



    Elk brood weegt ongeveer 850 gr. als we het deeg in de bakjes doen. 45 minuten laten rijzen en dan in een voorverwarmde oven van 200 graden een half uur bakken.



    Na het rijzen in de bakjes krijgen de broden al de vorm van hoe ze er zullen uitzien als ze gebakken zijn.



    Terwijl de broden in de oven zitten is het tijd om de spaghettisaus te maken.

    Wanneer deze klaar is, gaan die , afgekoeld, in bakjes van 500cc . 1 Portie dus.







    Na 30 minuten kunnen de broden uit de oven en zijn dan weer lekker klaar om opgegeten te worden.





    De spaghettisaus is klaar, de broden zijn klaar...en dan effe papierwerk doen. Al de facturen sorteren, berekenen, de daginkomsten natellen en alles verzamelen om straks naar de boekhouder te doen.


    Je ziet...toch nog veel te doen op een rustige maandag.


    04-08-2014 om 19:10 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lits

    Wie heeft er niet of nooit naar gekeken. Het begon allemaal ergens in de jaren 90... FAMILIE...

    Het is momenteel erg druk in de Finca , en dat is ook de reden dat er weinig andere dingen gebeuren dan, winkelen, koken en veel afwassen.

    Klanten reserveren meestal telefonisch, maar soms komen ze overdag tot hier, en slaam dan nog een babbeltje.

    Zondag kwam er een wagen aangereden met Belgische nummerplaat. Een gezin, vader moeder , grote zoon en grote dochter...

    "Ze...hebben me verteld dat ik hier een tonneke wijn kan kopen !".

    Sorry meneer , maar dat zal wel ergens anders zijn, we zijn een klein restaurant. Ooh maar dat komt goed uit, dan willen we wel wat eten, Sorry meneer, maar voor de menu , reserveer je best 1 dag op voorhand. Spaghetti en croque kan, pannenkoeken ook. Dan reserveren we voor dinsdag.Ok... Dat gezicht en die stem komt me toch zo bekend voor , wist Clauke te zeggen.. Het is juist Lits van familie.. Die politieman... Dat is hij ook zegt zijn vrouw.. In het echt Steph Van Litsenborgh.. in Familie Jef Lits..

    Alleez seg.. nen BV aan de finca.





    Gisteren is dit gezin dan komen eten.

    Het was een drukke service , de zaal zat vol en zo rond 10 uur had ik de kans om de klanten goeie dag te zeggen en een babbelke te slaan. Ook met lits en familie.

    In het echte leven commisaris te Vilvoorde , toneelspeler en gewezen acteur bij Familie, F.C. de Kampioenen , Studio 100 en Witse.

    Hij had daarover een heel verhaal.

    Maar na het verhaal hadden we een zeer intens en interessant gesprek met hem en de familie...

    Om half 2 vanmorgen deden we de deur dicht....Pfff...





    En natuurlijk nog even op de foto... Het was een fijne avond.

    Normaal schrijf ik niet over de klanten, maar met toestemming van Lits, mocht ik dit wel eens publiceren.


    30-07-2014 om 08:11 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon ...zee en strand

    Niet altijd staat de boog gespannen.

    Het is de eerste keer dat we , sinds we in Spanje wonen, tijdens de grote vakantie naar het strand gaan. Naar de zee moeten we zeggen, want we zijn niet de mensen die tussen al de andere gaan liggen


    Nog vroeg in de ochtend zijn we vertrokken. Zoals verwacht was er al een pak volk aan het strand...Niets voor ons dus, we rijden verder en zoeken wat, waar bijna geen mens komt.



    Eindeloos ver kijken, en verlaten omgevingen. Je kan met wat moeite zulke plekken nog vinden.

    En dat zijn de plaatsen waar wij naartoe willen.

    En het water was goed.. Het koelt niet echt meer af , maar het deed vooral deugd.















    De enige bezoekers die we hebben zijn de bootjes die voorbij varen.

    Je kan het zien, waar de kinderen zitten, effe de rots over en je hebt al een deel meer volk. Reden, wij zitten op een rots , met onder ons gedroogd zeewier en de massa zit en ligt op een zandstrand.










    28-07-2014 om 13:49 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kindermenu

    Geloof het of niet, tijdens de vakantiemaanden moeten we rekening houden met families met kinderen.

    En ze weten ons wonen. De meeste mensen moeten naar een restaurant aan de Puerto en kunnen dan maar kiezen uit een gewone menu.

    Reden..!!!

    Heel simpel. De meeste Spaanse kinderen worden groot gebracht met al de recepten die de grote mensen eten. Niets fout mee. Eigenlijk alleen maar positief. Onze girls , die lusten immers ook alles wat wij klaar maken. We hebben hen ook nooit , qua eten, als kind behandeld. Ze moesten eten wat de pot schaftte. Daardoor kunnen we met hen altijd wel ergen terrecht , op restaurant. Er is altijd wel iets op de kaart wat ze graag hebben.

    We hebben hier al klanten gehad , met kinderen, die ook alles lustten en waar we geen uitzondering voor hoeven te maken. Maar er zijn ook speciallekes.

