BLOG INHOUD
  • CLASSIC KALENDER
  • VLAAMSE LABEL KALENDER
  • WTC THE BLACK SPINNING
  • FOTOS SPONSORT BY WTC HEIRNIS
  • MTBIKER.BE
  • Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Haes Dirk
    Ik ben een man en woon in Zwijnaarde (Belgie) en mijn beroep is technisch bediende bij Warringtonfire gent.
    Ik ben geboren op 10/06/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: fietsen -mtb -spinning -vakantie.
    Fietsen is mijn vrijheid en uitlaatklep
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • 34é wendelenrit
  • KEMMELBERG
  • GENT-WEVELGEM
  • om van te dromen
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Foto
    Myriam & Dirk
    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • The Black Spinners
  • Dirk & Myriam
    MYRIAM & DIRK......................... Mail : dirk.haes@pandora.be
    The BLACK SPINNERS
    30-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Belangrijke data in 2012

    Het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde bruist ook in 2012 van de activiteiten.
    Noteer alvast de volgende data in je agenda:

    • 20-22 januari: Velofollies te Kortrijk
    • Feb-okt: Tentoonstelling Freddy 60 – Een leven in zwart en wit
    • 27 maart: Aankomst rit Driedaagse De Panne
    • 31 maart: Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen
    • 1 april: Ronde van Vlaanderen elite mannen en vrouwen
    • 7 april: Ronde van Vlaanderen voor beloften
    • 22 april: Ronde van Vlaanderen voor Oldtimers
    • 1 mei: Superklassieker
    • 13 mei: Gouden Flandrien
    • 27 mei: Ladies Fun Ride
    • 30 juni: Wielerbeurs
    • 1 juli: RetroRonde

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Het wedstrijdritueel: Bart Wellens
    Op de dag van een wedstrijd volgt elke renner zo zijn eigen rituelen. Zeker voor een veldrijder is het cruciaal om in de perfecte mood aan de start te komen. Cyclo Sprint volgde Bart Wellens op weg naar die start.
    Bart Wellens met vader Lucien voor de wedstrijd. (foto luc claessen)
    Bart Wellens was vroeger een hyperbijgelovige, maar zijn ervaring nam met de jaren de bovenhand. Rituelen zijn aan hem niet meer besteed. Toch verloopt een wedstrijddag min of meer volgens een vast stramien. We volgden de Kempenaar van start tot finish op de Kermiscross in Ardooie.

    Voor Bart Wellens begint een wedstrijd eigenlijk de dag ervoor. "Die dag verloopt heel rustig", steekt hij van wal. "Na het avondeten fiets ik een klein halfuurtje op de rollen. Dat doe ik bijna elke dag, maar zeker de dag voor de koers. Terwijl ik dan losrijd, herbekijk ik de koers die me de dag erna te wachten staat. Ik heb alle grote crossen op dvd staan. Als ik die dan opnieuw bekijk, krijg ik weer het gevoel hoe de ronde eruitziet, en hoe mijn concurrenten het daar aanpakten."

    Op koersdagen gaat ten huize Wellens om acht uur de wekker af. Het eerste wat hij dan doet, is op zijn fiets springen en wat op de losse rollen rijden. Rustig, met een hartslag van maximum 120 en op een klein verzet. "Dat is traditie geworden. Mijn trainer is nochtans geen voorstander, omdat het volgens hem geen meerwaarde geeft aan mijn wedstrijd. Maar het zit er nu eenmaal ingebakken: zolang ik al koers, doe ik het."

    Een renner verbrandt heel wat energie op een wedstrijddag. Zeker in de koude wintermaanden moet de tank goed gevuld zijn. Een stevig ontbijt staat dus te wachten, en een vast patroon heeft Wellens daarin niet. Hij probeert zoveel mogelijk af te wisselen om van zijn eerste maaltijd van de dag geen sleur te maken. "Soms eet ik muesli, soms eieren, soms brood of pistolets. Ik varieer ook in mijn beleg: zelfs speculaaspasta of choco belanden op de boterham."

    Choco? Dat vraagt om een woordje uitleg. "Niels Albert eet elke ochtend choco", lacht Wellens de tanden bloot. "Er zit wel wat vet in, maar dat is op zich geen ramp. Op wedstrijddagen moet je er immers voor zorgen dat je genoeg calorieën naar binnen krijgt. Mijn filosofie is dat je moet eten waar je je goed bij voelt, en niet omdat je het móét eten. Want dat hou je toch niet vol. Nu, ik overdrijf niet als ik choco smeer: maximum één of twee boterhammen."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Poets wederom poets
    Na Tessa van Nieuwpoort vorige maand strikte Cyclo Sprint opnieuw een knappe Nederlandse verschijning uit het veldrijden: de achttienjarige Sabrina Stultiens. Bekijk de foto's!
    photopress.be
    De koersmicrobe kreeg Sabrina via haar familie. Haar vader haalde zijn fiets enkel ter ontspanning van stal, maar toen haar broer begon te koersen, was het hek helemaal van de dam.

    "Toen ik zeven was en nog gewoon in de volleybalclub zat, ging ik mee kijken naar de wedstrijden van mijn broer. Dat wou ik ook! Ik ben beginnen fietsen op mijn zevende, en op mijn achtste reed ik al mijn eerste koers. Ik werd dat jaar meteen Nederlands kampioene op de weg. Het veldrijden kwam er even later ook bij, en daar werd ik eveneens meteen kampioen. Tot nu toe mocht ik de Nederlandse driekleur al zes keer aantrekken in het veldrijden en één keer op de weg. Mijn belangrijkste kampioenschapszege was vorig jaar, toen ik in het veld kampioen werd bij de juniores."

