BLOG INHOUD
 • CLASSIC KALENDER
 • VLAAMSE LABEL KALENDER
 • WTC THE BLACK SPINNING
 • FOTOS SPONSORT BY WTC HEIRNIS
 • MTBIKER.BE
 • Foto
  Over mijzelf
  Ik ben Haes Dirk
  Ik ben een man en woon in Zwijnaarde (Belgie) en mijn beroep is technisch bediende bij Warringtonfire gent.
  Ik ben geboren op 10/06/1959 en ben nu dus 65 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: fietsen -mtb -spinning -vakantie.
  Fietsen is mijn vrijheid en uitlaatklep
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Inhoud blog
 • 34é wendelenrit
 • KEMMELBERG
 • GENT-WEVELGEM
 • om van te dromen
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Zoeken in blog

  Foto
  Foto
  Inhoud blog
 • Foto
  Myriam & Dirk
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • The Black Spinners
 • Dirk & Myriam
  MYRIAM & DIRK......................... Mail : dirk.haes@pandora.be
  The BLACK SPINNERS
  11-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Review: Wilier Izoard XP

  In FIETS 4 van 2012 staat een lezerstest van een racefietsen van rond de 3500 euro. Tijdens de twee dagen durende test in zuid-Limburg lieten we een Wilier Izoard XP meelopen. Deze ‘yellow fluo’ Italiaan is net wat aangenamer geprijsd. We waren benieuwd hoe de fiets zou scoren.

  8500 gram

  De Izoard XP is een middenmodel. Boven de Izoard vinden we de Granturismo, Cento1SR en de Zero.7. De Granturismo komt binnenkort in een test in FIETS. En de Zero.7. ook. Hopen we! Goed, de Izoard XP. Een carbon monococque frame. In de maat XS, S, M, L, XL en XXL. 1170 gram licht (M), 400 gram voor de full voorvork. Het frame heeft een aflopende bovenbuis die lichtjes ‘gebold’ loopt.

  Athena 11-speed

  De onderbuis is oversized en komt uit in een bracket met ‘monobox’. De staande buis is bij het bracket geovaliseerd, bij de zadelpen gaat de pen over in een deels platte wishbone achterzijde. De liggende achtervork is S-bended. Het bracket heeft ‘gewoon’ BSA schroefdraad, de derailleurkabels lopen buitenlangs. De Izoard XP is los te koop ( € 999,-) of compleet met Veloce (€ 1699,-) of Athena (€ 1949,-).

  Zwart/Fluo

  Deze in de 2012 kleur van de Lampre ploeg uitgevoerde XP was met Athena 11-speed uitgevoerd. Aangevuld met heel veel ‘custom’ delen: FSA ‘Wilier’ compact crankstel, FSA ‘Wilier’ remmenset, FSA ‘Wilier’ zadelpen, stuurpen en compact stuur. En Miche 707 wielen, CST ‘Wilier’ banden, Miche 11/27 cassette en ketting en Selle Italia ‘Wilier’ zadel. Op de staande achtervork staan de sponsornamen van de ploeg!

  Loorberg, Slenaken, 28 februari en 1 maart 2013.

  Er waren twintig testers, tien van hen -Eli Sinteur, Paul Simons, Remco Veurink, Emil Uriot, Marloes van de Hei, Edwin van de Ven, Emil van der Wal, Johan Kruger, Björn Braun en Hendrik Uittenboogaard- vulden een formulier in. Elke fiets werd beoordeeld op vier punten zoals we dat in elke racetest doen: imago, kwaliteit, prijs/kwaliteit en praktijk. Punten werden er tussen de 0 en 10 gegeven. De punten werden opgeteld en naar rato gedeeld. Daar komt een eindcijfer uit. Bij de test in het magazine komen daar de meetwaarden nog bij; die verzorgden we zelf. Voor deze webtest hebben we alleen gekeken hoe de Izoard XP zich hield tussen de duurdere modellen.