    Geen probleem.. We passen ons aan aan wat de ouders vragen. We stellen zelfs enkele menu's voor waar van we zeker zijn, dat de kids het lustten.

    We hebben een kindermenu


    Een amuse of aperitiefhapje is altijd gemaakt op kindermaat. Iets met een tomaatje, worstjes en komkommer. Ze lustten het altijd , omdat het ..speels..is


    Voor de grote mensen is het dan natuurlijk wat anders. Bv.. Huisgemaakte tonijnsla op een , in look en olijfolie getrokken rode paprikapunt.



     Als voorgerecht deden we deze keer voor de kids een mimi huisgemaakte hamburger , met een klein broodje en wat salade en ketchup.

    Als Clauke afruimt, brengt ze lege borden mee..Dus, het werd en wordt gesmaakt.



    Mosselsoep gemaakt van sinaasappelsap en saffraan met witte selderstengel en ajuin...da's voor de grote mensen.



    De kids , deze keer, hadde pasta gevraagd. Neen..niets uit een potteke, alles vers.. Een rijk gevulde saus met paprika's, courgette, ajuin, champignons en tomaten +  gemengd gehakt



    En dat alles bij elkaar getoverd door... tu cheffe



    Finca Buen Gusto   een Belgisch restaurant in Spanje...en dat moet je laten zien he...



    Vraagje... Wat eet de chef en zijn gezin , voor de service... Wel, meestal eten we een deel van de menu die wordt klaargemaakt, maar we houden s'middags meestal ook een siesta. Niet dat we gaan maffen..neen, we eten , in dit geval een panpizza en daarna zwemmen . Nu eerder afkoelen.












    En verder zijn er geen woorden voor....


    27-07-2014 om 15:29 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 jaar oorlog

    De Eerste Wereldoorlog, die ook de Wereldoorlog of de Grote Oorlog werd genoemd, was een wereldoorlog gecentreerd in Europa die begon op 28 juli 1914 en duurde tot 11 november 1918.

    Nog altijd is 11 november bekend als wapenstilstandsdag.

    Op 28 juli begon het conflict met de Oostenrijks-Hongaarse invasie van Servië, gevolgd door de Duitse invasie van België, Luxemburg en Frankrijk; en een Russische aanval op Duitsland. Nadat de Duitse opmars naar Parijs tot stilstand was gebracht, vestigde het westfront zich in een statische uitputtingsslag van een Loopgravenoorlog die weinig veranderde tot 1917. In het oosten vocht het Russische leger met succes tegen de Oostenrijks-Hongaarse troepen, maar werd teruggedrongen door het Duitse leger. Bijkomende fronten werden geopend nadat het Ottomaanse Rijk toetrad tot de oorlog in 1914, Italië en Bulgarije in 1915 en Roemenië in 1916. Het Russische Rijk ging ten onder in de Russische Revolutie van 1917, en Rusland stapte uit de oorlog na de Oktoberrevolutie later dat jaar.

    Na een Duits offensief langs het westfront in 1918, betraden Amerikaanse troepen de loopgraven en de geallieerden drongen de Duitse legers terug in een reeks van succesvolle offensieven. Duitsland, dat zijn eigen problemen had met revolutionairen op dat moment, stemde in met een staakt-het-vuren op 11 november 1918, dat later bekend zou staan als Wapenstilstandsdag.

    De oorlog eindigde als een overwinning voor de geallieerden.

    Iedere vrijdag hebben we bij Finca Buen Gusto een thema op culinair gebied.

    Het thema deze keer was, het eten van de soldaat in WO I.

    Inderdaad, soms was het niets en meestal was het gene vette. Ik heb onderzoek gedaan op het net , en heb verschillende menu's gevonden , die de soldaten, onderofficieren en officieren , te bikken kregen. Daar heb ik dan een selectie van gemaakt, verschillende gerechten en ingredienten samengevoegd en we kwamen uit op het volgende.





    Als aperitiefhapje aten de gasten  bruin roggebrood met haring.

    Bruin roggebrood en haring was een veel gegeten recept in de loopgraven.Het brood was meestal niet vers , maar met een slok water was het dan toch wel te bijten.



    Bruine bonen, witte bonen, varkensworst en kip..Alles in een gammel.

    Wij hebben er een cassoulet van gemaakt met een klomp wit brood. Een hele grote kookpan ... selder, ajuin, gerookte cervelat , chorizo worst en kippenvleugeltjes. Verse tomatenblokjes, witte en bruine bonen.

    Het rook alvast lekker toen we er aan bezig waren, maar eten...!!! Om duimen en vingers van af te likken...Volgens de klanten toch.



    We hebben het gerecht niet in een gammel opgediend, maar in ronde pannetjes.





    Het hoofdgerecht

    Werd veel gegeten in het vlakke Vlaamse land...Poreistoemp met kalkoen

    Ik heb er dan wel nog een portosausje bij gemaakt, iets wat de soldaten waarschijnlijk niet kregen.




    Het dessert... helaas geen foto.....(vergeten)

    Normaal rijstpap of boekweitpannenkoek met is.


