Ik ben Haes Dirk
Ik ben een man en woon in Zwijnaarde (Belgie) en mijn beroep is technisch bediende bij Warringtonfire gent.
Ik ben geboren op 10/06/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: fietsen -mtb -spinning -vakantie.
Fietsen is mijn vrijheid
en uitlaatklep
MYRIAM & DIRK......................... Mail : dirk.haes@pandora.be The BLACK SPINNERS
05-08-2010
Bijna herfst? (2)
En nog een crosser. Vanuit de US of A! Van Cannondale dus... De Super X
Enkele 'features': de Cannondale Super X weegt rond de1400 gram voor een 56 centimeter frame INCLUSIEF voorvork, en is gemaakt van 'BallisTec carbon technology': Japans (!) militair carbon, licht en zeer sterk. De full carbon heeft twee maten lagers, 1" 1/4 en 1" 1/8 inch, de bovenbuis is plat aan de onderzijde, de achtervorken zijn de bekende Cannondale 'SAVE' er is een customized ''cable hanger' voor de achterrem. Maten: 44, 48, 52, 54, 56 en 58 cm. www.cannondale.com
Het is nog volop zomer, maar de eerste cyclocross fietsen komen alweer binnen... Dit is er een vanuit Italie: de Bianchi Cavaria.
Een carbon monocoque frame van 1100 gram, met een deels platte bovenbuis voor het dragen op de schouder. De Cavaria is gebruikt door Cominelli (U23 Italiaans kampioen Ciclocross) in de World Cup wedstrijden. Nog wat gegevens: dit is de Cavaria Carbon Ultegra/105, Shimano Ultegra/105 groep, Fsa Gossamer Cross MegaExo crankset, Fulcrum Racing 7, Vittoria Cross XG banden, Fsa Energy Cross remmen en Reparto Corse componenten. Prijs en beschikbaarheid nog niet bekend! www.bianchi.com
Het uiterlijk van de 3T Team componenten is zwart met opvallende rode strepen. Deze delen komen echter ook als limited edition in wit met rode strepen op de markt. Niet alleen het zwart is wit geworden, maar ook de graphics zijn licht aangepast. De prijzen van deze limited edition onderdelen komen ongeveer 20% hoger te liggen dan van de standaard Team onderdelen.
Tacx lanceert met de Shiva Classics een serie van vijf bidons die bedrukt zijn met foto's van klassieke wedstrijden. De Shiva vormt een team met de nieuwste bidonhouder Uma.
De Shiva bidon en Uma bidonhouder: twee handen op één buik. (foto tacx)
De Shiva Classics bidons zijn bedrukt met momentopnames van grootse bergetappes in bijzondere landschappen waar iedere renner zich in wil begeven. De Shiva Classics omvat momenten uit de Tour de France, de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Lombardije en een sneeuwopname tijdens de Ronde van Italië.
De Shiva Classics bidons zijn vervaardigd in de milieuvriendelijke Bio-Bottle uitvoering en alleen verkrijgbaar in 500cc.
UMA
De Uma is Tacx' nieuwste bidonhouder in het topsegment. Vanaf 2011 worden de fietsen van de renners van de Tacx Pro teams afgemonteerd met deze stoere maar toch ook stijlvolle houder.
De Uma heeft een verrassend krachtige vormgeving met een hoogwaardige metaalachtige look. Hij wordt vervaardigd uit aluminium plaat en omspoten door kunststof. Deze productiemethode biedt een oersterke en tevens lichte constructie. De Uma heeft dan ook een stevige klemming die van belang is tijdens tochten op slecht wegdek of de Belgische kasseien en is zodanig vormgegeven dat de wielerbidon makkelijk te plaatsen is.
Cyclo Sprint is in Vlaanderen en Nederland al jaren de maandelijkse afspraak voor wie niets uit de wielerwereld wil missen. Het volledig vernieuwde magazine ligt vanaf nu in de winkel!
De vernieuwde Cyclo Sprint mikt meer dan ooit tevoren op de koers- en fietsfanaat. (foto golazo)
Cyclo Sprint wil nog meer dan ooit tevoren zijn passie voor wielrennen, voor de koers, voor fietsen laten blijken. Met artikels die inpikken op wat leeft bij de fiets- en koersfanaat.