  Dikke 8

  En dat viel mee! Imago gemiddeld een 8, prijs/kwaliteit verhouding 8,8, praktijk 8,2 en kwaliteit een 8.0. Als we de Izoard mee hadden laten lopen met de duurdere fietsen had deze bijna ‘gewonnen’… ‘Verrassend goed ‘overall’, zeker gezien de prijs’ Eli, ‘Alles kunner’ Paul en ook ‘lekker compact en wendbaar’. Johan: ‘klimt lekker’. ‘Doet niet onder voor alle andere fietsen die veel duurder zijn’ Emil. En: ‘Iets betere wielen en Ultegra (!) en je hebt een super fiets’. Er was inderdaad wat kritiek op de kleine knoppen van Campagnolo Athena ( o.a van Eli en Björn) , het hoge gewicht en daardoor wat ‘zwaar’ volgens Hendrik en Edwin. Ook: de ‘mismatch’ van het zadel en de rode naven en de rest van de Izoard XP. Maar Marloes stelt droog ‘je bent goed zichtbaar’. Hendrik vindt de Izoard XP een ‘goede uitstraling’ hebben. We eindigen met ‘eerlijk gezegd mis ik een verschil tussen de Wilier en bijvoorbeeld de Look of Janssen’. Kijk, die staat.

  Conclusie

  We hebben de Izoard ook nog even ‘ontleed’: het ‘L’ frame weegt 1250 gram. De torsiestijfheid van de Izoard XP is 90 Nm. En dat is ruim in orde. Tot slot. Het is een goede all round racer. Niet mega licht, wel betrouwbaar en ‘lekker’ afgemonteerd. De vele custom delen zijn niet beter dan ‘standaard’, maar wel extra opvallend. Verbetering? Iets betere banden en een lichter wielsetje. De Izoard XP is er ook in rood/wit en ‘mat zwart’. Info www.wagenberg2-wielers.nl.

  Foto’s Remco Veurink, Menno Grootjans

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Review: Koga A-Limited ‘Proto’

  Vooral carbon bij de Friese firma. Zo lijkt het tenminste. Verrassend is dat Koga –want daar praten we over- met een gloednieuw ‘high end’ 6069 aluminium model komt. Niet in de reguliere serie, wel bij de speciale modellen, de ‘Signature’ afdeling. We mochten een aantal weken op een eerste prototype rondrijden. Hier alvast onze eerste bevindingen.

  Geanodiseerd
  Koga blauw: dat is de A(luminium)-Limited. Niet gespoten, wel geanodiseerd. De bovenbuis is deels geovaliseerd en licht ‘sloping’, de staande buis rond, iets doorgebouwd naar boven en de onderbuis is flink oversized. Het bracket heeft geïntegreerde bracketlagers. De achtervorken zijn vrij slank en laag ‘aangezet’ achterzijde. De derailleurkabels lopen buitenlangs. De voorvork is een full carbon model met twee maten lagers.
  1290 gram
  Er zijn zeven maten: van 50 tot en met 66 centimeter. Koga geeft 1130 gram voor een los frame op, wij kwamen aan 1290 gram voor een 58 centimeter frame. De voorvork weegt slechts 390 gram. Onze Proto was uitgevoerd met de Ultegra 10-speed, nieuwe carbon FSA ‘K-Force stuur, stuurpen en zadelpen. Dikke FFWD F6R wielset, zwart/witte Ultremo ZX’s en een Selle Italia SLR zadel. Niet te flauw dus!

  7700 gram
  Compleet weegt deze Proto 7,7 kilo. Met een wielbasis van 1000 mm, zit en stuurhoek van 73 graden, een 408 mm lange achtervork en een sprong van 43 mm is de Koga heel standaard en gewoon ‘heel racy’ gebouwd. Dat zette zich ook voort op de weg. Er is eigenlijk niks raars aan op te merken. Dat wil zeggen: deze A-Limited rijdt niet als een ‘Proto’: hij rijdt als een volbloed aluminium racer. Maar dan met een extra dimensie door met name de FFWD wielen. Je hóórt jezelf als het ware langs komen. Je hoort het trouwens ook als de ketting net niet ‘lekker’ loopt.