    Voila se , een geslaagde culinaire avond , en voldane gasten....meer moet dat niet zijn...


    26-07-2014 om 08:02 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleingeld

    Van vele klanten krijgen we soms een fooi of een tip. Meestal een beetje overschot van het wisselgeld... Alvast...Dank u daarvoor.

    Wiat je dat er in Spanje een regel voor is?.

    Natuurlijk is niets verplicht, maar de beleefdheid gebied om 5% van het bedrag op de rekening als tip of fooi te geven.

    Wij denken er dit van. De klant komt, geniet van een culinaire avond en betaald de rekening. Wat hij of zij meer geeft , wordt in de grootste dank aangenomen. Geeft hij of zij niets, even goeie vrienden .

    Maar bij momenten raakt het potteke dan toch wel eens vol, en moet er geteld en gesorteerd worden.

    Veel stukken van 50. 20 en 10 cent en dan ook een heleboel van die bruin stukskes.

    Vooral de Engelse mensen geven het kleingeld. Zeker tegen dat ze terug naar Engeland gaan. In hun land kunnen ze niets doen met de euro en zelfs de centen neemt de bank niet aan.

    Zo was het vroeger trouwens ook in Belgie ,,Spaanse pesetas, enkel de briefjes werden terug gewisseld.






    De centen worden geteld, gesorteerd en in rolletjes verpakt.

    Daar gaan we dus echt wel ene van drinken.. Het noemt daarom ook drinkgeld .



    In Camposol zijn er golfvelden. In Candado ook. Onze meisjes zij enkele dagen geleden gaan spelen met vriendjes, en raapten naast het golfterrein de verloren geslagen balletjes

    Janne kocht schroefoogjes, visdraad en ringen.

    Hoe creatief ze ook is ingesteld maakt ze er sleutelhangers van.

    In de chineese winkel verkopen ze deze voor 1.50 euro, zij vraagt er een euro voor...

    Ze blijven commerce madammen . Eeerst die elastiekjes en nu dit...





    Enkele dagen geledsen stootte ons Yetteke per ongeluk tegen Clauke hare teen.Dikke teen.

    Gevolg, teennagel er helemaal af... Pijn, manken... bloed.... Maar de show must go on..

    Dus , opdienen met nen dikke windel...



    Tegen dat de klanten er zijn worden de tafels ingedekt..



    Nog vlug wat gekke bekken



    En ook nog heerlijke muziek op Spotify zoeken om te begeleiden met de heerlijke gerechten.


    25-07-2014 om 17:04 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel is er niet aan de hand

    Veel is er niet aan de hand, en dat heb je al gemerkt aan de blog waarscheinlijk.

    Neen, geen verveling, neen, niet uitgeblust, neen, ...het is gewoon te warm.

    Iedere dag zit het hier goed gevuld . Allemaal mensen die met vakantie zijn, Mensen, allemaal goed gezind, ontstresst en met blije kinderen. We hebben het druk. Voor ons zijn  het hele trage dagen. Opstaan, op ons gemakje ontbijten, op het gemak wassen en aankleden en dan op het gemak winkelen. Alles vers halen. Op het gemak...waarom, omdat , zelfs als je 's morgens wat te snel de koffie drinkt, begin je al te zweten.

    Door de zon , hoog aan de hemel, wordt je gedwongen van een paar vitessen lager te schakelen. Na meer dan 2 jaar Spanje , zijn we er helemaal mee eens dat een Spanjaard iets trager leeft dan een Belg.

    Tijdens de warmste uren van de dag, zo tussen 2 en 6, zitten we binnen. Voorbereidingen, ronde van Frankrijk zien, en regelmatig een klein dutje. Ook wat zwemmen en soms ook echt niksen.

    De kinderen lezen of spelen, er komen al eens vriendjes op bezoek en ook zij gaan bij vriendjes spelen.

    8 Uur en de klanten arriveren. Dan is het effe goed doorwerken tot 10 uur half 11. opruimen en buiten afkoelen. Voor 12 uur liggen we dus nooit in bed.

    Dus,,,, veel is er niet aan de hand.


    Op zondag laatst leden, kregen we bezoek van Jean en Eva, samen met hun familie die met vakantie komen. Rechtstreeks van de luchthaven naar hier. Kleine Dora-Lita was er bij en dat was voor onze kinderen weer een mooie gelegenheid om met die kleine pruts te ravotten.




    En er moet ook geeten worden... Dora-Lita wou spaghetti...hmmm... lekker met de handjes..



    Wat een schatje toch

    En wat een verassing op de nationale feestdag van 21 juli... Mooi bezoek uit Belgie...Wel bijna 40 jaar geleden en dankzij facebook, terug zien...

    We kregen bezoek van Hilde...we respecteren de privatie.... Hebben lang gekletst, lekker gegeten ..kortom... het was een super namiddag en avond.


    24-07-2014 om 07:39 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verhaal van de cervelat.

    Het zal je maar overkomen.