    In haar eerste jaar bij de elite vrouwen laat ze niet over zich heen lopen. "Ik ben vooral trots op mijn zevende plek op het EK in Lucca en op mijn derde plek in de Superprestige in Zonhoven. Dat waren mijn mooiste prestaties. In Zonhoven mocht ik voor het eerst mee op zo'n groot podium en ik was best zenuwachtig. Over die twee prestaties ben ik heel tevreden. En het gaat nog steeds beter!"
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Do's and Don'ts: baggeren!
    Elke maand gaat Cyclo Sprint dieper in op typische vragen van fietsers en wielrenners. Zowel voeding, training als materiaal komen aan bod. Deze keer bekijken we hoe je jezelf en je mountainbike best voorbereidt op de modder.
    (foto belga)
    In de winter zoeken veel fietsers de velden en bossen op. De wintertoertochten komen er aan. Mountainbikes worden van stal gehaald en blootgesteld aan niet al te propere weersomstandigheden. Modderparkoersen zijn meer regel dan uitzondering, en je kunt je daar maar best op instellen. Maar hoe maak je je fiets 'modderproof'?

    Het begint al met een goede voorbereiding. Je bike moet voorzien zijn op de slechte condities. Smeer je ketting met kettingolie die langer weerstand biedt aan vuil en water. Een 'wet lube' zal je ketting langer gesmeerd houden dan een 'dry lube'. Deze laatste werd immers ontwikkeld voor droge omstandigheden en wordt snel weggespoeld zodat je een piepende, krakende en slecht schakelende ketting overhoudt. Controleer of je remmen nog in goede staat zijn, want die zien sowieso meer af en slijten heel snel tijdens een moddertocht.

    De eeuwige zoektocht naar de perfecte band levert altijd meerdere antwoorden op, want niet iedereen is gebaat met dezelfde band. Een echte modderband is smal - smaller dan 1,9 inch - om door de bovenste modderlaag te snijden en rechtstreeks vast te grijpen op de hardere onderlaag. Sommigen opteren wel voor een bredere band vooraan, omdat je daarmee meer grip hebt in de bochten. Achteraan is dat minder noodzakelijk.

    Een modderband heeft noppen die ruim genoeg uit elkaar staan, zodat ze de modder snel afgooien. Op die manier krijg je geen ophoping van modder op je band en blijf je grip hebben op de ondergrond. Als de modder aan je banden gaat blijven kleven, dan rijd je in feite met slicks en heb je geen enkele vorm van tractie meer. Ook een lagere bandenspanning is een vereiste.

    Klikpedalen zijn handig, maar als je plots stilvalt in een slechte strook, wil je wel razendsnel eruit kunnen schieten. Stel ze dus relatief los in. Zo kun je er trouwens ook makkelijker weer inklikken, zelfs als er wat modder tussen je pedalen en schoenen blijft hangen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASTENE VTT 2011 fotos
    EEN PAAR MOOIE FOTOS VAN DE MODDERDUIVELS







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASTENE VTT 2011 fotos
    EEN PAAR MOOIE FOTOS VAN DE MODDERDUIVELS







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ASTENE VTT 2011

    Astene VTT

     

    Na een jaartje te hebben moeten overslaan was het terug 2de kerst vtt en nu waren de weer omstandigheden een stuk beter al was het maar een triestige dag

    Na een beetje een rare start: de cafetaria is boven en de startplaats is beneden zo dat het een beetje zoeken was voor iedereen klaar was om het veld in te duiken

    Met 4 trokken we de baan op want de eerste kilometers waren op de baan te doen langs het kanaal

    Eens deze achter de rug begon het echte werk al was dit nog niks met wat komen zou maar we waren blij dat eindelijk vtt was

    Maar na een kilometertje was deze opwarmer achter de rug en konden we terug een beetje op adem komen

    Nu reden we richting Leie en daar hadden we prijs want op het glibigere pad hadden we alle stuurkunst nodig

    Stoempen beuken want de ondergrond zuigde ons vast en steeds was het zoeken om het juiste spoor te vinden

    Meter na meter kropen we naar het einde van dit pad en na een kilometer of lag dit achter ons: het zweet en de modder dropen van het gezicht

    En nu op naar Bachte Maria Leerne voor de gevreesde 3 dreven maar niet vandaag want de dreven lagen er goed bij; anders is het daar altijd ploeteren

    Ook de kasseien aan het kasteel van Ooidonk lagen er nog goed bij en daar konden we even goed doortrekken voor we aan een st Sint Martens Latem begonnen

    De lanen lagen er hier ook goed bereidbaar bij en konden we steeds goed door fietsen tot aan de bevoorrading

    Even op adem komen en eens goed bijtanken voor we aan deel 2 konden beginnen

    Nog 14km lag te wachten op ons: maar het was gedaan met de pret

    Kilometer na kilometer kregen we baan onder de wielen geschoven want op deze 14km kregen we amper een paar honderd veld te verwerken dit deel was een ramp voor een vtt er

    Oh ja de laatste paar honderd meters konden we nog even proeven van veldwerk:dit was niet goed

    Nog een geluk dat de afspuit plaats en de douches top waren en ook over het rijsttaartje na de rit konden we niet mopperen

