Ik ben Haes Dirk
Ik ben een man en woon in Zwijnaarde (Belgie) en mijn beroep is technisch bediende bij Warringtonfire gent.
Ik ben geboren op 10/06/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fietsen -mtb -spinning -vakantie.
Fietsen is mijn vrijheid
en uitlaatklep
Overschoenen zijn met de regen en kou welkome accessoires. De hoezen vormen een extra isolatie- en beschermlaag. Zo heeft Castelli de Diluvio overschoenen in het assortiment. Het gekozen materiaal is neopreen, 3 millimeter dik en prettig elastisch. Dat laatste is wel zo fijn met aantrekken! Voor een betere zichtbaarheid is er aan de achterkant een 9 millimeter brede reflectiestreep aangebracht.
Pasvorm Een maat L/XL past goed om schoenmaat 45. De goede elasticiteit zorgt ervoor dat je ze simpel kunt aantrekken. Ook is er slim een lipje aan de achterzijde die je kunt gebruiken bij aantrekken. Eenmaal om je schoen sluiten ze ook goed aan, zodat bijvoorbeeld je crankstel niet beschadigt tijdens het fietsen. De hoezen vallen dus niet lomp breed uit, eerder als een soort aero-overschoen. Dit komt door de goede aansluiting met je schoen en het relatief dunne materiaal. Aan de achterkant zit een klittenbandsluiting om een goede aansluiting met je enkel te hebben.
Praktijk Aan de onderkant zit geen extra versteviging. Probeer dus veel lopen te voorkomen om het neopreen niet te beschadigen. Voor je schoenplaatjes is er voldoende vrijheid zodat inklikken vertrouwd blijft gaan. Bij temperaturen rond het vriespunt houden de hoezen je voeten goed warm. Al is dit natuurlijk ook afhankelijk van het model schoen en de sok die je draagt. Ook reageert niet iedereen hetzelfde op kou! Tijdens een een ritje van zo`n uur in de regen viel de bescherming ons wel tegen. Natte voeten waren het gevolg.
Conclusie In de folder adviseert de importeur dit model voor bij heftige regen. Onze ervaring is echter anders. Qua looks, pasvorm en isolatie tegen de kou zijn de Diluvios een aanrader. In de regen zouden we liever een ander model gebruiken. Wil je het bij Castelli houden? Dan is de Estremo (100 euro!) of Pioggia (60 euro) een optie.
Castelli Diluvio Shoecover 40,- Maten: S/M, L/XL en 2XL
Als je met de fiets op je schouder net een trap hebt genomen of over enkele planken bent gesprongen: zorg dat je de fiets altijd voorzichtig weer op de grond zet. Op een stuiterende fiets is het moeilijk opspringen. Bovendien is de kans groter dat je ketting eraf loopt. Zet de fiets neer met je rechterhand op de bovenbuis, en hou met je linkerhand de linker shifter op het stuur vast.
Ga niet hinkelen Veel beginnende veldrijders aarzelen als ze op hun fiets willen springen. Vaak hinkelen ze eerst een paar pasjes op hun linkervoet voordat ze de sprong wagen. Dat is fout. Het opspringen moet met een vloeiende pas gebeuren. De juiste pas kan je trainen door langzaam naast de fiets te lopen. Hou je handen op de shifters. Na een paar passen stap je eerst vooruit met je linkerbeen, en daarna sla je je rechterbeen over het zadel. Herhaal dit een paar keer en voer pas daarna de snelheid van je pas op.
Spring niet te hoog Als je na een hoge sprong op het zadel neervalt wordt het risico op een lekke band groter. Ook is de kans aanwezig dat je verkeert neerkomt op de fiets. Je moet bij de opsprong het zadel raken met de binnenkant van je rechter dij. Je glijdt dan vanzelf goed naar het zadel door. Spring op het juiste moment In een wedstrijd moet je altijd op het juiste moment weer op de fiets springen. Het heeft geen zin om dat op een steile helling te doen, of op een hobbelige ondergrond. Wat langer doorrennen levert meer rendement op.
Stap voor stap
Hou de handen op de shifters nadat je de fiets voorzichtig hebt neergezet. De fiets is altijd rechts van je.
Zet je linkerbeen voor, draai je heupen in zodat ze naar de fiets toewijzen.
Breng je rechterdij met een klein sprongetje net boven het zadel
Glij door over je rechterdij totdat je weer in het zadel zit.Klik je rechtervoet weer in het pedal. Waarschijnlijk staat deze trapper omhoog waardoor je meteen weer snelheid maakt.
Klik hierna ook in het linkerpedaal. Fietsen maar!
Hoe simpel en doeltreffend kan een product zijn? Ass Saver bewijst het met een mini-spatbordje. Het product komt uit Zweden en wordt onder andere via een webshop aan de man gebracht. Ook heeft zadel fabrikant San Marco en fietsenzaak Mantel Bikeparts een model in het assortiment. Voor grotere aantallen is custum made ook mogelijk.
Hoe werkt het? Voor montage buig je het kunststof in het midden iets dubbel waardoor het spatbordje zijn stijfheid in de lengte krijgt. Bij een zadel haak je de haakjes in het ontwerp rond de zadelbrug. Hierdoor blijft het behoorlijk goed op zijn plaats zitten. Het monteren gaat in een handomdraai zonder gereedschap.