    In Belgie wordt je uit de diepvriezer gehaald in een grote horeca winkel. Akkoord, we zijn wel vacuum verpakt, maar als we ontdooien, dan moeten we dadelijk opgegeten worden.

    Eerst nog een reis van meer dan 2000 km , naar het zuiden. 24 Uur hebben we er over gedaan. Stik kapot zijn we. Niet geslapen, niks gedronken en we kregen het per uur alleen maar warmer.

    De verlossing kwam rond 1 uur in de namiddag. Eindelijk in de frigo...Pffff...afkoelen.

    Al snel moesten we afscheid nemen van enkele vrienden. Een koppel met look en een koppel zonder look werden uit de frigo gehaald, in de friteuse gelegd en daarna besmeerd met mayonaise, curryketchup en pili pili. En toppunt....dan werden ze bestrooid met fijn gesneden ajuin...Hmmm dat was...special...

    Enkele dagen hebben we nog in die frigo kunnen blijven. Af en toe moesten we weer een vriend afgeven. Ze diende als tapa hapje of ze werden gebruikt als amuse. Gegeten door alle nationaliteiten...Engelsen, Noren, Duitsers en natuurlijk ook Belgen.


    En dan was het zover.


    Een voor een werden we uit die frigo gehaald. Onze vacuum verpakking werd verwijderd en ons bovenkleed moesten we uitdoen.

    We voelden het al een beetje, zo in ons ..nakie.....Warm...

    Dan werden we in een grote hand gelegd. Met een scherp mes maakten ze inkepingen in ons bruin lijfje en werden per 6 in heel heet frietvet gelegd.. Even maar , maar door die hitte zagen we na enkele minuten nog bruiner... Hadden we maar factor 50 bij gehad.





    Je ziet al dadelijk het verschil...de bleekscheten en zij die in het 175 graden bad hebben gelegen.

    Eerst moesten we op een stuk papier gaan liggen. Ons zweet werd zo opgevangen en we koelden natuurlijk ook nog heel wat af. Maar dat afkoelen zou straks nog erger worden... Wat we tot op dit moment nog niet wistten.



    Wanneer we dan helemaal afgekoeld waren, werden we , mooi naast elkaar, in een grote doos gelegd. Die met look in een witte en die zonder in een blauwe.De meeste van de vrienden terug samen.

    De meneer die hier allemaal verantwoordelijk voor was, droeg ons naar een heel grote doos. Hij legde ons er in, en ik kan u verzekeren....koud...ijskoud.



    We denken dat die meneer iets van plan is. Nu we in het bad geweest zijn , waar we bruiner van werden, wil hij ons bewaren in die koude box. Wanneer de tijd gekomen is, zal hij er ons uithalen . We staan nu stijf van de kou, maar ik ben er zeker van dat we na het afkoelen en zodra we de kamertemperatuur terug hebben weer in dat heet bad worden gelegd en nog bruiner worden.

    Wie van ons zal als eerste moeten gaan...?

    Wat gaan ze weer op ons smeren?

    En wat zal de nationaliteit van de maag zijn waar we in terrecht komen...?

    Wat is het leven van een cervelat... eigenaardig!!!


    20-07-2014 om 14:43 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoeiheet

    De lezers in Belgie zullen zeker zeggen....Jaja , maar hier is het nu ook heel warm.

    Maar goed, het is tijdens het bouwverlof ooit anders geweest. Voor het bouwverlof warm , tijdens, regen en fris en na het verlof weer warm. Dus niet klagen....

    Hier is het snoeiwarm...Het begint al vrij vroeg, want als ik van het ochtendwinkelen kom, dan noteren we al temperaturen van tegen de 30 graden.....8 uur half 9

    Door de warmte en komt er nog bij, door de drukte bij ons , valt er echt niet te veel te beleven. We ondergaan de hitte , doen binnen wat klusjes en vooral veel in de keuken staan.

    En daaris het ook warm



    Dit jaar zijn ze er vrij vroeg mee. Normaal is het altijd rond 1 augustus dat de ammandelnoten geschud worden.  De bomen stonden ook vroeg in de bloesem dit jaar. Terwijl ze anders nooit water hoeven, hebben ze dit jaar tot 2 x toe water gekregen. Droogte, warmte..de amandelboom kan er vlot tegen. En nu maar olie , likeur en dessertjes maken ,,,Noten genoeg.







    Bij Jean en Eva , in hun Finca is het ook lekker warm. Ik ben wat uitleg gaan geven over het onderhoud van het zwembad. Dat jobke was vlug gedaan, dus nadien , achter een frisse pint lekker relaxen.





    De duizendpoot leeft normaal in het zand, buiten. Daar de temperaturen zo hoog zijn, komen ze vlichten naar iets frissere oorden, en dat is dan binnen.

    s'Nachts worden we al eens gewekt door de kids , omdat er dan een duizendpoot in de kamer zit. Ze maken een tikkend geluid en ja, je wordt er wakker van. Ik head er gisteren zelfs een klein exemplaar in mijn short. Die lag op de badkamer. Ik trok de short aan, stond groenten te snijden in de keuken, ik voelde aan mijn billen iets kriebelen. En wat doe je dan....kloppen en krabben...patat... gestoken door zo een mormel. Broek vlug uit en ja hoor een kleine duizendpoot...