     

    Groetjes

     

    Myriam & Dirk

        

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Eerste foto van de nieuwe Sram Red

    We meldden in Fiets nummer 12 en hier al over de nieuwe Sram Red groep die volgend jaar gaat komen. Nu is er ook een afbeelding beschikbaar. Echter blijft het door de donkere achtergrond en het ontbreken van de specificaties nog onduidelijk hoe de details zijn.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    De teamfiets van Rabobank

    De Giant fietsen waar de renners en voor 2012 ook de rensters van Rabobank mee gaan rijden is het model dat tijdens de laatste Tour is gebruikt. En in juni 2011 hebben wij de introductie van de TCR Advanced SL al meegemaakt op Mallorca en daarvan bericht op de website. Voor de 2012 teamfietsen is er alleen een kleine aanpassing gemaakt aan de uitvalpadden. Deze zijn niet langer van carbon maar van aluminium.. En heel duidelijk zichtbaar: de kleuren van de Bank!

    Doordat de wielen bij het team erg vaak worden gemonteerd en gedemonteerd raakten de carbonpadden beschadigd. Vandaar de keuze voor duurzamer aluminium. In de consumentenversie zal echter wel carbon gebruikt worden om het frame net iets lichter te maken.

    Dubbelganger
    Het frame is zowel geschikt voor mechanische en elektrische schakelgroepen. Aan de balhoofdbuis kunnne de zwarte dopjes eruit om hier de mechanische kabels door het frame te laten voeren. De elektronische kabel loopt net voor de remkabel in de bovenbuis. Bij de voorderailleur zorgt een klemmetje die aan het boutje van de bidonhouder gemonteerd wordt ervoor dat de Di2 kabel netjes uitgelijnd is. De accu zit mooi “verstopt” onder de liggende achtervork. Op deze buis vinden we tevens de draadloze snelheidsmeter terug. Met het ATP+ signaal kan de fietscomputer draadloos de snelheid aangeven. Een nieuwtje van de Rabobank- mekanieker; voor 2012 zullen de PRO computertjes ook het ATP+ signaal kunnen opvangen.

    Overdrive 2
    Het balhoofd is voorzien van een 1,5” onderlager en boven een 1 1/4″ bovenlager. Dus net zoals Canyon bij veel modellen heeft. Door de dikkere vorkbuis past een “standaard” stuurnok niet. PRO ontwikkelde voor het team
    hier alvast passende modellen voor. Op de reserve fiets van Sanchez was het afdekplaatje van PRO nog niet gereed die ook voor de grotere diameter aangepast moest worden. Vandaar de no- name versie.

    ISP
    Giant is nog 1 van de weinige fabrikanten die nog werken met een geïntegreerde zadelpen. In de praktijk bij de consument wellicht niet altijd even praktisch maar het ziet er wel mooi uit! De adapter voor de zadelpen is er in 2 lengtes. De langere versie heeft meer afstel mogelijkheid en is wat sterker door het grotere klem oppervlak. Vandaar dat het team in bijvoorbeeld Parijs- Roubaix dit model gebruikt. Door de dubbele boutbevestiging van het zadel is deze simpel en nauwkeurig af te stellen.

    Afmontage
    De Shimano Dura Ace Di2 groep vinden we terug voor de aandrijving en de remmen. Ook komen de tube- wielen van de Japanners af. De C-35 zijn bij veel rijders favoriet. Theo Bos heeft graag de C-50 wielen gemonteerd. Voor de tube- banden worden er Vittoria`s op de velgen gelijmd. Standaard in 23mm breedte maar voor volgend jaar zullen de 25mm varianten ook ingezet worden. Tacx levert de bidonhouders en de drinkbussen. Terwijl Fi:zi`k de zadels voor hun rekening nemen.

    Het Rabobank- team- editie frame zal in gelimiteerde oplage als losse frameset verkrijgbaar zijn voor de consument.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Cube zet in op de 29-er

    In 2012 komt CUBE op de markt met tien 29- ers: ANALOG 29, ACID 29, twee modellen in de LTD-series: LTD PRO 29 en LTD SL 29, REACTION GTC Pro 29, REACTION GTC SL 29, AMS 29, AMS 29 Race, ELITE 29 Super HPC, EPO 29 completeert de 29er range.

    Cube 29
    Voor de 29er modellen heeft Cube de Agile Ride Geometry ontwikkeld dit houdt in:

    1. De bottom bracket hoogte van een 29″ is het zelfde als bij een 26″ model.
    2. De speciale (patent pending) positie van de voorderailleur levert perfecte prestaties en biedt meer tyre clearance. Daardoor waren we in staat om de chainstays korter te maken en zo de wendbaarheid te vergroten. De derailleurbevestiging is zo dat het niet nodig is om de zadelbuis een bocht te geven, of de positie naar de bottombracketbuis te wijzigen, zodat de zadelbuishoek bij elke maat hetzelfde is.
    3. De verende voorvorken hebben een custom offset. De balhoofdhoeken zijn exact hetzelfde als op de Cube 26” fietsen, in combinatie met de custom offset zou dit identieke rijeigenschappen, wendbaarheid en besturing moeten geven.

