Ik ben Haes Dirk
Ik ben een man en woon in Zwijnaarde (Belgie) en mijn beroep is technisch bediende bij Warringtonfire gent.
Ik ben geboren op 10/06/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fietsen -mtb -spinning -vakantie.
Fietsen is mijn vrijheid
en uitlaatklep
MYRIAM & DIRK......................... Mail : dirk.haes@pandora.be The BLACK SPINNERS
24-10-2010
OOSTAKKER EN EEKLO
Oostakker en Eeklo VTT
De eetzaal van het Edugo instituut liep behoorlijk vol op deze triestige zaterdagmorgen
Maar de leden van de club lieten het niet aan hun hart komen en ze waren terug massaal komen opdagen
Het grootse deel koos verrassend voor de 45 km lange parcours: super
De sfeer zat onmiddellijk goed wat ook eens mag gezegd worden en zo waren we vertrokken voor een schitterende vtt
Niet dat het parcours nu echt goed was want we kregen te veel asfalt te verwerken en dit is niet leuk als vtt er
De weinige modder stroken die we te verwerken kregen moesten dus maar koesteren
Aan de eerste splitsing waren we al twee leden kwijt die zagen het niet zitten om verder te ploeteren
Na de controle kregen we een echt stuk modder te verwerken met als gevolg de voetjes aan de grond
Hier zag er weer iemand het niet meer zitten en werd de groep terug een beetje uitgedund
De rest ploeterde rustig verder tot we een pijltje misten met als gevolg de ganse meute op het verkeerde traject en kris kras andere paden zagen nemen
Onze groep kwam na een tochtje langs Laarne en Destelbergen terug op het originele parcours konden we richting aankomst doorstomen
Met nog een sprintje op het einde (we kunnen het niet laten) zat deze rit er ook op
En na de warme douche kon er nog eens deftig nagepraat en voor een paar gedronken worden
Eeklo met zijn reuze parking en grote sportzaal lokte terug een massa vtt rijders
De groep van de club was beduidend kleiner dan de dag ervoor: misschien iets te veel gedronken in Oostakker
Maar niet getreurd de vaste kern zou er terug een leuke dag van maken: de eerste kilometers konden we ons rustig warm rijden voor we aan de splitsing aan het serieuze konden beginnen
Met twee kozen we voor de 35 km en we konden aansluiten bij een paar rappe rijder: maar of dit slim was
De 10km die voor ons lagen waren goed voor een helse rit want die gasten bleven maar gaan zowel op de baan als in het veld van eens overnemen was totaal geen sprake van aanklampen des te meer: maar opgeven nooit hoe hoog de hartslag ook was
Eindelijk konden we even verpozen aan de bevoorrading voor we terug het bos indoken
Na dit deel van Lembeekse bossen kregen we jammerlijk terug iets te veel asfalt voorgeschoteld: maar het was goed om de hartslag een beetje te laten zakken
Nog één lastig en soms gevaarlijke traject(als men te dicht op elkaar rijd)kregen we te verwerken voor we de laatste kilometers konden aanvatten
En ook hier konden we na de douche eens napraten over de rit bij een frisse Ename of cola
Ook de clan uit Lokeren waren terug op de afspraak en ook zij hadden duidelijk genoten van deze rit
Maar nu moet eerst de fiets (voor zij die gereden hebben ) eens goed poetsen en nagekeken worden want het was terug een slopend weekend voor mens en fiets
Ga eens kijken bij Giant waar een aantal nieuwe fietsen staan die met 2011 Giant Composite Technology 'Performance Grade' zijn vervaardigd.
De Giant Composite Technology frames worden gemaakt van een topkwaliteit carbonvezel en geconstrueerd met technieken die zich in de loop van de tijd hebben bewezen. Het T-600 ruwe composietmateriaal wordt met de hand bewerkt waarbij gebruik wordt gemaakt van een aangepaste monocoqueconstructietechniek. Dit elimineert de buitenste geweven laag compositemateriaal (zoals die wel te vinden is op de Advanced SL en de Advanced-grade framesets) waardoor een lichtgewicht, stijf en comfortabel frame ontstaat met een zeer sterke prijs-kwaliteitverhouding.