    Wat maken we nog allemaal mee.



    Als het dan buiten te warm is, dan maar binnen klussen.

    Normaal als je de ramen poetst zal het regenen. Dus , ons Clauke , de ramen poetsen...Helaas geen water, alleen uit de kraan en in het zwembad.





    Toen Jean aankwam , had hij een cadeau van Kim en Rob mee.. Nu , Kim en Rob zijn vrienden. Maar het is iets speciaal. ik had het nog nooit gezien.

    Een fles cava met een soort van most op de bodem. Als je er mee schud, dan verschijnen er zeer mooie vlammen van goud, wolken precies, door het gouden sap van de cava.

    Men kan het puur drinken, of mengen met cava . Het geeft dan een mooi effect in het glas.





    En die mannekes hebben het ook warm..

    Ikke warm in de keuken, konijntjes ook.




    19-07-2014 om 08:04 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een uitgesteld verjaardagsfeestje

    Op 11 juli was ons Clauke jarig. Door de drukte van de vakantie in het restaurant , moesten we een feestje voor haar, altijd maar uitstellen.

    Tot vandaag.

    We hadden immers geen enkele boeking aangenomen omdat we dus wel echt niet meer wilde uitstellen.

    Na een dag van , hard werken voor onze meid, Clauke had namelijk , samen met de meisjes, grote kuis gedaan in hun slaap en speelkamer, was het dan , bijna , zo ver. Bijna....

    Eerst nog zwemmen...lekker ontspannen en wat afkoelen. Dan op het terras nog een pintje drinken....en dan.....kwam er een auto aangereden.

    Jean en Eva, je weet nog wel, zijn sinds gisteren terug in het land. Ze waren gisteren al eens langs geweest, en zo ook vandaag.

    "We komen spaghetti eten". Clauke haar gezicht verging al wat en daarop heb ik direct en vriendelijk geantwoord. "Helaas, vandaag niet.....".

    Maar het zouden Jean en Eva niet zijn, mochten ze hier geen begrip voor hebben.

    Dus wij , iets na 7 uur vertrokken.


    Eerst naar de bib. Ja hoor, ook hier zijn onze meiden regelmatige bib bezoekers. Lezen is belangrijk en daarom is het voor ons ook geen moeite om met hun naar de bib te gaan. Het is toch wel een 20 km rujden, maar omdat we toch naar de Puerto gingen, was het geen omweg om naar de gemeentelijke bibliotheek te gaan.





    En dan doorwandelen naar de Puerto. Een massa volk. Normaal natuurlijk , want ook hier is het vollop vakantie. Ik weet niet hoe het hier met de vakantie gaat voor de werkende mens. Ik dacht dat de mensen in de ..bouw...pas in augustus verlof hadde, Maar al bij al, was er ...hennig..wat volk. Je ziet naast de kustlijk ook enorm wat kraampjes staan. Suikerspinnen...juwelen...kleding...andere prullen en veel straattheater.





    Ok de nieuwe generatie Spaanse voetballers zijn aan de slag. Op het strand speelt wel iedere jongen en/of man , een spelletje voetbal. Hopend waarschijnlijk dat een of andere scout in de massa de nieuwe sterspelers er uit haalt.



    En dat zijn ze dan weer eens se, mijn schatten....



    De boog moet niet altijd gespannen staan... Heerlijk , zo eens een avondje met ons vieren uit huis..





    Aan de Puerto heb je veel restaurantjes . We hadden eerder ook afgesproken dat we een snackje zouden nuttigen.

    In de Puerto is er een Frans koppel met een restaurant. Deze mensen hebben een zoon die samen op school is met onze kinderen. We kennen hun enkel maar van aan school. Maar we zouden daar eens proberen.



     Calamares a la plancha...Clauke had een zalmspies en de kids een vers gemaakte hamburger met verse frietjes.

    Zeer verzorgd, lekker, vriendelijke bediening en goeie sfeer....Casa del mar...voor de liefhebbers. Uitgebreide keuze ...ja , voor ons een goeie keuze.





    Ondertussen al half 11. Nog enorm veel leven. Eindelijk zijn ook de temperaturen draaglijk. 27 graden was het nog. Normaal dat dan iedereen naar buiten komt.





    Ok op dat late uur is er nog steeds theater op straat. Nog heel veel kinderen, zo laat nog.... Maar wat kan het kwaad, het is vakantie.



    Nog even langs de kraampjes en dan stilletjes terug naar huis.



    En hier is de voetbalgekte ook stilletjes aan het overwaaien. 3D puzzels , en wat is populair...?Brazil...



    Nog wat straatcircus meepakken, met om 11 uur nog steeds veel kleine kindjes...

    En dan naar huis. Een heerlijke avond...

    15-07-2014 om 00:00 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafellakens

    Niet alleen koken in het restaurant. Niet alleen kuisen in het huis en rond het huis...

    Een restaurant uitbaten is ook met zijn allen te samen, zelf, tafellakens maken.