Stukken die geschreven worden door ervaren reporters met dezelfde passie. Zelfs door actieve coaches of ex-renners zoals Erwin Vervecken. Of door bekende fietsliefhebbers als Paul D'Hoore, de nieuwe columnist van het blad.
Cyclo Sprint zoekt natuurlijke links tussen de liefhebber langs de kant en de moedige recreant. "We denken niet in hokjes, maar in kaders. We dromen van wielen. We richten ons op het hart van de fietsfanaat. We zijn er voor de velofiel", klinkt het.
Om dit de lezer te laten voelen en beleven werd er veel aandacht aan de fotografie en de look besteed. De vormgeving werd grondig onder handen genomen en in een rustige en stijlvolle, maar toch sportieve outfit gestoken. Vele mooie en grote foto's zijn wezenlijk voor de nieuwe Cyclo Sprint.
Kijken mag, maar het magazine wordt in eerste instantie uiteraard gekocht om te lezen. De vertrouwde mix tussen verhalen uit en over het peloton en praktische stukken voor de recreant blijft bewaard.
Cyclo Sprint blikt vooruit naar topkoersen en zoekt tegelijk naar een boeiende invalshoek voor wie het zelf wil doen. Het blad zoekt antwoorden op vragen die de televisiekijker zich stelt en pikt in op topics waar wielertoeristen over discussiëren.
Cyclo Sprint gaat ook echt multimediaal. Aanvullingen, details, meer foto's, origineel beeldmateriaal: bij zowat elk artikel zijn extra's te vinden op de al even nieuwe website www.cyclosprint.be.
Gedaan met het eindeloze gezoem en de geur van verbrand rubber! De nieuwe fietstrainer van LeMond geeft je een authentieker weggevoel doordat een montagesysteem het achterwiel vervangt.
De LeMond Revolution Bike Trainer is geschikt voor koersfietsen én mountainbikes. (foto lemond)
Het systeem dat het achterwiel vervangt is geschikt voor zowel koersfietsen als mountainbikes met een asbreedte van 135 mm. De LeMond Revolution Bike Trainer zou niet alleen het weggevoel moeten versterken, het irritante geluid van de vaste rollen en de slijtage aan de banden blijven eveneens achterwege.
Met de Power Pilot Meter is het mogelijk om draadloos wattage, cadans, afstand, snelheid, hartslag en calorieverbruik te meten en weer te geven. Alles is ook downloadbaar via USB. De Revolution Trainer zou in september verkrijgbaar moeten zijn.
Voor onze zondagse rit werd opnieuw gekozen voor de Rochustocht niet de 100km lange tocht maar de 50km
De eerste 25 km was idem als deze van de 100km rit dus niet vlak maar ook niet te stijl
Vanaf de splitsing werd het een ander verhaal plots lag daar de voor ons onbekende Rekelberg: wat was deze lang en zwaar en de benen wilden ook al niet mee van een marteling gesproken
Deze die gekozen hadden voor 50km zullen aardig opgekeken hebben van deze onbekende klim
Misschien hadden we beter gekozen voor de rit in Zelzate (vlak en plat) maar de conditie moet terug omhoog en dit zijn daar de ideale ritten voor
Nog een paar minder lastige stukken kregen we te verwerken voor we aan de controle waren
Het tweede deel amper 18km lang was terug een kopie van de dag ervoor dus veel vals plat en tegenwind
Met nog steeds stroef draaiende benen zat deze tocht er na 49 km gelukkig op: nog snel een koffietje drinken en dan nog een beetje genieten van onze zondag
Na bijna 4weken van relatieve rust aan de Spaanse Costa waren we terug in ons kleine Belgenland
Omdat we in Spanje enkel onze mountain bike hadden werd woensdag al gekozen voor een ritje op de Scheldedijk met de race fiets want het was terug een beetje aanpassen
De groep waar we in belanden was dan nog de verkeerde: veel veel te snel als oefen ritje
Donderdag dan een uurtje spinning en we zouden klaar zijn voor de Rochustocht: dachten we
In de sporthal van Oosterzele die dienst deed als startplaats was er een gezellige drukte we zouden niet alleen zijn vandaag
105 km stonden op het menu: de eerste kilometers waren vlak en konden de benen goed warm draaien voor we het zwaardere werk aanvaten
In Velzeke begon de tocht echt en het zou duren tot aan de eerste bevoorrading
Maar voor we deze bereikten kregen we toch nog een paar stevige hellingen te verwerken
In Nederbrakel lag de Toekapelstraat in Everbeek kregen we de Fayte en in Flobecq de zeer lange Brique en vlak voor de controle de bekende La Houppe en nog hadden we maar 52 km op de meter staan
Goed volgetankt en vol goede moed begonnen we aan deel twee: de eerste 10 km ging bijna steeds in dalende lijn dus dat viel prima mee
Ronse, Nukerke en Etikhove wielertoeristen weten dan dat het er terug geen meter plat of vlak is
In Maarke-Kerkem kregen we dan nog de Varent voor de wielen geschoven: nu mocht het toch een beetje minder worden
Op 87 km kregen we nog een bevoorrading en dit kwam geen minuut te vroeg
De laatste 18 km was gelukkig vlak op een bergje niet na gesproken: leeg en moe bereikten we eindelijk het eind meet
Vier weken vakantie en dan onmiddellijk zo een rit: niet zo slim
SRAM is terecht trots op de prestaties van SRAM-rijders in de Tour de France. Om dat te vieren brengt het een speciale gele versie uit van de SRAM Red.