  Stevig en stoer
  Rustte je je vroeger je GranRacer uit met een stel Spinergy’s of Cosmic’s, nu kun je dat doen met deze A-Limited. Daarnaast is het uiteraard een frame wat helemaal ‘up tot date’ is door de geïntegreerde bracketlagers en de balhoofdbuis met twee maten lagers. Aluminium hard? Nee. Deze ‘Proto’ is zowel licht als stijf – wij kwamen aan een torsiestijfheid van 115 Nm- en door de montage van een 27,2 mm zadelpen is de Koga ook nog goed comfortabel.
  Voor wie?
  Voor diegenen die geen carbon racer wil en bereid is om te investeren. Door het ‘Signature’ programma kom je wel op forse prijzen uit. Deze fiets kost zo al 4707 euro. In het kort: de A-Limied is een hele goede racer, prima afgemonteerd en biedt je als rijder veel stabiliteit en betrouwbaarheid. Vanaf pakweg 15 april kun je terecht op de website van Koga voor meer info. Zoals er al staat: ‘Hier alvast onze eerste bevindingen’. Wij komen nog terug op de A-Limited.
  Tekst Menno Grootjans, foto’s Remco Veurink
  www.koga-signature.com

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Review: Shimano XT PD-M780 pedalen

  Shimano heeft in de klikpedalen een rijke historie. Het SPD (Shimano Pedal System) systeem heeft zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Ook fabrikanten als BBB en Ritchey gebruiken deze kliktechniek voor hun pedalen. Het PD-780 model is de tweede generatie MTB-pedalen van de Japanners, met een erg open constructie. Dit zorgt ervoor dat vuil zich minder snel kan ophopen. Het platform draait rondom een chroom-molybdeen as waaraan een aluminium huis wordt gemonteerd. Een setje pedalen brengt 339 gram op de weegschaal.
  Praktijk

  Monteren in je cranks gaat eenvoudig met een dikke 8mm imbus aan het uiteinde van de as. De eerste keer is het even testen hoe strak de veerspanning staat. Te strak? Dan draai je het kleine imbusboutje met goed voelbare klikjes los. Doe dit aan beide kanten van het pedaal evenveel. Voelt het vertrouwd? Dan doe je hetzelfde bij het andere pedaal. Inklikken gaat prettig en met een duidelijke klik. Je voelt dat je schoenplaat goed stabiel wordt ondersteund. Dit is wel zo prettig bij stevig aanzetten! Het lossend vermogen met vieze prut is erg goed. Alleen dikke vette klei wil het klikmechanisme nog wel eens een beetje verstoppen. Deze pedalen hebben we al een heel seizoen gebruikt. Bekijken we ze nu dan draaien ze nog als nieuw. De as is eventueel te demonteren voor onderhoud. Ook prettig, de veerspanning is niet merkbaar verandert. Wanneer je regelmatig in het terrein loopt, is het wel verstandig deze op tijd te vervangen.

  Niet de lichtste pedalen op de markt, daar staat een bewezen bedrijfszekerheid tegenover. Met de prettige in- en uitklikkracht gecombineerd met een goede ondersteuning is deze set een goede investering!Conclusie
  Shimano PD-M780 € 84,95
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Gezien: Vaypor+ schoen van Bont

  Bont heeft een nieuw topmodel in de collectie. De Vaypor+ weegt volgens de fabrikant 450 gram per paar en is vanaf maart verkrijgbaar in de winkel.

  Bont heeft een nieuw topmodel in de collectie. De Vaypor+ weegt volgens de fabrikant 450 gram per paar en is waarschijnlijk vanaf maart verkrijgbaar in de winkel.

  De Vaypor+ is gemaakt uit één stuk van geweven kunststof. De carbon zool gaat zo naadloos over in de van microfiber gemaakte schoen. Om gewicht te besparen is de zool slechts 4 millimeter dik. De nieuwe schoen heeft een draadsluiting van het merk Atop. Met een draaiknop kan de schoen op spanning worden gebracht. Volgens Bont is dit gedaan vanwege zowel de gewichtsbesparing als de aerodynamica.