Praktijk Met een lengte van zo`n 14 centimeter, gemeten vanaf eind zadel tot einde van de beschermer, is het niet erg aanwezig op je fiets. Prettig is dat het spatbord onder het zadel een stuk doorloopt. Heb je, zoals op de testfiets een zadel met een opening in het midden, dan spat de nattigheid niet op tegen je lichaam. Met de beperkte lengte houdt het spatbord niet al het opspattende vuil tegen. De product naam is goed gekozen: vooral je achterste wordt beschermt.
Conclusie Ook al regent het niet, met een natte weg heb je al snel een nat achterste. De Ass Saver helpt dan zeker om de billen droog te houden. Langere spatborden geven meer bescherming, maar dit ziet er dan wel weer minder snel uit Dus zoek je een snel ogend spatbordje die je net dan wel minimaal beschermt dan is het product erg doeltreffend!
Ass Savers zijn via de website van de fabrikant te koop voor zo`n 10,50 euro (inclusief verzendkosten) Het model met San Marco bedrukking gaat voor 6,95 euro over de toonbank. Fietsenwinkel Mantel Bikeparts heeft ook een model met eigen bedrukking in assortiment voor 4,95 euro.
We hebben (nog) geen echte winter gehad in onze contreien. Wel fris, nat, regenachtig dan wel modderig en af en toe flinke wind, maar koud? Nee. En dan heb je geen echte mega-warme handschoenen nodig om het extra aangenaam te maken op de fiets. Maar zonder handschoenen is nu ook weer net te fris. Juist, deze Bontrager handschoenen zijn goed van pas gekomen de afgelopen weken.
Softshell
De handschoenen zijn gemaakt van winddicht en waterbestendige softshell materiaal. Het label vermeld nylon, polyester en polyurethaan. Een softshell is een alternatief voor een hard shell (= waterdichte buitenste laag). Een softshell is, afhankelijk van het materiaal, winddicht of windafstotend en waterafstotend, gemaakt van stretchmateriaal en heeft daardoor een zeer hoog draagcomfort. In 85 tot 90% van alle weertypen biedt een softshell al voldoende bescherming (volledig winddichte softshells zijn voorzien van een membraan zoals Gore Windstopper). De handschoenen zijn van binnen geborsteld voor warmte en voor een hoger comfort.
Manchet
En deze Bontrager hebben een verlengd manchet met laag-profiel sluiting, siliconen gripmateriaal op de palm, mini gel kussentjes op de palm en een vrij simpele- reflecterende print op de palm en een absorberend afveegdeel voor je neus op het duimgedeelte.
Pasvorm
Er zijn vijf maten: XS, S, M, L en XL. Via de website kun je kijken wat jouw maat zou moeten zijn; een maat L past goed bij een middelste doorsnede van je handpalm van 20 tot 23 cm Maar dit is vooral een tool voor extra hulp als je de handschoenen online zou kopen. Als je een winkel bezoekt is het even aan- en uittrekken van een stel handschoenen wel zo simpel. Wat absoluut een voordeel van deze handschoenen is, is de verlengde manchet. Die krul je om je pols en je kunt zelf kiezen of je de mouw van je jack of shirt in het manchet opbergt of er buiten. Dit manchet zorgt er uiteraard voor dat wind geen vrij spel heeft en dat er geen water binnendringt.
Praktijk
Lekker comfortabel, geen overbodig gezweet binnenin en altijd goed grip op je stuur. De Race Windshell plooit ook heel gemakkelijk. Wel heel belangrijk is de juiste maat; zeker met het extra lange manchet. Dat verlengde gedeelte van bijna 10 centimeter moet echt goed zitten anders frot het maar vervelend op en werkt het tegen je. Bij slagregen blijven je handen zeker niet 100 % droog; er dringt hoe dan ook vocht binnen. Wassen kan officieel alleen met de hand, al kwamen de handschoenen er ook netjes uit de machine (op 30 graden). Droog? In een kwartiertje
Conclusie
Goede mid season handschoenen, goede pasvorm wel heel goed op de juiste maat letten!-, fijne lange manchetten. En niet te duur. Niet te opvallend ook. Prima prijs/kwaliteit verhouding. Helemaal goed. Meer informatie: www.bontrager.com Prijs: 32,99
BAAL Sven Nys ontbreekt dinsdagmiddag aan de start van zijn eigen Grote Prijs in Baal.
De 36-jarige Vlaming voelt zich vanwege bronchitis niet fit genoeg om in zijn woonplaats te rijden. Nys won de naar hem vernoemde GP al elf keer.
Sven is dinsdagmorgen zieker opgestaan dan dat hij maandagavond ging slapen, zei ploegleider Jan Verstraeten.
Hij is meteen terug in bed gekropen, om zo de wedstrijd van zondag voor de wereldbeker in Rome niet in gevaar te brengen. De bronchitis die hem overvallen heeft, is erger dan eerst gedacht.
Alleen Mario De Clercq (2002) en Lars Boom (2006) wisten Nys sinds 2000 te verslaan in diens eigen veldrit.
De inschrijving voor Limburgs Mooiste gaat op 1 januari open. De toertocht wordt in 2013 gereden op zaterdag 25 mei. Voor de racefiets zijn er tochten tussen de 80 en 240 kilometer, mountainbikers kunnen kiezen voor 40 of 110 kilometer.
Inschrijven voor Limburgs Mooiste kan tot 15 april. Er worden per afstand maximaal 4000 fietsers toegelaten. Start en finish zijn op het Avantis Business terrein in Heerlen. Limburgs Mooiste heeft veel randactiviteiten in petto: er is een tweedaagse wielerbeurs, wedstrijden voor licentiehouders en een horeceplein met live muziek, eten en drinken.