1. Vector zadelpen Kenmerken: Deze full-composite, lichtgewicht en zeer aerodynamische zadelpen is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de bikkelharde eisen die de prestatiegerichte wielrenner stelt. Voordeel: toegenomen voorwaartse/achterwaartse stijfheid voor maximale energieoverdracht, aerodynamischer (ten opzichte van een traditionele ronde zadelpen) en twee offsetopties (10 of 23 millimeter).
2. PowerCore Kenmerken: Zwaar oversized constructie rond de bottom bracket en de liggende achtervorken met een volledig geïntegreerde 86 mm brede bottombracketconstructie die geschikt is voor de montage van geïntegreerde bottom brackets. De asymmetrische liggende achtervorken verbinden het achterframe met het bracket en zorgen voor extra stijfheid aan de driveside en meer stabiliteit aan de non-driveside. Voordeel: ongelofelijke bracketstijfheid voor maximale efficiency. 3. Custom tuning Kenmerken: Handgesneden composite-stroken worden één-voor-één strategisch aangebracht en vormen samen een compleet frame. Door het heel precies aanbrengen van elke individuele laag (meer dan 500 per frame) in een strak vastgelegd patroon, kunnen de rijkwaliteiten van het frame exact worden vormgegeven en gecontroleerd. Voordeel: door de richting van elk apart stukje composite-weefsel zeer exact aan te brengen, zijn de ingenieurs van Giant in staat om elk frame precies de goede rijeigenschappen te geven. Het resultaat is een perfecte balans tussen enigszins comfort biedende verticale flexibiliteit en efficiënte zijdelingse stijfheid. Kortom: maximale prestaties zonder veel verlies aan comfort.
4. OverDrive Kenmerken: Oversized balhoofdbuis/vorkbuis/balhoofdset voor maximale stuurprecisie zonder extra gewicht. De balhoofdbuis meet 1 1/8 -inch bovenaan en 1 ¼ -inch bij de onderste balhoofdlagers en geeft samen met de schuin toelopende composite stuurbuis een optimale zijdelingse en torsiestijfheid dus perfect stuurgedrag. Zowel de boven- als onderbuis zijn rond de balhoofdbuis gewikkeld om nog meer torsiestijfheid en zijdelingse stabiliteit te krijgen. Voordeel: messcherp stuurgedrag van het allerhoogste niveau. Hard door de bochten gaan onder de meest extreme omstandigheden, voelde nog nooit zo vertrouwd. 5. Less is more Kenmerken: Om het gewicht te minimaliseren, gebruiken de Giant-technici de FEA-techniek (Finite Element Analysis) om een strategische laminaatstructuur te ontwikkelen met unidirectioneel composite-materiaal. Dit garandeert dat precies de juiste hoeveelheid materiaal wordt aangebracht op plaatsen waar dat nodig is en juist overtollig materiaal te verwijderen waar het frame met minder af kan.Voordeel: Giant Composite technology framesets behoren tot de lichtste frames op de markt en geven prestatiegerichte fietsers een raketachtige acceleratie en fabelachtige klimeigenschappen.
Composite technology wordt in 2011 op de volgende modellen toegepast: de TCR Composite, TCR Composite 2, XTC Composite 0, XTC Composite 1 en de XTC Composite 2.
Voor veel fietsers breekt in de winter de tijd aan om binnen te fietsen. Elite heeft voor deze trainingen twee nieuwe trainers op de markt gebracht. Zo is de Supercrono Powermag één van de nieuwe aanwinsten binnen het brede productgamma van Elite.
Waan jezelf wereldkampioen op deze trainer, kersverse wereldkampioen Thor Hushovd gebruikt hem ook. De trainer is uitgerust met een weerstandinstelling in 8 standen. Het stabiele frame moet er voor zorgen dat de krachten die je ontwikkeld goed worden opgevangen. De trainer is vanaf nu leverbaar en kost 264 euro.