  Opvallend is ook de plattere voorkant van de schoen. De tenen krijgen hierdoor meer ruimte, wat volgens Bont zorgt voor ontspannen voeten. De Vaypor+ is verkrijgbaar van maat 36 tot 47. Voor de meest gangbare maten zijn ook halve maten verkrijgbaar. Ook zijn er speciale versies voor zowel smalle als brede voeten. De Vaypor plus zal waarschijnlijk iets minder dan 300 euro gaan kosten.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  04-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  fi’zi:k presenteert teamzadels

  Net als in de afgelopen jaren heeft fi’zi:k een serie Team Editions zadels uitgebracht. In de collectie zitten negen zadels die door profploegen worden gebruikt. Ook het zadel van Blanco is in de serie opgenomen.Net als in de afgelopen jaren heeft fi’zi:k een serie Team Editions zadels uitgebracht. In de collectie zitten negen zadels die door profploegen worden gebruikt. Ook het zadel van Blanco is in de serie opgenomen.

  De team edition zadels worden geleverd met een bijpassend stuurlint: Superlight Tacky Touch met fi’zi:k logo. Het is zwart of wit afhankelijk van de kleur van het teamzadel. Het stuurlint biedt volgens fi’zi:k extra grip en is enkel beschikbaar in de Team Edition sets van 2013.

  De ploegen die in de collectie zijn opgenomen zijn: Astana, AG2R, Blanco, BMC, FDJ, Garmin, Cannondale, SKY en Androni Giocattoli. De Team Edition sets zijn vanaf april verkrijgbaar. Adviesprijs is € 199.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  De Trek Domane van Fabian Cancellara

  Fabian Cancellara was afgelopen zondag niet te houden in de Ronde van Vlaanderen. Hij won de klassieker voor de tweede keer. De Zwitser won deze keer op een Trek Domane 6.

  Cancellara is binnen de Radioshack-Nissan ploeg een buitenbeentje als het gaat om de keuze voor een fiets. Waar zijn ploeggenoten meestal kiezen voor de wat agressievere Madone, rijdt de Zwitser het hele jaar op een Domane. Cancellara verandert ook nauwelijks iets aan de afstelling van zijn fiets. De enige grote verandering is de 25mm brede FMB Parijs-Roubaix tube. Normaal rijdt Cancellara met smallere Schwalbes. Ook opvallend is de achterderailleur. Deze is voorzien van een oversized carbon kooi van Berner. In deze kooi zitten grotere derailleur wieltjes, wat volgens de fabrikant voor minder frictie zorgt.

  Verder is de Trek Domane van Cancellara redelijk standaard: een mechanische Shimano Dura-Ace 9000. Cancellara prefereert deze groep vooral op de kasseien.
  Bontracer is verantwoordelijk voor veel onderdelen: 50mm-hoge Aeolus 5 D3 carbon wielen, een 140mm-lange Race XXX Lite stuurpen, Team Issue zadel, en een 44cm-breed anatomisch vormgegeven stuur.


  Dat Cancellara ‘Spartacus’ als bijnaam heeft wordt bij het zien van de fiets ook wel duidelijk.

  Specificaties:
  Frame: Trek Domane 6-Series, 58cm ‘pro’ fit
  Vork: Trek IsoSpeed full carbon
  Balhoofd: Cane Creek Forty, 1 1/8-to-1 1/2″ taps toelopend
  Stuurpen: Bontrager Race XXX Lite, 140mm x -7°
  Stuur: Bontrager RL Anatomic, 44cm
  Stuurlint: Bontrager kurk
  Remmen: Shimano Dura-Ace BR-9000 met SwissStop Black Prince carbon remblokjes
  Shifters/ remgrepen: Shimano Dura-Ace STI Dual Control ST-9000
  Voorderailleur: Shimano Dura-Ace FD-9000
  Achterderailleur: Shimano Dura-Ace RD-9000 met kooi en wieltjes van Berner
  Cassette: Shimano Dura-Ace CS-9000, 11-25T
  Ketting: Shimano Dura-Ace CN-9000
  Crankset: Shimano Dura-Ace FC-9000, 175mm, 53/39T
  Bracket: Trek BB90 integrated w/ Enduro XD-15 lagers
  Pedalen: Speedplay Zero Titanium
  Wielen: Bontrager Aeolus 5 D3 tubes
  Banden: FMB Paris-Roubaix tubular, 25mm
  Zadel: Bontrager Team Issue
  Zadelpen: Bontrager Ride Tuned Carbon
  Bidonhouders: Trek BAT Cage (2)
  Computer: SRM PowerControl 7