    Na het aankopen van de stof, wordt dit op tafel gelegd en de stukken worden gematen en uitgetekend. Een werkje voor mij. Daar ik dit ooit nog gedaan heb hier in de zaak, mag ik dat van ons Clauke weer doen...."Ge kunt dat goed..."





    Heel het gezin helpt mee.

    Iedereen moet de lakens goed stijf aanspannen, zo knipt dat veel gemakkelijker en beter.







    Na dat alles geknipt is, krijg ik verlof.

    Clauke werkt de tafellakens af met de ..overlock...





    Voila se ....zo snel en gemakkelijk is dat.





    En daar is dan het eindresultaat.





    Al de resten stof nog even opruimen ...en dan..





    Kunnen we samen genieten van ons werk met een fris glas....water.

    14-07-2014 om 00:00 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druivenpluk

    De aardbeien zijn hier veel vroeger dan in Belgie, en zo ook de druiven.

    Ik heb een 6 tal druivelaars staan. Toen we twee jaar geleden hier bij de finca aankwamen, waren deze druivelaars volledig verwilderd en onderkomen.

    Ik heb ze toen volledig gesnoeid en afgezaagd tot ongeveer een halve meter boven de grond.Het zijn namelijk hoogstam druiven.

    Vorig jaar dacht ik dat ze dood waren. Maar rond maart begonnen de blaadjes aan de stammen te komen.

    1 druiventrosje had ik toen.

    Dit jaar zijn het er een heel pak meer. Doch , nog niet elke druivelaar heeft druiven.






    Bij het ochtendgloren, zie ik een vogeltje naar de druivelaar vliegen. Hij of zij plukt er eentje af met zijn snavel. Dat is de moment om ze te plukken.

    De vogels prikken er eigenlijk in met hun snavel en halen het binnenste uit de druif. Als je ze laat doen, dan heb je straks nog enkel een trosje bruinen velletjes aan de druivelaar hangen.











    Een druivelaar....bakje vol. en nu nog de rest.


    Ik ga deze zeker gebruiken in gerechten en voor desserts...Niets zo goed als verse , eigengekweekte producten... En nog even wzchten en dan zijn de vijgen weer rijp....


    13-07-2014 om 00:00 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse kost

    ...."Lasagne in den oven"......

    Eten koken is dagelijkse kost. Voor u als lezer , voor ons eveneens. Onze dagelijkse kost, maar daarbij dan nog een lunch en een diner voor de klanten en tussendoor , de nodige snacks.

    En wat hoort daar natuurlijk altijd bij?.....Afwassen.... Borden, bestek, glazen...allemaal ...dagelijkse kost.

    Tijdens de service, was ik altijd alles af , behalva de glazen. Die blijven staan tot de dag nadien. En dat doet dan meestal Clauke.

    Eens om de zoveel tijd moeten de ovens ook gekuist worden, en dat is dan meestal een grote opdracht.Een opdracht waar we toch meer dan een uurtje mee bezig zijn. Een opdracht waar je , met dit weer , van gaat zweten.



    Met cif en een sponsje worden de roosters grondig gekuist.


    De binnenzijde van de oven wordt gedemonteerd, voor een stuk althans, en dan met een speciale schuim ingespoten. Na een kwartier intrekken, wordt de binnenzijde mat een schraper afgeschraapt.





    En ja hoor...alles komt goed





    Voila se ... bijna nieuw.....

    Dagelijkse kost...zou de Jeroen dat ook ..zelf...doen???



    En terwijl wij dat allemaal doen, spelen de meiden met de domino blokken.






    12-07-2014 om 22:19 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 juli.....Clauke is jarig.

    Veel valt er de laatste dagen niet te vertellen.Dat het warm is, maar dat heb ik al dikwijls geschreven.

    We hebben goed ons werk iedere dag en dat is fijn. Heel veel nieuwe gezichten, wat te maken heeft met de vakantie natuurlijk.

    Vandaag een speciale dag. Vlaamse feestdag , herdenking van de Gulden sporenslag en natuurlijk ons Clauke is jarig.

    Het ontbijt vanmorgen was iets anders dan anders. Met de nodige , mooi geschreven, teksten van de kinderen en enkele cadeautjes. Maar ook op zo een fijne dag moet er gewerkt worden. We hebben vanavond een goed gevulde zaal, en we maken weer nieuwe gerechten klaar. Altijd als de gerechten nieuw zijn, duurt de Mise en place iets langer.

    En is er dan nog tijd om ons Clauke te vieren??


    Natuurlijk is daar tijd voor. De kinderen maken de aperitiefhapjes klaar en we drinken op de gezondheid van ons Mie



    Tijdens zo een moment , wordt er geschiedenis les gegeven aan de kinderen.

    Hier in Spanje leren ze niet over de Gulden Sporenslag. Zo goed en zo kwaad als het kan, proberen we hen alles uit te leggen.

    Ook zelf onderzoek. Ze hebben beiden een tablet waar ze , via Google , alles moeten opzoeken, lezen en in eigen woorden aan ons uitleggen.