De tweede nieuwe trainer van Elite is de E-motion, een rollenbank maar dan even anders. De rollenbank zoals die ooit was, frame met 3 rollen elastiek die 2 rollen verbind, is verder doorontwikkeld. Door het zwenkframe is de rollenbank geschikt om staand trainingen te doen wat voorheen niet goed mogelijk was. Hierdoor kun je je fietspositie meer afwisselen, wat toch wel fijn is! De wieltjes aan de zijkant van de roller moeten er voor zorgen dat je niet van het toestel afschiet. Daarnaast kun je met de weerstandinstelling de E-motion breder inzetten voor trainingen. Het toestel zal voor 749 euro over de toonbank gaan en is vanaf eind november leverbaar.
Voor meer informatie over de Elite trainers klik hier.
Sportkledingfabrikant Bio-Racer heeft voor het nieuwe seizoen zijn regenkleding aan een grondige update onderworpen. Het kledingstuk dat daaruit als meest technische naar voren treedt, is de Rainy Rain Jack.
De Rainy Rain Jack. (foto bio-racer)
Deze regenjas heeft dan ook het hoogtechnologische Gelants als grondstof. Dit textiel is zeer licht, waterdicht en heeft een ventilerende eigenschap.
Door zijn dunne stofstructuur kan dit Bio-Racer product ook gemakkelijk en compact meegenomen worden. De ergonomische racepasvorm en siliconen antislipboord verhinderen het storende windwapperen van dit vestje.
Met de getapte stiknaden en een waterdichte rits is insijpelend vocht praktisch onmogelijk. Voor de veiligheid zijn de waterdichte achterzak, de schouders en de zijpanden van reflecterende strepen voorzien.
Dit nieuwste Bio-Racer ontwerp is er in zwart en in de maten S t/m XXL voor de prijs van 179 euro.
Net na de Ronde van Lombardije, de laatste koers van het seizoen, ging Vuelta-winnaar Vincenzo Nibali langs bij zijn schoenensponsor Sidi in Maser, om ze te bedanken voor de goede samenwerking.
Hij verraste de grote baas Dino Signori met een rode leiderstrui uit Spanje en één van de Ergo 2 Carbon Lite schoenen die hij bij de zege droeg. Beide trofeeën krijgen een plaatsje in de Sidi Art Gallery, de trotse collectie van Sidi-successen.
Dino Signori op zijn beurt verblijdde Nibali met een speciale uitvoering van de Ergo 2 Carbon Lite's in 'brons', de splinternieuwe kleur die in 2011 op de markt komt. Het Nibali-paar heeft bovendien nog enkele groene en blauwe accenten, overeenstemmend met de kleuren van de profformatie van Liquigas.
Vincenzo mag alvast een stuk of wat sets schoenen tegemoet zien komend jaar, getuige zijn toelichting in Maser: "Normaal gebruik ik gedurende een seizoen niet meer dan 4 paar schoenen, maar ongeveer drie weken voor een grote Ronde start ik tegenwoordig met nieuwe schoenen."
"Plaatjes monteren en de schoenen inrijden. Het is ondertussen traditie geworden, een soort van geluksritueel zelfs. Sidi's zijn supersterk en gaan lang mee, maar een grote Ronde is extreem: regen, modder, vuil, valpartijen betekenen een aanslag op je materiaal. En ik wil altijd op alle gebied in topvorm aan de start staan."
Tourorganisator ASO heeft l'Etape du Tour 2011 voorgesteld. Recreatieve fietsers kunnen volgend jaar liefst twee etappes uit de Ronde van Frankrijk zelf rijden.
L'Etape du Tour trekt jaarlijks duizenden deelnemers. (foto ronanpensectravel)
Op maandag 11 juli vindt het eerste deel van l'Etape du Tour plaats. Recreanten kunnen dan de 19de Tourrit verkennen, die op vrijdag 22 juli gereden wordt. Op het programma staan 'slechts' 109 km, maar die gaan wel over Col du Télégraphe, de Col du Galibier en Alpe d'Huez.
Het tweede deel van l'Etape du Tour gaat door op zondag 17 juli. De deelnemers krijgen dan het 208 km lange geaccidenteerde parcours van Tourrit 9 voorgeschoteld, dat door de profs al op zondag 10 juli gereden wordt.