foto sram
Zowel tourwinnaar Contador als nummer twee Andy Schleck reden de Tour op SRAM. Fabian Cancellara, Thor Hushovd en co zorgden bovendien nog eens voor 8 ritoverwinningen. SRAM had ook nog eens 18 dagen de gele trui in het bezit en won het klassement voor de beste ploeg (Radio Shack).
Om die prestaties te vieren brengt SRAM een speciale Tour-gele versie uit van de SRAM Red. Vanaf begin september is deze limited edition te verkrijgen bij de SRAM-dealers.
Alberto Contador is de 18de etappe van de Tour gestart met een speciale fiets. Daarop staan al de namen van de fans die hem volgen.
De fiets van Contador. (foto tweetphoto)
Op die manier wil de gele trui zijn fans bedanken voor de steun de afgelopen weken langs de Franse wegen. Hij maakte de foto bekend via zijn Twitterpagina.
"Vandaag rijd ik vol trots en met de hulp van jullie namen op een speciale fiets. Kijk maar eens wat een prachtexemplaar", liet Contador weten.
De Tour heeft hij niet gewonnen, maar Lance Armstrong is wel de aanvoerder van de lijst met de duurste fietsen ter wereld. Zijn Trek 'Butterfly' Madone van bijna 400.000 euro spant de kroon.
Deze Trek Madone Butterfly is met zijn bijna 400.000 euro de duurste fiets ter wereld. (foto cyclingweekly)
De lijst van de duurste fietsen ter wereld wordt aangevoerd door vijf exemplaren van Lance Armstrong. The Boss verwijst zelfs een gouden fiets bezet met 600 Swarovski-kristallen en een prijskaartje van 80.000 euro naar de zesde plaats. Dat staat te lezen in Netto, het personal finance magazine van De Tijd.
De recordprijzen werden gehaald op de veiling 'The Bikes of Stages' van Sotheby's op 2 november 2009. In totaal werd er niet minder dan 1,125 miljoen dollar voor de racefietsen neergeteld. De opbrengst ging naar Livestrong, het kankerfonds van Armstrong.
1. TREK MADONE (DAMIEN HURST - 385.000 EURO) Deze fiets werd door Damien Hirst gemaakt ter ere van Armstrongs comeback in het peloton. De beeldend kunstenaar decoreerde de tweewieler met honderden vleugels van vlinders. Armstrong reed er zijn laatste etappe van de Tour 2009 mee.
2. TREK SPEED CONCEPT (YOSHITOMO NARA - 155.000 EURO) Met deze fiets reed Armstrong een tijdrit in de Tour 2009. Hij werd ontworpen door Yoshitomo Nara, een van de meest invloedrijke Japanse kunstenaars.
3. TREK MADONE (KAWS - 125.000 EURO) Deze fiets van ontwerper Kaws werd door Armstrong gebruikt in Milaan-San Remo 2009. Hij kwam er ook mee ten val in de Vuelta Leon y Castilla, wat de fiets de bijnaam 'The widowmaker' opleverde.
4. TREK MADONE (SHEPARD FAIREY - 85.000 EURO) Deze geel-zwarte fiets werd ontworpen door Shepard Fairey. Armstrong kwam ermee aan de start in de Giro d'Italia van 2009.