  Maten Cancellara

  Lengte: 1.86m
  Gewicht: 82kg
  Zadelhoogte vanaf BB (c-t): 780mm
  Zadel setback: 90mm
  Zitbuislengte, c-t : 500mm
  Zitbuislengte, c-c: 485mm
  Punt Zadel tot stuur: 620mm
  Verval zadel/stuur: 110mm
  Balhoofdbuislengte: 150mm
  Bovenbuislengte: 567mm
  Gewicht fiets: 7.5kg
  Fabian Cancellara was afgelopen zondag niet te houden in de Ronde van Vlaanderen. Hij won de klassieker voor de tweede keer. De Zwitser won deze keer op een Trek Domane 6.
  Cancellara is binnen de Radioshack-Nissan ploeg een buitenbeentje als het gaat om de keuze voor een fiets. Waar zijn ploeggenoten meestal kiezen voor de wat agressievere Madone, rijdt de Zwitser het hele jaar op een Domane. Cancellara verandert ook nauwelijks iets aan de afstelling van zijn fiets. De enige grote verandering is de 25mm brede FMB Parijs-Roubaix tubes. Ook opvallend is de achterderailleur. Deze is voorzien van een oversized carbon kooi van Berner. In deze kooi zitten grotere derailleur wieltjes, wat volgens de fabrikant voor minder frictie zorgt.
  Verder is de Trek Domane van Cancellara redelijk standaard: een mechanische Shimano Dura-Ace 9000. Cancellara prefereert deze groep vooral op de kasseien.
  Bontracer is verantwoordelijk voor veel onderdelen: 50mm-hoge Aeolus 5 D3 carbon wielen, een 140mm-lange Race XXX Lite stuurpen, Team Issue zadel, en een 44cm-breed anatomisch vormgegeven stuur.

  Specificaties:

  Frame

  Trek Domane 6-Series, 58cm ‘pro’ fit

  Vork

  Trek IsoSpeed full carbon

  Balhoofd

  Cane Creek Forty, 1 1/8-to-1 1/2″ taps toelopend

  Stuurpen

  Bontrager Race XXX Lite, 140mm x -7°

  Stuur:

  Bontrager RL Anatomic, 44cm

  Stuurlint

  Bontrager kurk

  Remmen

  Shimano Dura-Ace BR-9000 met SwissStop Black Prince carbon remblokjes

  Shifters/ remgrepen:

  Shimano Dura-Ace STI Dual Control ST-9000

  Voorderailleur

  Shimano Dura-Ace FD-9000

  Achterderailleur

  Shimano Dura-Ace RD-9000 met kooi en wieltjes van Berner

  Cassette

  Shimano Dura-Ace CS-9000, 11-25T

  Ketting

  Shimano Dura-Ace CN-9000

  Crankset

  Shimano Dura-Ace FC-9000, 175mm, 53/39T

  Bracket

  Trek BB90 integrated w/ Enduro XD-15 lagers

  Pedalen

  Speedplay Zero Titanium

  Wielen

  Bontrager Aeolus 5 D3 tubes

  Banden

  FMB Paris-Roubaix tubular, 25mm

  Zadel

  Bontrager Team Issue

  Zadelpen

  Bontrager Ride Tuned Carbon

  Bidonhouders

  Trek BAT Cage (2)

  Computer

  SRM PowerControl 7

  Maten Cancellara

  Lengte:

  1.86m

  Gewicht

  82kg

  Zadelhoogte vanaf BB (c-t)