ASO stelde ook meteen de Paris-Roubaix Challenge voor. Op zaterdag 9 april, één dag voor de profs, kunnen recreanten hun eigen Helleklassieker rijden. Inschrijven voor deze 135 km lange tocht van Saint Quentin naar Roubaix kan vanaf december.
Na een week van zon en aangename temperaturen begon het op vrijdag te regenen en dit was geen goed vooruitzicht voor de komende vtt
De kleine inschrijving zaal was terug bijna te klein voor de vele leden van de club maar dat begint een gewoonte worden
Terug splitste de club in twee en met vier begonnen we aan de 40 km lange tocht en de rest koos wijselijk voor de kortere afstand
Nog geen kilometer ver en de miserie begon al: modder slijk water alles wat we nog niet wilden op dit vroege uur
De rest laat zich al raden: slippen valpartijen en stilstaan maar we zijn meer gewoon
De inrichters hadden hun parcours dit jaar eens omgedraaid en het was er nier gemakkelijker opgeworden dit beloofde voor de rest van de rit
En nu op naar de eerste echte zware klus van de dag de Kwaremont eerst langs de steile en gladde zijkant en daarna langs de bekende kasseien en daarna de lange uitloper
Eens dit achter de rug werd ons nog steeds geen rust gehund steeds kregen we een stuk bos of een vettige wegel te verwerken en op een heuveltje meer of minder werd ook niet gekeken
20 ver en daar was de welverdiende bevoorrading en zoals gewoonlijk was deze dik in orde er was zelfs een druppelkot voorzien: wat steeds verleidelijk is
Het tweede deel was nog zwaarder dan het eerste met zelfs hellingen die we te voet moesten doen(wegens te gevaarlijk) en sommige afdalingen werden met de billendicht afgedaald
Maar het einde begon in zicht te komen maar eerst nog een echt vettig traject waar we terug de voeten aan de grond hadden en dan het gevaarlijke bos door met zijn verraderlijke afdaling: we hadden het alle vier overleefd
En de grand finale de koppenberg zelf: en het is me terug gelukt en dit kunnen er niet veel zeggen
De fietsen afspuiten bleek een hele klus te worden want een flink deel van het parcours is aan de bike blijven hangen wat ons nog uren schoonmaken heeft gekost
Na een aarzelende start in Steenhuize met op zondag voor onze eerste vtt rit kregen bakken met water over ons heen deze rit viel dus letterlijk in het water
De tweede rit was meteen onze goede start
Brakel staat er om bekend voor zijn lastige en zware parcours maar de mannen en vrouwen van heirnis lieten zich niet afschrikken en waren massaal aanwezig voor wat een schitterende rit zou worden
Ook de minder getrainde hebben deze rit tot een goed einde gebracht: proficiat
Na deze tocht stond de vlakke rit in Assenede op het menu: een echte polder rit
Deze vlakke en soms drassige toer kon terug op een massa Heirnissers rekenen het merendeel koos voor 35 km lange vtt en ze hebben er een lap opgegeven en dit samen met de zware tegenwind werd bij velen het uiterste gevraagd: maar de gratis Ename na de rit maakte veel goed
Merelbeke was de volgende en terug was de zaal bijna te klein voor wtc heirnis
Hier werd de club mooi in twee verdeeld het A team voor de lange tocht en het C team voor de kortere afstand (het blijft een grapje hoor)de leider van het K team was niet aanwezig dus voor deze afstand werd dan ook niet gekozen
Naar ik vernomen heb heeft het C team op de kortere afstand zich kostelijk geamuseerd en daar doet men het toch voor
De lange afstand rijders konden eveneens hun hartje ophalen en hun ding doen: en het mag gezegd worden we kregen een schitterend parcours voorgeschoteld
In Lokeren op zondag werd in groep gestart: wat niet altijd lukt
Het eerste deel werd aan een redelijk stevig ritme afgewerkt en de voorzitter van de vtt rijders nam het grootste deel van het kopwerk op zich
Na de stop werd de groep terug in twee verdeeld: de lange afstand kreeg nu een prachtig stuk natuur te verwerken 10 kilometer door de bossen van Wachtebeke: super
Een kleine domper op deze schitterende dag was toen we iemand vermisten toen we uit het domain kwamen (had zich misreden in het bos )
Maar eens terug aan de aankomst bleek alles terug in orde te zijn maar het was toch even schrikken
De volgende uitdaging ligt in Melden met de Koppenberg vtt en we hopen terug een prima parcours voorgeschoteld te krijgen
De zondag is de startplaats terug Lokeren en misschien kunnen we terug gezamenlijk starten en in club verband de 35 km aan een zondags tempo afwerken
Van 22 oktober 2010 tot 13 februari 2011 loopt in de inkomhal van het CRVV de tentoonstelling Van Edelare tot Koksijde België en het WK cyclocross. Zestig jaar geleden werd in Parijs het eerste wereldkampioenschap veldrijden gereden, met Jean Robic als winnaar.