5. TREK SPEED CONCEPT (MARC NEWSON - 85.000 EURO) Met dit ontwerp van Marc Newson reed Armstrong de openingstijdrit in de Tour van 2009. Opvallend is het 'stroboscopische' achterwiel.
6. GOLDEN BIKE CRYSTAL EDITION (80.000 EURO) Het Deense bedrijf Aurumania heeft slechts tien exemplaren gemaakt van deze fiets van 24-karaats goud en bezet met 600 Swarovski-kristallen. Voor de handvaten en het zadel is voor het fijnste leder gekozen.
Nieuwe fietsen worden na de zomer duurder. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De prijsstijging bedraagt gemiddeld 5 à 10 procent. "Oorzaak is de stijging van de dollar en de yen in Azië, waar de onderdelen worden gemaakt," zeggen fabrikanten.
De Accel Group, marktleider in Europa, kondigt voor dit najaar prijsstijgingen aan "tot 10 procent". In ons land verdeelt de groep fietsen van Sparta, Koga enBatavus. De prijsverhoging gaat in zodra de nieuwe modellen voor 2011 in de winkel staan. Naar verwachting is dat eind oktober/begin november.
Maar ook Belgische fabrikanten voorspellen een verhoging. "Tussen 5 en 10 procent," klinkt het bij Norta uit Olen, één van de oudste fietsenmakers van het land.
Onderdelen worden aangekocht in dollar en yen. De wisselkoers van die munten tegenover de euro steeg de laatste zes maanden met 20 procent, waardoor de fabrikanten duurder moeten inkopen. "Het aluminium en carbon voor de frames, het staal voor de vijzen en het rubber voor de banden worden ook steeds prijziger, net als het transport uit Azië," zegt Eddy Vandenberghe van Oxford uit Sint-Niklaas.
De prijsstijging treft alle soorten fietsen, van stadsfietsen en kinderfietsen over mountainbikes tot koersfietsen. Jaarlijks worden in België zo'n half miljoen fietsen verkocht. Gemiddeld geeft de Vlaming daar 600 euro aan uit.
Specialized heeft afgelopen weekend in Colorado de nieuwe Roubaix SL 3 voorgesteld. De Amerikanen deden dat met een knipoog naar de heisa rond het vermeende 'brommertje' van Fabian Cancellara.
De Roubaix SL 3 zal toch niet met batterijen geleverd worden. (foto specialized)
Fabian Cancellara won dit jaar Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen met zo'n overmacht dat er achteraf in een Youtubefilmpje gesuggereerd werd dat hij gebruik gemaakt zou hebben van motoraandrijving. De Zwitser ontkende staalhard, maar de UCI besloot toch maar het zekere voor het onzekere te nemen en fiietsen in de toekomst te gaan scannen op 'mechanische doping'.
Specialized, de fietsenleverancier van Cancellara en zijn Saxo Bank team, kwam bij de voorstelling van de Roubaix SL3 nog eens terug op de hele heisa. Het nieuwe model werd voorgesteld met een gigantische batterij op de onderste frambuis.
"Voor alle duidelijkheid, bij de 2011 Roubaix SL3 zitten er geen batterijen", grapte Specialized-productmanager Brent Graves. "De nieuwe Roubaix is niet alleen de lichtste in zijn klasse, maar ook nog eens de meest comfortabele en efficiënte."
Specialized werkt op de Roubaix SL3 opnieuw met In-Zertz, kunstrubberen dempingselementen in de staande achtervorken, zadelpen en voorvork. Deze vibratiedempertjes zouden niet alleen zorgen voor meer comfort, maar ook het gewicht verlagen. Het frame van de 2011 Roubaix SL 3 weegt nog 965 gram, in vergelijking met 1064 gram voor de versie van vorig jaar.
Het Centrum Ronde van Vlaanderen verwelkomde afgelopen weekend 250 deelnemers op de vierde RetroRonde. Bekijk de fotospecial!
Bjorn Robbens (midden) werd verkozen tot Ravissantste RondeRenner. (foto crvv)
De deelnemers kwamen niet alleen uit België, maar ook uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en zelfs Nieuw-Zeeland en Australië. Ondanks de tropische temperaturen kwamen heel wat renners opdagen in de klassieke wollen fietstruien van weleer.
Lenn Van De Velde was met zijn 6 jaar de jongste deelnemer. Zoals elk jaar werd er ook verkiezing van Ravissantste RetroRondeRenner gehouden. Stephan Kleisen werd derde, Roger Lombré uit Wulpe tweede met een aftands vehikel, en de eerste prijs ging volgens de jury naar Bjorn Robbens uit Ouwegem met een pas vanonder het stof gehaalde fiets met houten velgen.
Het Nederlandse Van Nicholas biedt o.a. online deze van aerospace-grade 6AL/4V Titanium en 6061 aluminium snelspanners aan. Lekker licht (64 gram) en ook nog eens duurzaam! 42,- per twee. www.vannicholas.com
Vermarc ontwikkelde voor de zomermaanden de gloednieuwe FormaRed-Carbon koerstrui. De komende weken zullen 4 van de 22 teams die aan de Tour de France deelnemen hiervan gebruik kunnen maken.
De Omega Pharma-Lotto en Quick Step uitvoeringen van de FormaRed-Carbon zijn nu al verkrijgbaar. (foto vermarc)
Sportkledingfabrikant Vermarc kleedt een kwart van de Pro-Tour teams, op die manier heeft het bedrijf een enorme feedback en ervaring op het hoogste niveau. Op basis van de behoeften van de profrenners werd de FormaRed-Carbon koerstrui ontwikkeld.
Deze 110 gram lichte ergonomisch gevormde wielertrui sluit aan als een tweede huid en bestaat uit twee verschillende super elastische stoffen. Aan de voorkant werd er gebruik gemaakt van een gladde licht glanzende Asteria stof vergelijkbaar met de stof van een tijdritpak.
Voor de achterkant en de zijpanden van de geperforeerd Ametista stof. Deze dubbel geweven matte carbonpolyamide stof biedt een zeer aangenaam draagcomfort door zijn optimale ventilatie. Aansluitende pasvorm
Om de trui perfect op de bovenarmen te laten aansluiten is de voorkant van de mouwen met een brede elastische boord afgewerkt. Dit elastisch materiaal is om dezelfde reden vooraan aan de onderkant van de wielertrui terug te vinden. Aan de achterkant is er een elastische boord met extra siliconen strip waardoor het omhoog kruipen verhinderd wordt.
Deze nieuwste creatie van Vermarc is er niet alleen voor de topteams Quick Step, Omega Pharma-Lotto, Milram en AG2R La Mondiale, maar is nu al in de Omega Pharma-Lotto en Quick Step uitvoeringen in de betere vakhandel ter verkrijgen. De FormaRed-Carbon trui is vanaf het seizoen 2011 beschikbaar voor alle clubs en in de "Vermarc" collectie.
De adviesverkoopprijs van het Vermarc FormaRed-Carbon shirt bedraagt 85 euro.
De lijst van enthousiastelingen die zich inmiddels hebben aangemeld om donderdag 1 juli mee te doen aan de Toertocht Grand Départ kent vele prominente namen. Daaronder bekende oud-wielrenners als Tourwinnaar Jan Janssen, oud-wereldkampioen Harm Ottenbros en de Touretappewinnaars Huub Zilverberg en Frits Pirard. Ook Jac van Meer (Tourrenner), Aad van den Hoek (Tourrenner), Kees Bal (winnaar Ronde van Vlaanderen en Tourrenner), Ludo Delcroix ( België en winnaar Touretappe), Herman Beijsens (België en diverse Tours), Danny Stam en Robert Slippens (Oud-zesdaagse duo met vele overwinningen) en Bobbie Traksel (renner Vacansoleil en winnaar Kuurne-Brussel-Kuurne 2010) komen aan het vertrek. Andere opvallende namen zijn: oud-olympisch schaatskampioene Marianne Timmer, de marathonschaatsers Kurt Wubben en Joost Juffermans, de huidige Olympisch kampioene snowboarden Nicolien Sauerbreij en sportverslaggever Frits Barend.
Er hebben zich inmiddels 8.000 mensen ingeschreven voor de Toertocht Grand Départ. Uiteraard kan iedereen, getraind of ongetraind, meedoen aan dit unieke evenement. Er kan immers gekozen worden uit drie verschillende afstanden: 40, 70 en 120 kilometer. Iedere inschrijver krijgt een exclusieve wielertrui, met daarop het officiële logo van de Tour de France en het logo Le Grand Départ Rotterdam 2010. Het evenement begint om 9.00 uur bij de Kuip met de uitgifte van startnummers en de fraaie wielershirts. Tussen 9.30 en 11.30 uur vertrekken de deelnemers in verschillende groepen. Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.toertochtgranddepart.nl.
