Het is hier de laatste dagen en eigenlijk weken al wat geweest.
s'Morgens opstaan, naar de vroegmarkt en de winkel..Voorbereidingen voor de avondshift...s'Middags klanten voor spaghetti en croques ...effe zwemmen en dan beginnen aan de avond.
En ze blijven hangen... Regelmatig zien we de klok op 2 uur staan...Amaai, vermoeiend en druk, maar ons hoor je echt niet klagen. Het mag , nu het vakantie is , wel tegen 300 per uur gaan.. Als we dood zijn , kunnen we nog lang genoeg rusten....
Het is daarom ook dat ik de blog wat heb verwaarloosd. Maar zeg zelf...Als je niets beleefd, wat moet je dan elke dag schrijven..?
Vandaag is het iets rustiger. We hebben wel enkele tafels, maar niet zoals de voorbije dagen. Dus is er tijd voor wat anders ook.
s'Morgens vroeg , als de zon nog in het oosten staat en het nog maar 27 graden is, dan is het tijd om verse vijgen te plukken. We gaan ze vandaag en morgen gebruiken bij het voorgerecht.
Vijgen met spek en geitenkaas, uit de oven.


Altijd een beetje voorzichtig werken , zodat je de vijgen niet stuk nijpt. Ik moet ook wat opletten. Een vijg, als je die afknipt, geeft een melkachtige sap. Ik heb al ondervonden , als ik die sap op mijn handen of armen krijg, dat het dan verschrikkelijk begint te jeuken. Een allergische reactie veronderstel ik.

Ons Clauke haar dagelijks werk betaat uit de planten en bloemen water geven. Of wel vroeg in de morgen, ofwel rond 7 uur 's avonds. Maar dat lukt dan meestal niet omdat de klanten komen .




En dan is het tijd om brood te bakken. Ook weer een bijna dagelijks item . We geven huisgemaakt brood bij de voorgerechtjes en de spaghetti.
Cereform..bestaat uit heel veel verschillende soorten granen en mais ,alsook rijst. Kneden wordt nog altijd met de hand gedaan. Een kwartiertje rijzen en dan in de bakjes doen

Elk brood weegt ongeveer 850 gr. als we het deeg in de bakjes doen. 45 minuten laten rijzen en dan in een voorverwarmde oven van 200 graden een half uur bakken.


Na het rijzen in de bakjes krijgen de broden al de vorm van hoe ze er zullen uitzien als ze gebakken zijn.

Terwijl de broden in de oven zitten is het tijd om de spaghettisaus te maken.
Wanneer deze klaar is, gaan die , afgekoeld, in bakjes van 500cc . 1 Portie dus.



Na 30 minuten kunnen de broden uit de oven en zijn dan weer lekker klaar om opgegeten te worden.


De spaghettisaus is klaar, de broden zijn klaar...en dan effe papierwerk doen. Al de facturen sorteren, berekenen, de daginkomsten natellen en alles verzamelen om straks naar de boekhouder te doen.

Je ziet...toch nog veel te doen op een rustige maandag.
|