Het eerste WK cyclocross in ons land werd in 1957 georganiseerd op de Edelare, met Kwaremont en Kruisberg decennialang een van de drie grote hindernissen op het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Op de tentoonstelling zal de originele wand (180x120) met het prachtig geschilderde WK-logo van Edelare, van de hand van de bekende kunstenaar André Tahon, te zien zijn. Voorts wordt aandacht besteed aan de WK-crossen van Overboelare (1964), Zolder (1970), Lembeek (1986), Koksijde (1994), Zolder (2002) en Hooglede (2007), en aan Koksijde 2012. Ook alle Belgische wereldkampioenen, van Eric De Vlaeminck tot Niels Albert, komen aan bod. Wie nog materiaal ter beschikking wil stellen voor deze unieke tentoonstelling, kan steeds terecht bij Robert Janssens, via liliane.robert@telenet.be.
Datum en tijd Begin: vrijdag 22 oktober 2010 - 10:00u Einde: zondag 13 februari 2011 - 18:00u
In de nieuwe collectie van de Limburgse fietsenfabrikant Minerva steelt de Tourmalet de show. In de nieuwe mountainbikecollectie is de Vector het paradepaardje.
De Tourmalet. (foto minerva)
De Tourmalet werd specifiek ontworpen voor rijders die het uiterste van hun materiaal vergen. De fiets heeft een monocoque carbon frame van slechts 1.100 gram. Het frame is oversized en heeft een trapezium vorm om de stijfheid te verbeteren.
Het frame kan zowel met normale BB of BB30 gebruikt worden om stijfheid en kracht voor pedaaltred te bevorderen. De bovenbuis is ontworpen om remkabels te verbergen en een mooiere look aan het frame te geven.
De Tourmalet is uitgerust met Pathom stuurbocht, stuurpen en zadelpen, met een totaalgewicht van 558 gram. Deze lichtgewicht componenten verschaffen maximaal rijcomfort en zijn van 3K carbon gemaakt.
De fiets is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (Shimano 105, Ultegra, Dura Ace of Campagnolo Athena, Chorus of Record) vanaf 2.399 euro (105 versie).
De Vector. (foto minerva)
VECTOR KOPPELT PLEZIER AAN PRESTATIES
De Vector is de nieuwe topper in het MTB-gamma van Minerva. Deze bike heeft een geavanceerd HM carbon MTB frame van nauwelijks 1.000 gram. De Vector combineert een aantrekkelijk design met technologie. Dankzij de HM fibers is het frame extreem stijf en licht.
De Vector is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen (Deore, SLX en XT) vanaf 2.099 euro (Deore versie).
Ook profrenners hebben nog meer hobby's dan fietsen alleen. Team Radioshack-renner Geoffroy Lequatre bijvoorbeeld houdt naast het koersen ook nog van design en van mode.
(foto g4 dimension)
En laten dat nou net drie passies zijn die zich ideaal laten combineren: in wielerkleding. Vandaar dat Lequatre een eigen merk lanceert: G4.
Natuurlijk wil G4 niet het zoveelste kledingmerk op de markt zijn. Elk kledingstuk verenigt technologie, een nauwsluitende pasvorm en een op en top modieuze uitstraling in zich. Het resultaat is een collectie met heel wat glitter en glamour en een verfijnde afwerking.
Als ervaringsdeskundige bij uitstek weet Lequatre - in 2008 winnaar van de Tour of Britain - natuurlijk wat een renner wil als het om kleding gaat: onbeperkte bewegingsvrijheid, functionaliteit onder alle weersomstandigheden en hoge duurzaamheid. Doe daar een opvallend uiterlijk bij en je hebt G4.