    Gezondheid lieve meid, en dat we nog veel mogen mogen.



    Clauke heeft speciaal voor deze dag een nieuw kleedje gemaakt. Vandaag te zien bij het avonddiner...



    Schoon he


    11-07-2014 om 00:00 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter de schermen

    Volop zomer...

    Volop vakantie.

    We merken het aan onze klanten. Vele gezichten hebben we nooit eerder gezien.

    Het is door de dag warm, veel te warm om buiten wat uit te richten.

    Dus...een relaas van een warme dag.

    's Morgens worden de boodschappen gedaan nog voor al onze gezinsleden wakker zijn. Dan zelfs spreken we al van 26 a 27 graden. Na de inkopen , ontbijten en dan begin ik aan de voorbereidingen.. Tussen 2 en 5 genieten we van een hapje , een siesta en de tour de France.. en rond 7 uur beginnen we aan het echte werk.

    En dan komen de klanten en is het menens...Er wordt serieus gewerkt en alles moet tip top zijn, maar toch wordt er tussendoor nogal wat afgelachen tussen ons.. Dat is een motivatie om er weer iedere dag te staan.


    Morgen is er eentje jarig...Ons Clodetteke... Momenteel staat ze tussen het voorbije jaar en het nieuwe. Ja ik weet het ... je zou de leeftijd wel willen weten , maar dat doe je niet he.. zo openlijk op een blog schrijven.




    En niet stoppen met dat zot gedoe.. maar het brengt vreugde in de keuken en plezier. Zo is het altijd weer fijn en grappig om te werken.



    Tijdens een gerecht wat de klante eten, wordt alles klaar gezet voor het volgende. Claudia die serveert per 3 dus worden er op voorhand al 6 borden gemaakt. Zo vertrekt ze met 3, staan er al 3 andere klaar en terwijl worden er weer 3 gedresseerd. Kwestie van samen te werken.





    En als het iets te traag gaat , doe ik mijne mond open om te zeggen dat het sneller moet. De klanten mogen geen koude gerechten krijgen. Maar ik mag met trots zeggen dat ons madam dat voortreffelijk doet.



    En dan is het tussendoor ook effe zotten he..



    Na het hoofdgerecht wordt den dessert klaar gezet en afgewerkt...



    Tiramisou met exotische vruchten,,,  Er heeft ooit iemand van de klanten gezegd dat ze een culinair orgasme kreeg.... Jawadde...


    10-07-2014 om 21:44 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een voormiddag

    Hoe verloopt nu een voormiddag tijdens de vakantie?

    Tijdens de maanden juli en augustus doen we geen lunch door de dag , behalve op zondag. Daardoor hebben we wat meer ruimte om andere dingen te doen, zoals ....shoppen....

    Wat je al shoppen kan noemen , want er zijn natuurlijk ook vele andere noodzakelijnkheden te doen.

    Eerst en vooral is het naar het huis van Jean en Eva, je weet nog wel, de vrienden die terug naar Belgie zijn om hun huis te verkopen. Ze komen volgende woensdag terug. We mochten hun huis regelmatig controleren, het zwembad poetsen en zorgen dat alles in orde is tegen dat ze terug komen. Dus..sinds enige tijd is het 2x per week het zwembad reinigen. Ook al zwemt er momenteel niemand, is het toch echt noodzakelijk om het bad te onderhouden.


    Ze komen volgende week, dus willen ze ook dadelijk zwemmen. Chloor en Ph waarde gemeten en... Ph is goed , maar chloor op het randje. Dus dat moet bijgevuld worden. Morgen is het water top... en laat ze dan maar komen.



    Terwijl ik het zwembad kuis, de bloemen water geef en de vuile beentjes van de honden, dat komt Sebastiaan iedere dag voederen...beentjes met nog een beetje vlees aan, poetst ons Clauke de badkamer grondig en dweilt ze de hele woning.





    Van het huis van Jean , naar de winkel.. Sinds februari hebben we in Mazarron een nieuwe Mercadonna. Het scheelt ons , heen en terug een dikke 20 minuten rijden.

    We kopen alles vers bij de plaatselijke groenten en vlees of visboeren, maar keukenrol moet je nog altijd bij de supermarkt kopen,,...



    Van de Mercadonna verder naar het dorp Mazarron.

    Ons kinderen hebben , zoals ieder jaar, een lijst gekregen van de boeken die ze moeten kopen. Je krijgt die hier niet gewoon in de school. Neen, je moet ze in de plaatselijke ...Fun of bij den drukker..gaan kopen. Je geeft de lijst binnen, betaald 20 euro voorschot en den 15de augustus mag je ze uithalen.   Leven en laten leven...zowel voor de middenstand als voor de school..







    Ons Clauke die naait veel... kleedjes maken en zo... begrijp het aub niet verkeerd...

    En dan komt het al eens voor dat je een botte naald in je naaimachien hebt.. Dan maar weer naar een andere winkel.. Eentje die vanalles en nog wat verkoopt tot betrekking van het naaien dan... Amaai, wat een zin





    100 soorten naalden..