    ELITE SUPER HPC 29 “REACTION GTC 29″
    De ELITE SUPER HPC 29 en REACTION GTC 29 betreden de markt in het hogere segment van 29” hardtails. Beide frames komen met een conische balhoofdbuis, press-fit BB, internal cable routing en post mount remaansluiting, alle specificaties die op dit moment worden aangetroffen in moderne fietsen. Het carbon frame wordt opgetrokken uit drie onderdelen: de voordriehoek, rechter- en linkerachterdriehoek. Dit minimaliseert het aantal verbindingen in het frame. De verbindingen zelf maken onderdeel uit van een speciaal proces van Cube. Daarnaast is er het gebruik van aluminium in het balhoofd en achterpadden verminderd, ook hier om het aantal verbindingen in het frame zoveel mogelijk te minimaliseren. Het geoptimaliseerde productieproces en de Advanced Twin Mould procedure die wordt gebruikt op de lichtere en stijvere ELITE SUPER HPC 29 reduceert gewicht in vergelijking met de REACTION GTC 29 en dat bespaart energie bij het sprinten of klimmen.

    AMS 120 29
    De AMS 120 29 is de toevoeging aan het all mountain full-suspension segment. Bij de ontwikkeling is er gewerkt aan dezelfde criteria als bij de 26” modellen: neutrale rijeigenschappen bij het klimmen (dus geen invloed van de pedaalslag) en stabiel bij de downhill. STK (Size-Tuned Kinematics) en ERC moeten hiervoor zorgen. Door aangepaste verende voorvorken, korte chainstays, een korte balhoofdbuis en een laag bottom bracket toe te passen is geprobeerd om een gelijkwaardig rijgevoel te bereiken als bij de 26” modellen.

    LTD en Competition Series 29
    Ook komen er nieuwe modellen in de Limited en Competition series. Hier vindt je dezelfde features zoals korte chainstays, laag bottom bracket, laag zwaartepunt en speciale voorderailleurbevestiging. In de Competition series, die wordt opgetrokken uit Aluminum Lite, vinden we de ATTENTION en ACID modellen. In de Limited series bestaande uit de LTD PRO en SL , wordt gebruikt gemaakt van Aluminum Superlite buizensets. Deze modellen verschillen in gewicht door de verschillende buizensets en de componenten die worden toegepast voor de verschillende doelgroepen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    2012 Cube racefietsen

    In 2012 is de volledig vernieuwde Litening Super HPC het topmodel van Cube. Vergeleken met het vorige model heeft Cube een geclaimde gewichtsreductie van 150 gram. Hiermee moet het frame op 860 gram komen.

    Het lagere gewicht is mede mogelijk gemaakt door alle details nogmaals onder de loep te nemen. Er worden geen aluminium onderdelen meer gebruikt, zelfs het bottom bracket gedeelte is geheel van carbon, net als de nieuw ontwikkelde carbon dropouts. Met behulp van de Advanced Twin Mold technologie is er een minimum aan materiaal gebruikt zonder compromis ten koste van stabiliteit en stijfheid. De afgeplatte bovenbuis en staande achtervorken zijn dunner gemaakt om het Super HPC frame nog comfortabler te maken. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een kleinere diameter Syntace Flexpost. Alle kleine vibraties en hobbeltjes van het asfalt moeten hierdoor tot een minimum beperkt worden.

    Andere innovatieve oplossingen zijn Hybrid Cable Routing in combinatie met de Multi Purpose Hanger. Klassieke versnellingsystemen of de nieuwe electronische Shimano DI2 kunnen gemonteerd worden. Een special plaatje voor de openingen in het frame helpen bij eenvoudige installatie van de kabels. De DI2 batterij wordt netjes vlakbij het BB opgehangen.

    Geheel nieuw is de Cube CSL EVO carbon voorvork die slechts een geclaimd gewicht van 320 gram heeft. Het gebruik van ceramische lagers zorgt voor het soepele draaien. Beschikbare varianten in 2012: Litening Pro, Litening Race, Litening SL en Litening SLT

    De nieuwe Agree GTC is een directe afstammeling van de nieuwe Cube Lightning. Afgemonteerd met de nieuwe Shimano Ultegra DI2 groep is de Agree GTC SL DI2 de top van de nieuwe Agree GTC range. Een conische balhoofdbuis in combinatie met de nieuwe CUBE CSL EVO volledig carbon voorvork (320 gram geclaimd) op de Agree GTC SL DI2 en SL en de nieuwe Cube CSL voorvork met conische aluminium stuurbuis (485 gram geclaimd) bieden uitzonderlijke stijfheid aan de voorkant waardoor de rijder een vertrouwd veilig gevoel in elke situatie moet krijgen. Het gebruik van de Twin Mold technologie voor de monocoque constructie van de Agree GTC garandeert een gelijkmatige structuur van het carbon.

    Beschikbare varianten in 2012: CUBE AGREE GTC PRO, CUBE AGREE GTC RACE, CUBE AGREE GTC SL, CUBE AGREE GTC SLT, CUBE AGREE GTC Di2

    www.cube.eu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    2012 Merida Reacto

    Voor het eerst te zien geweest op Eurobike 2010: de aerodynamische Reacto van Merida. En in 2012 licht aangepast.

    In zijn tweede jaar valt de Reacto naast een complete integratie met het elektronische Di2-schakelsysteem vooral op door een radicaal inzetstuk in de zadelpen dat de meestal als ‘hard en onbuigzaam’ gekarakteriseerde aero-racefietsen toch een modern comfort moet meegeven.