Pro Silver, Black, Joker en Poker zijn de namen van de verschillende kledinglijnen en ze kunnen online besteld worden op www.g4dimension.com.
Krystian Herba heeft een straffe stunt uitgehaald. Met zijn fiets sprong hij naar de top van de Millenniumtoren in Wenen, 202m hoog. Bekijk het filmpje!
Krystian Herba. (foto gazeta.pl)
Herba had slechts 18 minuten en 19 seconden nodig om 48 verdiepingen omhoog te springen.
Zijn volgend doel is de Eiffeltoren. Daarvoor moet er nog wel wat getraind worden, want die is nog eens 100 meter hoger...
Heel wat fietsers ruilen de weg weer in voor het bos. Welke banden leg je best op je crossfiets of MTB? Je kan er een boek over schrijven, maar Cyclo Sprint probeerde het toch in één artikel samen te vatten...
Sven Nys checkt eigenhandig zijn banden. (foto belga)
Als je tegenwoordig een veldrit live op tv volgt, word je om de haverklap om de oren gekletst met merken en types van tubes. Zo klinken exotische termen als grifo, rhino of slick de meeste veldritliefhebbers vertrouwd in de oren. Maar weet u ook waar ze voor staan en waar ze voor dienen?
Bij het mountainbiken wissel je meestal meer van ondergrond. Er zijn daarom banden ontwikkeld voor alle mogelijke soorten terrein en voor alle weersomstandigheden.
Als consument kun je kiezen uit meer dan 20 merken die samen meer dan 500 (!) modellen op de markt brengen. Een duidelijke categorie-indeling zoals bij het veldrijden is er niet, maar over mtb-banden valt uiteraard ook wel een en ander te vertellen.
Per 1 oktober vindt de verdeling van ROTOR Bike componenten plaats door Veltec Benelux. Veltec voegt daarmee alweer een grote naam toe aan zijn portefeuille, waar onder meer BMC, Cervélo, Wilier, Speedplay, Sidi, Easton, CycleOps, Selle SMP en Ultima al toe behoren.
De onderdelen van Rotor Bike Components worden getest door het Cervélo Test Team. (foto rotor bike components)
Rotor Bike Components is natuurlijk bekend van zijn 'ovale' tandbladen. Het bedrijf dat Madrid als thuisbasis heeft, is de laatste jaren sterk naar voren gekomen met sportieve successen met zijn hightech producten - voornamelijk crankstellen, maar ook zadel- en stuurpennen.
Carlos Sastre won de Tour van 2008 met een Rotor crankstel en afgelopen zondag nog in Melbourne was er alweer de tiende (!) UCI-wereldtitel op Rotor, met de zege van Thor Hushovd in de wegrace bij de profs. Rotor maakt functionele en revolutionaire producten die 100% in Europa ontwikkeld en geproduceerd worden.
Op BikeMotion te Utrecht (21-25 oktober) zal Rotor present zijn op de stand van Veltec (Hal 1, D060), maar daarnaast heeft Rotor ook een eigen stand (Hal 1, E121) ), waar dealers en consumenten terecht kunnen voor informatie.
Het Zweedse merk Thule is bij fietsers vooral bekend om hun mooie en functionele fietsendragers, waarmee je je fiets veilig op de auto kan vervoeren. Maar Thule is ook expert op het gebied van transportoplossingen voor sportartikelen en wil zijn positie als marktleider nog verder uitbouwen.
Daarom lanceert het bedrijf dit najaar de Thule Crossover Collectie, een serie van rugzakken, duffeltassen en trolleys die speciaal ontworpen zijn voor outdoorliefhebbers en avonturiers. Cycling.be nam een kijkje bij de productpresentatie en noteerde dat de productlijn van hoogwaardige kwaliteit is en dat er tal van innovatieve details op en aan de tassen zitten, die ook voor fietsliefhebbers van pas zullen komen.
Zo zit er in de reistassen een SafeZone voor brillen, een ingebouwd etui ('exoskeleton' frame genaamd) waar je bril een veilig plekje vindt. Afgescheiden compartimenten voor een helm, handschoenen, schoenen et cetera maken dat al je spullen vlot toegankelijk zijn. Ergonomisch gevormde hengsels bieden de mogelijkheid om de kleine trolley als rugzak te dragen en de grote aluminium wielen nemen obstakels moeiteloos.
Het zag er allemaal erg solide en doordacht uit. Bagage vervoeren wordt weer wat comfortabeler
Vrijdagmiddag, bijna weekend. Je snakt naar je fiets. Daarom een filmpje.
Het filmpje circuleerde al op diverse websites zodat het ook onder de aandacht kwam van de Fiets redactie. Bij deze, de kunst van het "fietsen zonder ergens heen te gaan". Probeer dit niet zelf thuis met je klikpedalen!
Profrenners ondergaan om de zes à acht weken een check-up van hun bloedwaarden, maar is dat ook nodig voor een recreant? Cyclo Sprint zocht het uit.
(foto belga)
Alles hangt uiteraard af van de ernst waarmee die persoon traint. Iemand die enkel op zondag een ritje van 60 kilometer maakt met zijn fietsclub, moet pas naar de dokter wanneer hij ziek is. Iemand die vijf keer per week traint met het oog op de Marmotte of de Dolomietenmarathon, heeft er baat bij om twee à drie keer per jaar zijn bloed te laten controleren.
De frequentie die de profs hiervoor aanhouden, is niet meteen nodig voor een wielertoerist. Nuttig om te weten is ook dat de ziekenfondsen je preventieve bloed- en sportcontroles niet terugbetalen! Er is trouwens een manier om zélf te weten te komen of je trainingsintensiteit niet te zwaar is, en die is helemaal gratis...
Lees meer in Cyclo Sprint
Het volledige artikel vindt u deze maand in Cyclo Sprint, die vanaf dinsdag 5 oktober in de winkel ligt.
Beweer niet dat er geen bal te zien was op het BK MTB marathon in Beringen afgelopen weekend. Nico Berckmans pakte er de titel bij de masters, maar prikkeldraad zorgde wel voor een opmerkelijke finishfoto.
Chico probeert de 'meubelen nog te redden'. (foto gert van horebeek - mountainbike.be)
Nicolas Vermeulen mag het BK marathon dan wel op zijn naam geschreven hebben, de meeste aandacht ging achteraf naar Nico Berckmans. Chico reed niet alleen een ijzersterke wedstrijd, die hem een 3de plaats in totaal en de Belgische titel bij de masters opleverde, hij zorgde ook voor een nogal 'lullige' finishfoto.
De veteraan uit Balen maakte in de slotfase kennis met prikkeldraad naast het parcours en scheurde daarbij de voorkant van zijn broek. Berckmans probeerde bij de aankomst nog wel zijn edele delen te bedekken, maar het werd toch een compromitterende finishfoto.
Reden genoeg voor het VRT-programma Man bijt hond om de kersverse Belgische kampioen bij de masters eens te gaan opzoeken. Chico, zijn vriendin Leen en mecanicien Rudi mochten tekst en uitleg geven voor de camera. De reportage is dinsdag- of woensdagavond te zien op één.
Rijd je liever niet met klikpedalen, maar wil je wel genoeg grip hebben op je pedalen? Fietsverbeteraar Ergon komt met de PC2, een ergonomisch vormgegeven plateaupedaal.
De Ergon PC2. (foto ergon)
Bij de PC2 wordt alle kracht via het grotere oppervlak van de pedaal overgebracht naar de ketting. Hierdoor wordt de druk beter verdeeld over de voetzool en hebben de benen en gewrichten meer bewegingsvrijheid, iets wat voor heel wat mensen een voordeel is ten opzichte van klikpedalen.
De Ergon PC2 is gemaakt van lichtgewicht composiet. Het platform is van 3M-SafetyWalk, een antislip materiaal. De pedaal heeft reflectoren en een ergonomische vorm die de voeten op de juiste plek houdt. Je hebt keuze uit twee maten: S en L.
De PC2-pedaal won onlangs een Eurobike Award op Eurobike in Friedrichshafen.