    En na de naaiwinkel weer verder

    Ons Yanneke is al wat aan het puberen en dat gaat niet zonder af en toe een ...puistje...

    Dus,,... een cremeke hier en een cremeke daar. Ze gebruikte eerst altijd wat Nivea creme, maar daar krijgt ze brubbelkes van. Dus iets anders. Wij naar een speciaalzaak van cremekes en nog andere ....nep.. middelen. De madam van de winkel, super vriendelijk, wist te vertellen dat Nivea iets te vettig was voor haar huid. Dus , boter mag niet, olijfolie ook niet en zeker geen frietvet...allemaal veel te vettig. Dan maar een product gekocht dat goed moet zijn... Hopelijk... want wat als ze nu brubbels krijgt van 1 cm dik??? ....Alleez man, wat ne zever...


    08-07-2014 om 18:50 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ hoesje

    De vakantie is vollen bak begonnen. We merken het hier ook. Het is iedere avond vrij druk en het zijn allemaal vakantieklanten die komen eten.

    Doch gisteren hadden we een speciale avond. Ons Mieschke was jarig en ze kwamen eten. Wat ze niet wisten was dat we een BBQ  gingen doen en dat we met ons gezin mee aan tafel zouden schuiven..Wie de blog regelmatig leest, weet al wie ..ons Mieschke is. Ze wonen op Camposol en zijn echt fijne gewaardeerde mensen. Ze komen hier als klant, maar zeker zoveel als vriend...En als Mieschke en Freddy komen, dan weten we dat het laat wordt. Rond 1 uur was de pret voorbij. We moesten dan nog de honden uitlaten en nog wat na praten. Gevolg... rond 2 uur in bed. En dan begon het stevig te waaien. De honden waren vrij onrustig en bij de bovenbuur was er wat loos , daar de honden daar constant aan het blaffen waren. Gevolg... om 5 uur alweer uit bed.

    Maar ... we zeggen altijd... we hebben nog een siesta...dan kunnen we de slaap inhalen.


    We zijn al een tijdje terug aan het BBQ-en. Eigenlijk kan je dat hier wel het ganse jaar door, maar het gevoel om in de zomer een BBQ te doen , blijft toch altijd speciaal. De BBQ staat de hele dag in de zon en daar schiet de kleur van het frame van af. Wat heeft ons Clauke dan weer gedaan... Een speciaal stof aan gekocht. Sof met aan de binnenkant plastiek... En dan maar meten, tekenen en vast naaien.







    Het overlock toestel is klaar gezet , en dan maar juu...





    Wanneer het allemaal overlokt is, dan wordt alles aan elkaar genaaid.... Tussendoor ... zo een hoes voor zo een BBQ kost hier in een speciaalzaak rond de 60 euro... Maar we zijn avonturiers en trekken in alle momenten onze plan... Dus....



    Het hoesje..of de hoes, wordt aangepast en.....



    Goedgekeurd....



    Ons kinderen moesten vandaag den afwas doen. Ik vroeg hen om alles op de tafel te zetten zodat ik kon controleren of de afwas wel goed gedaan was..En die doen dat dan ...zo van... is het zo wel goed vaderke!!


    07-07-2014 om 21:34 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedaan...slusch.. over en out

    Als je in een toeristisch gebied woont en een restaurant hebt, moet je proberen om verschillende talen te spreken.

    dus , fini ...ende ...over ...enz... voor de duivels. 200.000 euro rijker per speler zonder de rest... mooi. Clauke heeft van haar 8 jaar tot haar 21 op top niveau geturnd, Verschillende keren Belgisch kampoen geweest...Europees kampioen en derde op de werelkampioenschappen... Saldo.... - (min) zoveel....

    Dus , we zeggen hier ... Wees blij met je vreugde in het leven , maar wees niet blij met de vreugde van iets , want als ze dat iets weer wegnemen is de vreuge ook weg....

    Voor de wedstrid trok ons Yanneke hare bikini aan... Crisis in de finca....Oranje.... Overloopster, klokkenluidster,,, spion...

    Oei.....zei ze, daar was ik me niet van bewust... Geen probleem zus... grapje hoor... De Belgen zijn eervol onderuit gegaan... veel succes aan Nederland en...dat de beste mogen winnen..


    Eerder in de blog was Clauke bezig aan een nieuw kleedje ... Het is ondertussen klaaar. En voor vandaag hadden de kids een rood kleedje met Belgische kleuren gemaakt, zo met die elastiekjes... en natuurlijk de Belgische vlag.



    En Ikke had de frietzakken uitgehaald, samen met de special bakskes....

    Voor de service begon, nog eens echt op zijn Belgisch doen...Friet uit een zakske met ne special pikant..





    En dan maar smullen...



    Kijk eens aan... Het boek van Bram en Sabeth heeft dit teweeg gebracht... een mooi kleedje en verry se....y )




    05-07-2014 om 21:40 geschreven door eric

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 18/05-24/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 21/03-27/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Gastenboek
  • Alle begrip
  • Dat was het dan.....
  • jammer
  • Ventilator
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    filmsite_by_superarie
    www.bloggen.be/filmsit
    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs