Je mag Spanje niet verlaten als je geen paella gegeten hebt..............zeggen ze.
In vele variaties kan je overal in Spanje paella eten. Vers, uit den diepvries , vacuum verpakt of zelfs 4 dagen oud... uit de frigo.Ze durven het allemaal aan te bieden.
Op vraag mocht ik gisteren een BuenGusto paella maken. Ik heb er mijn methode voor, rekening houdend met bepaalde ingredienten die sommige klanten wel of niet lustten.
We starten met vis te bakken in de pan. Na het bijna gaar bakken, haal ik de vis eruit en leg er de varkenscarbonade in.

Al de ingredienten.

De vis en calamares zijn gebakken. In dit aanbaksel wordt dan het varkensvlees gelegd .

Dan is het de buurt aan de kippenblokjes . Kruiden met Kerkuma zodat deze al een wat gele kleur krijgen.


Ondertussen zijn de gasten aangekomen en genieten van een aperitief. Nu begint het echte werk. Het vlees, kip en de vis heb ik al op voorhand gebakken, omdat het anders te lang duurt. En het moet goed zijn, daar we de klanten toelaten om te zien hoe de paella wordt gemaakt.Het is een belevenis die je tijdens de vakantie niet al te snel meemaakt.

Voorheel waren de groenten reeds gesneden, dus deze worden nu gestoofd in de pan. Rode en groene paprika, ui, look en cougette.

En terwijl alles staat te pruttelen, wordt er flink getetterd en gelachen. De risottorijst wordt meegebakken met de groenten. Er wordt kippenbouillon overgegoten tot alles onder staat.
Wanneer de rijst bijna gaar is, doen we al de , voordien gebakken producten, er bij. De vis, het vlees, mosseltjes, erwten .
De paella wordt dan afgewerkt met gamba's en de voorgebakken kippenboutjes.

Voila en klaar is ..kee...paella Buen Gusto.
Je kan deze dus nog heel anders maken met vele andere ingredienten, maar zo hebben we het deze keer gedaan.
 Nog even onder zilverpapier laten rusten, tijd dus om wat op te ruimen en dan...bikken.

Genoeg voor iedereen. We starten op zo een avond met een aperitief en een hapje. Een voorgerecht doen we niet, omdat we vele malen terug kunnen gaan naar de paellaschotel
Maar ook gisteren was het weer veel te veel.

En smullen maar....

|