    ‘S-Flex Comfort’ luidt het toverwoord dat verborgen zit in de volledig vernieuwde zadelpen die overigens, net als zijn voorganger, volledig verstelbaar blijft en past in het aerodynamische uiterlijk van het frame. De gepatenteerde ‘S-Flex’-zadelpen heeft een vensterconstructie waarin zich aan de achterzijde een elastomeer bevindt die samen met de geïntegreerde carbon bladveer veel comfort geeft, vergelijkbaar met een slanke 27,2 mm zadelpennen. En dat met een eigen gewicht van slechts 210 gram en geen beperkingen voor het gewicht van de rijder.

    www.merida-bikes.com

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    2012 Eddy Merckx

    Nieuwe carbon en alu frames, nieuwe benamingen: de lijn die de Belgische fabrikant in 2011 heeft ingezet wordt grotendeels voortgezet. Maar wel met herkenbare aanpassingen. De AMX-3 en AFX-1 zijn de twee alu kaders. De ‘3’is een klassiek ogend EMS 7000 alu frame met full carbon voorvork met twee maten lagers. De AF(emale)X is een damesmodel met onder meer sloping bovenbuis en alu/carbon voorvork. Beide modellen worden compleet met Shimano groep aangeboden.

    De EMX-1, EFX-1 en de EMX-3 en EF(emale)X-3 zijn de carbon modellen met respectievelijk Carbon CL+ 240-UDM en Carbon CL+300-3K frames. Sloping bovenbuis, ‘tapered’ carbon voorvork met twee maten lagers en de bracketlagers geschroefd. De EMX-3 heeft voor komend seizoen de derailleurkabels door het frame. Opbouwdelen komen van FSA, Prologo, Fulcrum, Vittoria en de EMX-1 is er met Shimano 105 en Ultegra, de EMX-3 ook met Shimano – en als los frame te verkrijgen. Merckx heeft voor komend seizoen ook eigen wielsets.

    De EMX-5 en de EMX-7 zijn de meest gekende Merckx modellen, vooral omdat de profs er mee rijden. Ook in 2012 is Merckx in het professionele peloton te zien – in ieder geval met Topsport Vlaanderen. Kabels binnendoor, lichte en stijve asymmetrisch gebouwde frames, speciale ‘lay up’ van het composiet, nieuwe voorvorken en een hoogwaardige afmontage. Frames zijn uiteraard ook los te verkrijgen. Meer over de ‘5’en de ‘7’ in een later stadium.

    Ook nieuw zijn de UMX-R en de –S. ‘Urban Legend’ fietsen gebaseerd op de fixies en gestoken in een kenmerkend oranje van weleer. Heel opvallend is de –R met Rohloff naaf.
    www.eddymerckx.com

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    2012: Sensa Trentino Sl

    De Trentino is een model wat al een paar jaar bestaat. En al eerder in een webtest is behandeld; de eerste keer in 2009 en ook nog begin 2011. Er is en Trentino Special Deal en een Trentino Custom. ‘Special’ wil bij Sensa zeggen dat zij een aantrekkelijk model hebben samengesteld. De ‘Special deal’ op basis van een Ultegra groep is er vanaf € 1329,- een Custom Trentino is er vanaf € 969,- – maar dan met Tiagra. En er is nu de Trentino SL.

    Ultralite Y-9 Alloy

    Nog even over de gewone Trentino. Het frame is gemaakt van Ultralite Y-9 Alloy. Uiteraard zijn de framebuizen oversized en geovaliseerd: de schuine buis is maximaal 55 mm doorsnede en bij het bracket horizontaal ‘plat’ en bij de balhoofdbuis verticaal geovaliseerd. De staande buis is 35 mm van doorsnede, de bovenbuis 40 mm. De bovenbuis loopt naar achteren af. De achtervork: zowel liggende als staande zijn S-Bended. En deze Trentino SL? Ook van Ultralite Y-9 Alloy. En ook oversized. Maar wel heel anders. Waardoor het frame van een afstandje op een carbon frame lijkt. Driehoekig, vier- en vijfhoekig maximaal bijna 5 centimeter doorsnede, rond, S-Bended en alle overgangen zijn mooi glad. Tel daarbij de mat zwarte met grijze kleur en de ‘streep’ op de bovenbuis van voor naar achteren en inderdaad: het lijkt carbon. De voorderailleur zit met een losse klem vast, de achterderailleur aan een verwisselbare pat. Precies 1500 gram weegt een 58 centimeter model – dat is net zo zwaar als de gewone Trentino. Maar waar komt de toevoeging SL dan vandaan?

    410 gram

    Die zit in de voorvork. De gewone vork weegt 550 gram, heeft een alu balhoofdbuis. De ‘SL’ is een full carbon model en heeft een 1 1/8 inch aan de bovenkant en een 1,5 inch aan de onderzijde. Daartoe is natuurlijk de onderkant van de balhoofdbuis aangepast. Keurig geïntegreerd trouwens! 410 gram weegt de vork. Ook de staande buis is nu meer oversized; er gaat nu een 31.6 mm zadelpen in plaats van de 27.2 mm bij de Trentino. Resumerend: van 2050 gram naar 1910 gram. De lengte van de bovenbuis bij een 58 cm is 56,5 cm en de balhoofdbuis is dan 16,5 cm.