  780mm

  Zadel setback

  90mm

  Zitbuislengte, c-t

  500mm

  Zitbuislengte, c-c

  485mm

  Punt Zadel tot stuur:

  620mm

  Verval zadel/stuur

  110mm

  Balhoofdbuislengte:

  150mm

  Bovenbuislengte

  567mm

  Gewicht fiets

  7.5kg

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  De Ridley Fenix van Jürgen Roelandts

  Stijfheid, een laag gewicht en aerodynamisch voordeel zijn tegenwoordig de norm als het gaat om fietsen van profwielrenners. Op het eerste gezicht hoort de Ridley Fenix Classic niet in het profwereldje thuis. Toch weerhield het Jürgen Roelandts van Lotto-Belisol er niet van om op een Fenix Classic derde te worden in de Ronde van Vlaanderen.

  In een klassieker als de Ronde van Vlaanderen is het gewicht van de fiets van ondergeschikt belang. Duurzaamheid en comfort zijn op de kasseien belangrijker. Met 1200 gram behoort de Ridley niet tot de lichtste frames die op de markt verkrijgbaar zijn. De Belgische fietsenfabrikant introduceerde de fietst eerder dit jaar met een adviesprijs van 2699 euro. De Fenix is afgemonteerd met Campagnolo Chorus en een Rotor crankset. Compleet is deze Ridley ongeveer een derde goedkoper dan alleen al het Pinarello Dogma K frame dat ploegen als Sky en Movistar gebruiken.

  Kenmerken van de Ridley Fenix zijn een taps toelopend balhoofd:1 1/8-tot-1 ½, een in oversized BB30 bracket, kabels binnendoor, en ‘schokdemping’ in de zitbuis. Roelandts reed de Ronde van Vlaanderen met high end onderdelen op zijn fiets: een elektronische Campagnolo EPS schakelgroep, Bora Ultra Two carbon tubewielen met 25 mm Continental Competition Pro Limited ProTection banden.

  De Belg gebruikte verder een aluminium Zero 100 stuurpen, carbon fiber Superzero zadelpen, een aluminium Newton Shallow stuur (traditioneel, niet ergonomisch gebogen). Het stuur is 40 cm breed. Zonder computer weegt de fiets 7,72 kilo.

  Specificaties

  Frame: Ridley Fenix Classic, maat M
  Vork: Ridley Fenix Classic
  Balhoofd: FSA Orbit geïntegreerd 1 1/8-tot-1 1/2″ taps toelopend
  Stuurpen: Deda Zero 100, 130mm x -8°
  Stuur: Deda Newton Shallow, 40cm (c-c)
  Stuurlint: Lizard Skins DSP, (dubbel gewikkeld)
  Remmen: Campagnolo Record D Skeleton dual-pivot met remblokjes voor carbon-wielen
  Rem- en schakelgrepen: Campagnolo Ergopower Ultra-Shift Record EPS
  Derailleurs: Campagnolo Record EPS
  Cassette: Campagnolo Chorus 11 speed, 11-25T
  Ketting: Campagnolo Record 11 speed
  Cranks: Campagnolo Record Ultra-Torque 11 speed, 172.5mm, 53/39T
  Bracket: Campagnolo Record Ultra-Torque OS-Fit
  Pedalen: Look KéO 2 Max
  Wielen: Campagnolo Bora Ultra Two tube
  Banden: Continental Competition Pro Limited ProTection tube, 25mm
  Zadel: Selle San Marco Regale met Xsilite rails
  Zadelpen: Deda Superzero
  Bidonhouders: Tacx Tao aluminium (2)
  Computer: SRM PowerControl 7

  Maten

  Lengte: 1.85m
  Gewicht: 78kg
  Zadelhoogte vanaf bracket (c-t): 778mm
  Zadel setback: 70mm
  Zitbuislengte, c-t: 540mm
  Zitbuislengte, c-c: 500mm
  Puntje zadel tot stuur: 583mm
  Verval zadel-stuur: 106mm
  Balhoofdbuislengte: 175mm
  Bovenbuislengte: 565mm (horizontaal)
  Gewicht fiets: 7.72kg