Ofschoon de geruchten al maanden rondgingen en er ook al een paar foto's op internet rondslingerden is het nu pas écht officieel; Volgend jaar een compleet nieuwe XTR groep bij Shimano!
Het persbericht van Shimano is uitgebreid en geeft veel informatie. Zo zullen er twee versies naast elkaar bestaan, een Cross Country- en een All Mountain variant. De Cross Country versie biedt de keuze uit één triple- en drie dubbel crankstellen, de All Mountain groep heeft een eigen crankstel met bijbehorende voorderailleur. De All Mountain remmen zijn een stuk meer overbemeten met grotere schijven en speciale koelvinnen op de remblokken tegen oververhitting. Ook zijn er twee versies van de wielen; een lichte, smalle versie voor de Cross Country en een All Mountain versie met extra sterke, brede velgen. Ook zijn de naven leverbaar voor de diverse voor- én achter steekas systemen, En het mooiste is; alles is combineerbaar zodat je zelf je ideale groep kunt samenstellen; bijvoorbeeld de crosscountry aandrijving in combinatie met extra sterke All Mountain wielen en remmen.
Van de remhendel zullen ook twee versies zijn, een super lichte XC versie en een AM variant die dankzij Shimano's servo action systeem extra remkracht biedt. Dual control, Shimano's systeem om met één hendel te remmen én te schakelen, is een stille dood gestorven. Niet alleen de eerder geïntroduceerde Dyna Sys XT en SLX groepen missen deze optie, ook XTR zal voortaan alleen nog trigger shifters hebben.
Vanaf nu zullen de shifters aan de remhendels gemonteerd kunnen worden voor minder gewicht en meer plaats op je stuur, bij Shimano heet dit I-Spec. - Uiteraard biedt de nieuwe XTRgroep ook de Dyna Sys techniek zoals die uitgebreid werd uitgelegd in de juli uitgave van Fiets, alleen biedt XTR naast de 42-32-24 triple de keuze voor een dubbel crankstel. Cassette's zijn leverbaar in twee varianten; 11-34 en 11-36.
Het zal nog even duren eer de nieuwe XTR groep in de winkel ligt, onze testgroep verwachten we in September...
Ons weekend begon al op donderdag avond met een tocht op de Scheldedijk samen met de grote jongens: zolang deze op de dijk fietsen, kunnen we het tempo volgen anders worden we er gelijk afgereden(40 gemiddeld)
Op vrijdag stond 3 uur spinning op het menu samen met onze hoofd sponsor en de uitbater van de fitnes zaak: kenners weten dat deze twee er een lap kunnen op geven
En ze hebben ons doen afzien: we zijn wat gewoon maar dit was er ver over maar toch verdomd plezant
Zaterdag met de fiets naar Maarkedal langs de ons zo vertrouwde Scheldedijk: een tochtje van 30km met een koel ochtendbriesje zalig
We kozen voor de 100km lange tocht: en dat hadden we beter niet gedaan met 3 uur spinning nog in de benen
De Edelare als eerste ging nog redelijk vlot maar wat volgde daar hadden we echt niet op gerekend:Kapelleberg,Kabuize ,Stene,Frunte,Foreest,Korteberg en Ganzeberg en dan waren we nog maar in Schorisse de benen waren nu echt verzuurd
De Spichtenberg in Nukerke was de afsluiter van het lastige gedeelte voor we bij onze Waalse broeders gingen fietsen
Met hier en daar nog een helling te hebben overwonnen ging het nu richting Kluisbergen voor terug een stevige klimpartij
Camping Panorama na 53km kwam geen minuut te vroeg :de zon en de warmte begon nu door te wegen
Rust en drinken en de drinkbussen vullen voor we aan het tweede deel zouden beginnen Ook hier lagen nog een paar verassingen te wachten: Taaienberg en Kanarieberg om er een paar te noemen
De kilometers gingen tergend traag voorbij ondanks te mooie ritme maar de fut en de goesting waren dan al lang over
Eindelijk terug: nee niet terug want we waren met de fiets gekomen dus lagen er nog 30 km Scheldedijk op ons te wachten
160km en waren we terug thuis: douche rust en slaap want we waren groggy