    Supra

    Deze SL is afgemonteerd met SRAM Force en veel eigen -dat wil zeggen: ontwikkeld bij Sensa- Supra onderdeken. We noemen het even op! Supra Speed Line ‘stem/bar/seatpost’ nieuwe matt finish, optioneel leverbaar op de Trentino SL voor € 49,-. Los leverbaar voor € 34,50 (stuurpen, 130 gram) + € 39,50 (stuur, 290 gram ) + € 29,50 zadelpen van 310 gram = € 103,50, Supra Carbon bidonhouders optioneel leverbaar op de Trentino SL voor € 19,- los leverbaar voor € 23,50 per stuk en de Supra wielset RA27: en lichtgewicht (+- 1500 gram) “multiperformance medium profile” wielset. Sapim CX-sprint straight-pull spaken, CNC-naafhulzen, cardridge bearings en holle cromo-as snelspanners (campa of shimano) optioneel leverbaar op de Trentino SL voor € 139,- los leverbaar voor € 399,-


    127 Nm

    De stijfheidswaarden: de gewone Trentino respectievelijk torsiestijfheid 99 Nm/°, bracket 40 en Supra voorvork 75. De SL: torsiestijfheid 127 Nm/°, bracket 48 en Supra voorvork 84. Helemaal goed –en beter dan de Trentino. : niet mega ‘Duits’ stijf, prima voor alle soorten rijders! Dat bleek ook tijdens de testritjes. Balhoofdhoek en zithoek rond de 73 graden, wielbasis van ruim 99 centimeter, een vorksprong van 43…geen verassingen! Het is wel een echte koersfiets natuurlijk. 8,0 kilo. OK, je zult op basis van de 1500 gram nooit een mega licht fietsje van minder dan 7 kilo kunnen bouwen -tenminste als je doorsnee onderdelen gebruikt- maar daarvoor is de Trentino –ondanks de toevoeging SL- ook niet bedoeld. Wel om een goed rijdende, strakke racer neer te zetten.

    Meer 2012

    De Trentino was en is het lichtste aluminium frame binnen de Sensa reeks. Oversized aluminium frames zijn allang gemeengoed geworden en deze Sensa SL is een waardige vertegenwoordiger. De nieuwe, lichtere voorvork doet de Trentino veel goeds. De fiets is net wat prettiger, lichter in het gebruik dan de versie met gewone vork. De SL is gewoon meer 2012. De SL volgt ook de lijn die fabrikanten als Cannondale, Cube en Canyon in geslagen zijn: licht en oversized alu, stijf en ‘packed’ met de nieuwe technieken. Alleen lopen bij de SL de kabels nog gewoon buitenlangs; bij veel nieuwe alu frames zijn de kabels intern. Samengevat: het is een lekker aanvoelende racer, robuust en snel reagerend. Een prima keuze voor als je een goed betaalbare aluminium fiets zoekt – die ook nog eens helemaal up to date is. Daarnaast zijn de eigen onderdelen van Supra steeds doordachter. De Trentino SL is er in maat 52, 54, 56, 58, 60 en 62 centimeter. De SL is er vanaf € 1069,-, deze met Force gaat rond de € 2000,- kosten.
    www.sensabikes.com

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERTSBERGEN EN KALKEN

    Hertsbergen

     

    Voor onze 5de telenet ging het naar Hertsbergen en dit ligt tussen Beernem en Oostkamp op de grens van oost en west Vlaanderen

    De kleine gemeente was voor deze organisatie bijna volledig afgesloten dit kunnen we ons niet voorstellen in onze streken

    De lokale dorpszaal deed dienst als startlokaal en de inscanning ging terug zeer vlot: hier starten ze meer verspreid

    Met 3 van de club gingen we van start voor de 40km lange trip en na een paar honderd meters ver doken we reeds het veld in en we zouden er niet meer uitkomen

    Boswegel na boswegel volgden elkaar op soms onderbroken door een veldwegel maar steeds was het stoempen geblazen

    Na een 15 tal schitterende kilometers kregen we onze eerste bevoorrading en deze was dik in orde: prima

    Na deze tussen stop gingen we terug op pad en terug doken we de bossen in wat de ademhaling terug de hoogte injoeg van de hartslag nog maar te zwijgen

    Maar 10 km verder kregen we terug een bevoorrading (jawadde) en deze was terug prima verzorgd met een aquarius er boven op

    Nog 14 km te gaan en we zullen het geweten hebben: begon te tocht echt

    Nu doken we terug de bossen in maar nu met hindernissen: volledige bossen werden met linten afgespannen zodat er enkele hindernissen parcours gekrieerd werd en door de mulle ondergrond vreet dit krachten

    Sommige passages waren er toch iets over maar we zijn ondertussen wel wat gewoon op dit gebied

    40km ver en deze tocht zat er op: mensen dit is een aanrader want 35km bosparcours op een rit van 40 km dit is super

    Ook de afspuitplaats was meer dan behoorlijk wat terug een pluspunt is ook de drinkbus en de gratis hotdog werd als positief beoordeeld en dit allemaal voor 2.5€

    Is er hier dan niets mis? Ja, er waren geen douches en dit vonden we toch wel jammer

     

    KALKEN

     

    Voor de zondag stond Kalken op het menu voor een ritje door het Schelde land

    Het begint een beetje een gewoonte te worden om op zondag een kleintje te rijden met de clubbroeders en ons eens lekker los te rijden maar vooral ons eens goed te amuseren het word misschien wel een traditie: wie weet

    Over de rit kunnen we kort zijn: vlak, plat en iets te veel baan maar je hoort ons niet klagen

    We kregen een leuke controle en dat maakt al veel goed

    Over de afspuitplaats kunnen we ook heel kort zijn want deze was zelfs de naam afspuitplaats niet waardig want er kwam met moeite water uit

    Als bikers vragen we niet veel en zijn we vlug tevreden maar een deftige afspuitplaats daar staan we op want ons matriaal moet toch een beetje proper zijn waar betelen we anders 3€ voor toch niet voor de boterham achter de rit

    Maar nog een geluk dat de douches wel naar behoren werkten en dit maakte het een beetje draaglijker

     

     

    Groetjes

    Myriam & Dirk

     

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Manisch titanium van Controltech

    Iedereen weet het: TItanium is licht, duurzaam en mooi. Hoewel een niche vanwege de hoge prijs en het beperkte aanbod blijft Titanium tot de verbeelding spreken. Vandaar dat steeds meer onderdelen fabrikanten, naars aluminium en carbon, ook een titanium variant van hun sturen en zadelpennen aanbieden.

    Dat is moeilijker dan het lijkt, titanium is een moeilijk materiaal. Waar tegenwoordig hoogwaardige aluminium sturen bijna één pot nat zijn, en zelfs de verschillen tussen de carbon exemplaren met een loep gezocht moeten worden vraagt Titanium om écht specialisme. In tegenstelling tot aluminium is het namelijk extreem moeilijk te ‘butten’, te voorzien van varierende wanddiktes. En dat is echt noodzakelijk om het gewicht binnen de perken te houden en toch voldoende sterkte te halen.

    Gelukkig laat Titanium zich wel uitstekend hydroformen zodat het Controltech TiMania stuur voor 195 gram de boeken in kan.

    Verspanen, frezen, draaien en vijlen, gaat ook extreem moeilijk. Vandaar dat de TiMania stuur- en zadelpennen een eenvoudig ontwerp hebben. Dat de zadelpennen vanaf 190 gram wegen (voor een 27.2mm variant) is keurig.

    Het gaafst vinden wij de bijbehorende TiMania stuurpen. Prachtig uitgewerkt, hier zit zichtbaar véél werk in! verkrijgbaar in de lengtes 90, 100, 110 en 120mm, waarbij de langste 138 gram weegt. Gaaf toch!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Binnenshuis de Mont Ventoux beklimmen

     

    Voor liefhebbersvan het indoor fietsen op een virutal reality trainer van Tacx is er een aantal nieuwe video`s gelanceerd. Zo kun je nu ook de Mont Ventoux beklimmen. Ook zijn er nieuwe films gemaakt van de Noorse fjorden en het Italiaanse Elba.

    Mont Ventoux
    Speciaal voor alle toerfietsers die de Reus van de Provence willen bedwingen, heeft Tacx een nieuwe film gemaakt van de Mont Ventoux. De film begint in Malaucène en neemt de weg naar Bédoin voor de klim naar de top op 1912 meter. Na de afdaling terug naar Malaucène volgt een rit langs de Dentelles de Montmirail naar de finish in Sault.

    Noorse fjorden
    Bergen-Voss is niet alleen de grootste en bekendste cyclosportieve tocht van Noorwegen, maar ook een van de meest schilderachtige routes ter wereld. Deze 90 kilometer lange rit, gefilmd tijdens het evenement in juni 2011, gaat over golvende wegen langs de beroemde fjorden tussen de kuststad Bergen en het skistation Voss. Adembenemend mooi en puur avontuur.

    Elba Tour in Italië
    Ontvlucht de herfst en ga met Tacx mee naar Elba. De cycletour over dit eiland in de Middellandse Zee is zwaar en uitdagend, maar de inspanningen worden beloond met een prachtige tocht langs stranden, dorpjes, groene en rotsachtige heuvels en de azuurblauwe zee, glinsterend in de zon.

    www.tacx.com

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Getest: Specialized S-Works MTB-schoenen

    2 boa- sluitingen en 1 klittenband maken het dat je een goede afstelling kunt maken

    De schoen
    De S-Works schoen is uit de top range van het assortiment en dat is te voelen én te zien. Een goede afwerking van het stikwerk, geen vervelende randen aan de binnenzijde van de schoen, een stijve carbon zool en licht van gewicht. Een paar schoenen in maat 45 weegt ‘slechts’ 740 gram. Bekijken we de inlegzool, dan is hier al meer over nagedacht dan we bij andere schoenen tegenkomen. Een voorgevormde zool met op de goede plekken ondersteuning en vrij stevig van vorm zorgt voor een behoorlijke ondersteuning. Wat Specialized-schoenen uniek maakt, is het varus-correctie principe. Onderzoek door Specialized heeft aangetoond dat bij veel fietsers de knie naar binnen valt, wat een minder effectieve trapbeweging kan opleveren. Nu kun je dit corrigeren met een inlegzooltje, maar door het varus-principe doe je dit direct in de zool van de schoen en in combinatie met een inlegzool. De schoen heeft een klittenband sluiting en aan de voorkant een boa-sluiting die de bovenzijde bij elkaar houdt.

    Pasvorm
    Of een schoen goed zit en prettig aanvoelt, is natuurlijk persoonlijk. Zelf heb ik smalle voeten, maar door de voorste klittenband wat steviger aan te trekken en door de prettige boa-sluitingen zit de voet comfortabel én stevig. De vorm van de schoen is dus heel gemiddeld. Koop je een schoen bij een Specialized-dealer, dan kan een voetanalyse door middel van de Arch-O-meter uitsluitsel geven over welke inlegzool je nodig hebt. Er zijn drie modellen, waarbij de +++ zool de meeste ondersteuning geeft.