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  01-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.34é wendelenrit

  34é Wendelenrit

  Voor het verlengde paasweekend kozen we ervoor om er even tussen uit te knijpen en het er eens goed van te nemen

  We kozen voor Hengelhoef in Houthalen –Helchteren een vakantiepark in het bosrijke Limburg vrijdag konden we al genieten van het tropisch zwembad met alles er op en er aan

  Zaterdag werd een shopping dagje in Genk en dit is echt een aanrader om in de middag terug het warme water op te zoeken: al was het soms zoeken naar het water…veel te veel volk

  Goed uitgerust konden we zondag op pad gaan met de racefiets voor een tochtje van 50km met startplaats Herk de Stad

  De camper lieten we staan op de camping en met de Bike ging het richting startplaats een 30km verder

  Langs schitterende fietspaden door bossen en heiden was het leuk fietsen al waren de temperaturen onder het vriespunt

  Nog maar goed en wel opgewarmd pech lekke band: niet mopperen en bandje wisselen en dan terug op pad

  Café lokaal Sportwereld in herk de stad konden we ons laten inscannen maar voor een stempeltje op ons Vlaams laureaat blad moesten we wachten tot na de rit

  Dan maar op pad voor 50km langs voor ons compleet onbekende wegen maar nu wel beminde wegen

  Schakkebroek, Metsteren en Duras om er een paar te noemen en dit afwisselden door bossen heiden en schitterende vergezichten en dit aan een gezapig tempo

  Een bevoorrading of stopplaats was niet voorzien (waar betalen we dan nog voor)en dit voor 2€ maar we lieten het niet aan ons hart komen

  Met nog 3km te gaan ….Lekke band en een ligt scheurtje in de buiten band de reparatie was snel gebeurd en we konden ons terug gaan opwarmen aan een koffie en een hard gekookt ei die we kregen voor onze Pasen

  Terug op pad voor de laatste 30km naar de camping en een 10tal kilometers verder terug een lekke band: buitenband nog iets meer gescheurd en de luchtbommetjes waren nu ook op

  En of dit nog niet genoeg was de fiets gps was ook plat: nu mocht het beginnen stoppen He

  Maar u raad het al nog geen 5km verder plat: geen bommetjes meer geen fietswinkels in buurt en dit voor een zondag

  Dan maar met een lekke voorband de tocht verder zetten: want anders zat er niet op

  Ergens ik weet niet waar haalde een wielertoerist ons in en deze bood ons zijn hulp aan: er zijn nog goede zielen op de wereld

  Ook wijsde hij ons de kortste weg naar hengelhoef aan: met meer schrik dan anders om niet terug lek te rijden reden we toch iets sneller dan normaal want elke kilometer dichter bij onze standplaats was meegenomen

  Dat we Bokrijk aan ons voorbij lieten gaan want veel goesting om eieren te gaan rapen in het domein hadden we niet

  Zonder lekke banden waren we terug aan de camper: klootte dag

  En u geloofd het nooit :de fiets was nog maar pas tegen de camper geplaatst  en terug hoorden we pssssssss ….lekke band ja genoeg was genoeg

  120km op teller en dit voor een zondag maar ondanks alle miserie hadden we toch een mooie rit achter de rug

  Snel nog even in jacuzzi om dan van de ronde van Vlaanderen te genieten: toch nog de aankomst gezien

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  24-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KEMMELBERG
  Klik op de afbeelding om de link te volgen KEMMELBERG
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENT-WEVELGEM

  Gent-Wevelgem

   

  Op deze lente dag of wat er toch zou voor moeten doorgaan ging het richting West-Vlaanderen om terug een classic rit te rijden in het bijzonder Gent-Wevelgem

  De rit met de auto naar de startplaats was al een uitdaging op zich: sneeuw, regen en hagel dit beloofde niet veel goeds

  Een plaats om de wagen te stallen ging redelijk vlot al was het even zoeken

  Inschrijven en inscannen ging zeer vlot want de opkomst was ook hier niet denderend: met zo een weer is dit niet meer dan normaal

  Dan maar de baan op en dat viel mee de wind in de rug en lichtdalende wegen dit zou een gemakkelijk ritje worden

  5km ver en nog altijd wind mee de hartslag was nog steeds laag en de ademhaling was rustig ook al waren de vingers bijna gevoelloos en het gezicht aan het bevriezen

  Maar eens in de West-Vlaamse open velden met zijn lange smalle wegen was het gedaan met de pret

  Hier had de winter vrij spel regen, hagel en sneeuw werd ons deel maar de wind viel nog steeds mee

  Wevelgem, Moorsele, Vijfwegen en dan Dadizele langs attractie park Bellewaarde de grote baan over naar Geluwe

  Hier kregen we een eerste voorsmaakje van wat de terug zou worden: wind wind en nog eens wind

  Zonnebeke zo richting Passendale Langemark en Merkem waar we even konden op adem komen in de eerste bevoorradingpost lang konden we niet blijven want we hadden nog maar 40km op de meter staan

  Via de vele kleine dorpjes ging het naar Westouter voor de eerste klim (op papier toch) de ZWARTE en BERG was de eerste 2000meter en Max 10% als opwarmer kon deze tellen ook de Bellestraat en de Kleine Bergstraat kregen we te verwerken en dan onmiddellijk de BANENBERG op amper 300meter maar met zijn 20% toch een zware dobber

  Even op adem komen en dan richting Klijte en zo naar Kemmel met bijna 80km op het metertje begonnen de kilometers te wegen want wind en sneeuw begonnen ook hun tol te eisen

  De Kemmelberg kregen we te verwerken langs de langste kant

  Van Klijte richting Kemmel is het altijd vals plat dan de grote baan over in Kemmel dan rechts af via de kasseien van het marktpleintje even verpozen en dan via de betonbaan naar de top en dit steiler en steiler boven rechts afdraaien en dan begint het nog maar kasseien en 22% STIJGING dit kon tellen

  Nog was het niet gedaan want na de afdaling en 2km veldwegen konden we er terug aanbeginnen de Monteberg opnieuw 1300meters en 13% maar het was de laatste(op papier toch)en we konden beginnen aftellen nog 42 km te gaan

  Maar eens goed bijtanken in de tweede bevoorrading en dan richting Ieper voor ons het mooiste van deze rit

  Via de stadswallen van deze stad ging het richting centrum waar alle wegen voor ons werden afgezet

  Langs de grote markt en met als hoogtepunt de doortocht onder de MENENPOORT

  En dan was het gedaan met de pret

  Door het heuvelland ging het richting aankomst hier geen heuvels maar steeds vals plat en soms nog niet een klein beetje ook en dit samen met de wind die nu pal in het gezicht blies

  Afzien en nog eens afzien om toch maar aan deftig ritme aan te houden en deze 40km lang zonder ook maar een boom tegen te komen om even op adem te komen

  Eens Menen voorbij konden we de laatste kilometers aanvangen en daar waren we niet droevig om en eens onder de aankomst boog waar ook de prof onder rijden zat dit lood zware rit er eindelijk op

  Maar volgend jaar komen we terug

   

  Groetjes

  Myriam & Dirk

       

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Mijn favorieten
 • bloggen.be

 • Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • Black spinners
 • Lotto cycling tour
 • Go fit merelbeke
 • Spin & Bike
 • alles over fietsen

 • Foto

  WELKOM BIJ MYRIAM & DIRK
  Zoeken met Google  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • soete-wey
 • wtc Black Spinners

 • Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  ulm_piloot
  www.bloggen.be/ulm_pil
  Blog als favoriet !

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  angelsdream
  www.bloggen.be/angelsd
  Gastenboek
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • Nu binnen via mijn nieuwsblog!
 • Nog de Beste Wensen
 • lieve groetjes
 • Mooie wielerverslagen

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per week
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 19/11-25/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 24/12-30/12 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 26/12-01/01 2012
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 21/07-27/07 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 04/02-10/02 2008

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs