...."Lasagne in den oven"......
Eten koken is dagelijkse kost. Voor u als lezer , voor ons eveneens. Onze dagelijkse kost, maar daarbij dan nog een lunch en een diner voor de klanten en tussendoor , de nodige snacks.
En wat hoort daar natuurlijk altijd bij?.....Afwassen.... Borden, bestek, glazen...allemaal ...dagelijkse kost.
Tijdens de service, was ik altijd alles af , behalva de glazen. Die blijven staan tot de dag nadien. En dat doet dan meestal Clauke.
Eens om de zoveel tijd moeten de ovens ook gekuist worden, en dat is dan meestal een grote opdracht.Een opdracht waar we toch meer dan een uurtje mee bezig zijn. Een opdracht waar je , met dit weer , van gaat zweten.
Met cif en een sponsje worden de roosters grondig gekuist.

De binnenzijde van de oven wordt gedemonteerd, voor een stuk althans, en dan met een speciale schuim ingespoten. Na een kwartier intrekken, wordt de binnenzijde mat een schraper afgeschraapt.


En ja hoor...alles komt goed


Voila se ... bijna nieuw.....
Dagelijkse kost...zou de Jeroen dat ook ..zelf...doen???

En terwijl wij dat allemaal doen, spelen de meiden met de domino blokken.



|