    Het stevige materiaal rondom de neus voorkomt beschadigingen en vangt ook enigszins de klap op bij het raken van een steen

    De stijve carbon zool geeft de mogelijkheid om twee extra noppen te plaatsen

    De praktijk
    De schoenen zitten comfortabel aan de voet en met aanzetten voelen ze erg stijf. Met de juiste inlegzooltjes merk je dat je knie minder naar binnen valt, mocht je dit probleem hebben. Of dit direct meer vermogen oplevert, is lastig te zeggen. Het voelt in ieder geval prettig. Door de stijve zool voel je de schoenplaatjes niet als drukpunt onder je schoen. Dit maakt de schoen wel minder geschikt om mee te lopen. Wil je wel alle eigenschappen hebben van de S-Works en toch een zool hebben waarmee je makkelijker kunt lopen, dan is er de S-Works EVO MTB. Bij de neus is stevig materiaal toegepast zodat dit niet snel beschadigt bij rotsig terrein. Na een half jaar intensief gebruik is te zien dat dit functioneel is. De schoen is behoorlijk ventilerend door het materiaalgebruik. Af en toe de boa-sluitingen insprayen met siliconenspray zorgt ervoor dat de werking soepel blijft. Een witte offroad schoen lijkt wellicht niet het meest praktische, maar door het gladde afwasbare materiaal heb je de schoenen snel weer schoon. De schoen is er ook in een zwarte uitvoering.

    Conclusie
    Zoek je schoenen die tegen een stootje kunnen, comfortabel zitten (al is dit persoonlijk) stijf en licht van gewicht zijn, dan zijn de S-Works een goede keuze. Wil je met schoenen ook behoorlijk kunnen lopen en vind je een knalharde zool minder prettig, dan is een andere schoen een betere optie! (MW)

    Adviesprijs 269,90 euro.

    specialized.com

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Bianchi toont Vacansoleil teamfiets
    07.12.2011 | Roel van Schalen
    Belga
    De jongens van Vacansoleil zullen zich niet beklagen over het materiaal waarmee ze volgend jaar op zoek moeten naar victorie. De Bianchi Oltre is op en top een hardcore racemachine.
    Share
    De Oltre was al top-of-the-bill als je het had over Bianchi's koersfietsen, maar de uitvoering die ze voor World Tour team Vacansoleil hebben bedacht, doet zelfs bij de meest koudbloedige criticaster het bloed warmer stromen.

    Het kenmerkende Bianchi-groen (celeste) wordt gecombineerd met de witte en blauwe accenten van de Vacansoleil teamoutfit. Op de onderbuis is de adelaar uit het Bianchi-logo te zien, terwijl de kleur celeste dan weer terugkomt op de hoge velgen van FFWD, in het Concor zadel van San Marco en in de stuurtape van Bike Ribbon.

    Het monocoque frame uit de HoC categorie (Hors Catégorie) racefietsen van Bianchi is van X-Tex carbon en de trapas heeft een BB30 systeem. Efficiënte krachtoverbrenging gegarandeerd.

    Verder zullen Johnny Hoogerland en consorten een hele hoop FSA onderdelen terugvinden op de Oltre, alsmede Vredestein Fortezza banden, een ketting van KMC, pedalen van Look en kunnen ze ook beschikken over een CycleOps Power Tap vermogensmeetsysteem.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    04-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ERVELDE VTT

    Ertvelde VTT

     

    Op de eerste echte vtt dag stonden er nog andere programma’s op het menu en daarom werd gekozen om de korte afstand te fietsen want volledig leeg op een klaasfeest zitten is ook niet leuk

    Eindelijk was de herfst in het land en was het meteen gedaan met koersen nu was het de beurt aan de modder mannen

    De elite liet ik gaan en kozen we voor een iets rustiger tempo en dit samen met de kolonel en zijn troepen

    Op deze slibberige dag was het even opletten om niet onderuit te gaan want het was een tijdje geleden dat we dit nog gedaan hadden maar het gevoel was er vlug terug

    Regen en vooral veel wind zouden deze rit kleuren maar vooral het aangelegde parcours in het bos kon ons bekoren

    Het stuk aan de windmolens was ook niet voor iedereen weggelegd want de nijdige klimmetjes bleken voor sommige iets te stijl met het nodige gevloek erbij

    Ook de twee bevoorradingen konden op veel meeval rekenen maar vooral de stop in de brouwerij was een pareltje want hier lag zelfs te veel lekkers

    Ondanks de korte rit hadden we ons terug goed vermaakt en konden we ook eens proeven van de vriendschap van deze vaste groep en dit is een aanrader voor zij die nog niet super getraind zijn

    Tot de volgende rit

     

    Groetjes

    Myriam & Dirk   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Mijn favorieten
  • bloggen.be

  • Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • Black spinners
  • Lotto cycling tour
  • Go fit merelbeke
  • Spin & Bike
  • alles over fietsen

  • Foto

    WELKOM BIJ MYRIAM & DIRK
    Zoeken met Google



    Mijn favorieten
  • bloggen.be
  • soete-wey
  • wtc Black Spinners

  • Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew
    Blog als favoriet !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    7mijl_stappers
    www.bloggen.be/7mijl_s
    Gastenboek
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • Nu binnen via mijn nieuwsblog!
  • Nog de Beste Wensen
  • lieve groetjes
  • Mooie wielerverslagen

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 19/11-25/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2010
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 04/02-10/02 2008

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs