Beste lezer,
Welkom op onze blog
Om goed te kunnen volgen begin je best onderaan rond 17 oktober 2011
Je kan klikken aan de linkerzijde waar alle data staan , helemaal onderaan .
Veel leesgenot
ERIC
07-07-2013
Vervolg van den draad
Het is warm
Om niet te zeggen....heel warm
Voor mij begint de dagtaak al heel vroeg, dat heb ik ooit eerder eens beschreven.
Zalig is het op deze momenten.
Koeler, maar toch nog net boven de 20 graden zo s'morgens vroeg,
Om 8 uur de dagelijkse baantjes trekken. Ook dan is het water beter dan in de namiddag.
De laatste dagen, weken, is het aangenaam druk in de finca.
We werken vooral in de avond.
Dit wil zeggen dat we tijdens de siësta uren de mice en place doen. Heerlijk uit de warmte en gezellig werken in de koele keuken en ondertussen naar de koers kijken.
Het leven in ons gezinnetje ligt van ongeveer 2 tot 5 uur lam.
De kinderen zijn op hun kamer bezig en Claudia leest een boekje of helpt me of is weer iets aan het knutselen.
Ergens in mei hadden we afgesproken met een plaatselijke aannemer om een draad rond een stuk van het domein te zetten.
De prijs was goed en er werd afgesproken dat alles zou klaar zijn voor 1 juli,
Ze zijn er goed aan begonnen , maar plots bleven de mannen weg.
Nochtans hadden we betaald waar ze achter gevraagd hadden.
Sinds gisteren is er weer schot in de zaak gekomen. De palen stonden reeds en gisteren hebben ze een deel van de draad gezet.
Nu ben ik vol bewondering voor die mannen.
In deze hitte , zo werken...Het is onbegonnen.
Maar toch wilden we weten waarom het nog niet klaar was.
Dus Clauke naar de bazin......
Tja, ze zijn 3 weken bij een Spaanse boer gaan metselen...Sorry en sorry, maar het kon niet anders...
Weer zo typisch hé.
In plaats van dat te komen zeggen....Neen, om ons gerust te stellen in die 3 weken , zijn ze zo heel af en toe , een uurtje komen werken en dan weer weg.
Voor 15 juli moet het nu werkelijk af zijn..
Beloofd..
We zullen zien.
Maar weet je wat Spanje aan positieve mentaliteit aan ons heeft geleerd ?
We maken er ons eigenlijk niet druk om...
Gisteren hadden we een Griekse avond in de finca.
De sfeer was goed, het eten ook..althans volgens de kritieken en we kijken alweer uit naar het volgende,
Breugel buffet op 11 juli,,,en ons Clauke is tevens jarig.....
En op 21 juli doen we ,,,3 koninginnennapjesvariëteit......
Hebt ge hem?
Al de palen staan.
In de beton en waterpasof te zeggen loodrecht.
Sporadisch heb ik er eentje gecontroleerd en jaja, ze staan recht.
Ze staan toch niet allemaal even hoog , merkte ons Yanneke op..
Kan ook niet hé suske, de grond is ook niet echt recht. We wonen op een berg hé.
Maar de palen staan vanaf de grond allemaal even hoog.
In die verzengende hitte.... Deze middag las ik 32 graden in de schaduw en 39 in de vlakke zon..
Maar er komt schot in de zaak en hopelijk is het echt af voor 15 juli
En dit gat is een leven gaan leiden.
Half mei werd dit gat gegraven om er een palmboom in te zetten.
Aan de inrit van de finca hebben de jongens dus 2 gaten gegraven. Ongeveer 1 meter diep met een doormeter van een 70 cm
Na 2 weken brachten ze een palmboom van ruim 5 meter hoog
Inplaats van die boom dadelijk in de put te steken, hebben ze hem gewoon naast de put gelegd.
Weer 3 weken,
Natuurlijk waren al de palmtakken bruin en hadden we de indruk dat d boom dood was.
Toch wilden ze de boom planten en alles zou goed komen.
Maar ons planten en boom madam heeft daar een stokje voor gestoken.
Dan maar de palmboom op de camion en ze hebben hem elders geplant.
We zie die boom elke dag...Het is eigenlijk geen boom meer , maar enkel een soort van ouderwetse elektriciteitspaal
Maar goed...Geen boom ondertussen. Dus weer wachten.
We leven, nu dat het vakantie is en volop zomer, een klein beetje anders dan de rest van het jaar.
Het is mooi weer en zal je denken...altijd buiten, zwemmen, wat hangen en nog zoveel andere leuke dingen.
Niets van aan...
Daar het vakantie is, hebben we in het gezin een afspraak.
De kinderen kunnen wat later op blijven en kunnen natuurlijk uitslapen,
Doch onze afspraak is, door de week om 9 uur aan de ontbijt tafel. Zaterdag en zondag mag dat wat later zijn.
In de voormiddag zijn we veel buiten.
Er wordt wat in de tuin gewerkt, gezwommen natuurlijk en al dan niet wat boodschappen gedaan.
s'Morgens rond 8 uur ga ik het zwembad controleren en eventueel poetsen. 2 x per week wordt het bad gekuist.
Het moet.
Omdat het zo warm is wordt er natuurlijk meer in het water gespeeld en door de warmte is de kans op algen groter.
Dus elke dag goed nakijken.
Na het poetsen, wat ongeveer een half uur in beslag neemt, ga ik al baantjes trekken, Het is dan al 26 graden, even warm als het water.
En 9 uur dus ontbijt.
Van 2 tot 5 , ongeveer , zitten we binnen.
Het is echt te warm en in de finca zelf is het, door de dikke muren , koel.
In die tijd worden de voorbereidingen voor het restaurant gedaan.
Nu het zomer is, komen de meeste klanten pas 's avonds.
Wij zelf eten net voor de service begint, dus het is 2 x koken per dag. Voor ons en voor de gasten.
En dan na de service, tussen 10 en 11 uur gaan we nog vlug een baantjes trekken in het zwembad.
Gewoon om het werk van je af te sporten en te ontspannen.
Dan, rond middernacht, is het slaaptijd.
Onze zwaluwfamilie doet het ook goed.
Terwijl de ene in het nest zit, houdt de andere , mooi , de wacht.
Beiden, zijn ze altijd in mekaars buurt en zullen niet al te ver van het nest vliegen.
Als wij buiten aan het zwembad zijn, dan scheren ze rakelings boven onze hoofden. Mooi om te ervaren. Ze kennen ons ondertussen al wat, en zijn al niet meer zo bang. Terwijl wij in de buurt zijn durven ze al rustig op de draad van de omheining van het zwembad gaan zitten.
Tijdens het warmste van de dag, houdt Claudia haar bezig met snit en naad.
De nieuwste creatie.
Zijde..
En ook de omheining rond de finca krijgt stilaan vorm. Normaal moest alles af zijn op 1 juli.
Maar dan hebben we weer al niet met de Spaanse mentaliteit , rekening gehouden.
Gisteren hebben ze het overige deel van de palen gezet. Toch de helft, want het zijn er veel. Om de 2 meter een paal. De gaten waren al geboord, en nu de paal met beton erin.
Ze hebben een traktor met een betonmolen en rijden zo van paal tot paal . Toch pientere jongens hé.
Ieder zaterdag werken we in thema's . Gisteren de Italiaanse avond.
Het was een succes.
De zaal zat vol, de complimenten waren super , ze hebben alles goed opgepeuzeld, en ze zijn net voor middernacht naar huis vertrokken.
Volgende zaterdag, bezoeken we , culinair, Griekenland.
lambrusco met een stukje pizza
aubergine uit de oven
osobuco met tagliatelli e gremolata
tiramisu op een iets andere manier
En een snoepje van broccoli met zalm en zalmeitjes
De zon is ieder dag van dienst, het is lekker warm. Om 8 uur 's morgens zit biebie al heel wat baantjes te trekken. Het weer scheelt. Vandaag volop zon en voormiddag was ik in Murcia waar het serieus bewolkt was.
Onze parapluu's staan de hele dag open. De kinderen en Claudia zijn verplicht van een hoofddoek te dragen...Niet omwille van ...dat we kort bij Marokko wonen....maar omwille van, dat je hoofdhuid niet verbrandt.
Je weze gewaarschuwd , beste bezoekers, binnenkort...Een petje of sjaaltje is van belang.
Blauwer kan het niet.
Er staat iedere dag wel wat wind. In de winter voelde de wind koud aan...Althans.....wat is koud in de winter. Maar momenteel zijn we content met het dagelijks briesje.
Soms zo warm. dat de hond van de vrienden alles drinkt wat voor zijne neus wordt gezet.
Maar, het werk moet ook iedere dag weer gedaan worden.
Het is iedere dag behoorlijk drukj. De laatste tijd is het ook vrij laat iedere avond. De meeste klanten komen 's avonds, vanaf 8 uur. Meestal blijven ze hangen en dan is het natuurlijk snel middernacht.
Tijdens deze vakantiedagen heeft Yetteke me al heel goed geholpen. Mijne juniorchef snijdt de groentjes. Om geen tranen te krijgen van de ajuin, doet ze haar zwembrilletje aan.....Slim toch.
Een gerechtje om uit te proberen... Gestoomde aardappel en wortel met een ratatoueille van verse gebakken groenten. Merlijnmoten en een vissausje.....
En het was lekker. Dus het is alweer een gerecht dat op de menu kan
Gisteren hoorden we de mannen ,die de draad komen zetten op ons erf , met een machiene bezig.. Aaaah eindelijk doen ze verder. Daar we een drukke avond hadden, was er voor ons geen tijd om te zien wat ze bezig zijn... Deze morgen merkte ik op dat er bij de ingang van de finca , 2 grote gaten zijn gemaakt..... Spannend om te weten waarom. Later geven we meer uitleg en foto.s om reden dat we het nu eigenlijk zelf nog niet weten.
En ja hoor...deze voormiddag zijn ze begonnen, na een week stil te hebben gelegen, om de palen voor de draad te zetten...We hadden gevraagd om op 1 juli klaar te zijn. In mei hadden we dit al gevraagd...maar , niet opjagen...no pasa nada....Niet opjagen, niets aan de hand,,,geduld
Dat zal je waarschijnlijk in België wel gezegd hebben.
Hier hebben we eigenlijk niet te klagen.
Het is wel niet zo warm, naar mijn gevoel, dan vorig jaar.
Vorig jaar waren we volop aan het renoveren en hadden we de indruk dat het warmer was.
Vorig jaar was het ook , zoals nu, de laatste schooldag.
In tegenstelling tot vorig jaar, doen we vandaag ,niks.
Het is te zeggen, we doen de voorbereidingen voor morgen en we maken voor de kids , en natuurlijk voor ons , lekkere pizza's klaar,
Om 1 uur ging de bel en eindelijk ...grote vakantie. Tot 9 september
Rond 4 uur zijn we naar Frans en Ingrid gereden.
Ze hebben een ping pong tafel staan en onze kinderen mogen deze hebben.
Nog wat gepraat en wat gedronken, en dan naar huis.
Hartelijke mensen...Sport en kunstliefhebbers...Interessante mensen om mee te praten , en...onze kinderen noemen ze vake en moeke Spanje...doch tegen Frans en Ingrid durven ze dat niet zeggen.
Om 7 uur naar de school...schoolfeest.
Het was weer heel mooi en we hebben weer lekker gekletst met Spaanse en Engelse ouders.
Zaterdag 22 juni
Het zal een drukke dag worden,
Iedere zaterdag doen we een thema in het restaurant.
We maken gekende en ongekende gerechten klaar die uit één bepaald land komen
Vandaag bezoeken we Portugal
Er zijn heel wat mensen op af gekomen.
We hadden een bijna volle zaal voor de lunch, en daarna voor het diner ,idem.
Tussen de 2 shiften door hebben Clauke en ik toch nog even kunnen ping pongen en even rusten.
Volgende zaterdag is Italië aan de beurt....lekker
Voor we vertrekken naar de school , worden de meisjes nog even bij gewerkt.
Zoals altijd, neemt Yettek het sminken, voor zich. Het is een echt juffrouwtje en sminkt haar liever zelf. Dan is het naar haar zin.
Die andere juf , laat zich lekker doen...Trouwens, deze boekenwurm zou er heel anders uit zien moest ze dat zelf doen :)
Voila sé.... de 2 vampen
Veel volk op het pleintje van de school
En nu maar dansen
Lang leve de vakantie
Portugal.....
Het thema van vandaag. Starten met een aperitief..
Een amuse van platte kaas, met appel..bieslook en afgewerkt met een gekookte gamba
Een vleesbrood gevuld met rode,groene en gele paprika...vainigrette van ruccola en een pittige tomatensaus
Koud geserveerd, maar door de pittige saus lijkt het een warm gerecht
En die charels zijn een nacht verbleven in de marinade van olie, mosterd en gember. Nu nog 2 uur in de oven , filets van snijden en opdienen met gestoofde wortel en een advocadosausje met yogurt.
Helaas van het afgewerkt bord heb ik geen foto omdat het op dat moment zo druk was dat ik het vergeten ben.
Maar het was zeer lekker
Als dessert hebben we een vanillepudding met chocoladeschilfers en rum .
De kinderen krijgen hun rapport of zoals ze hier zeggen , hunne Boletin hunne bulletin ,
Het oudercontact verloopt heel vlot en zeker niet chaotisch.
Er is geen uur afgesproken.
De ouders wachten gewoon één voor één hun beurt af en schuiven aan. Het gaat zeer vlot
Eerst Yetteke,
3de leerjaar en eigenlijk een moeilijke start gehad.
Vooral op Cono.
Cono is eigenlijk zoals in België ...W.O.
Maar ze heeft haar geweldig herpakt.
Cono was voor het 2de en derde trimester zelfs zeer goed,
De rest...
Er zitten enkele Engelse kinderen in de klas , maar toch was ze wel de beste...Spaans...geen probleem en de rest ...super
Yetteke heeft net zoals wij hier allemaal , ook een talenknobbel.
Ze mag dus door naar het 4de leerjaar,,,zonder een probleem.
Yanneke...
Mijn voorbeeld leerling vertelde de juf ons.
Frans , Engels en Spaans..... zeer goed
En dan al de rest... super goed...
Wat zijn we toch weer fiere ouders.
De meisjes hebben zich ongelooflijk goed aangepast.
En ze zijn vooral gelukkig,
Dank zij hun, gaat het ons gezinnetje echt voor de wind.
Ook wij hebben echt onze draai gevonden en dat ,,,vooral ,,,dank zij onze meisjes , hier , maar ook door de steun van Bram en Sabeth, die volledig achter ons staan en ons porren,
En dan aan de Puerto ons effe uitleven.
Dikke pint drinken en even zot doen...
Want seffens en dit weekend is het weer hard werken.
Het is nu half 10 's avonds als ik nog aan de blog begin.
Het is hier in El Saladillo nog vrij licht, de maan staat al wel hoog boven onze kop. Je hoort in de verte de auto's rijden... Spaanse toeristen die van het strand naar huis rijden.
En raar maar waar , de meeuwen vliegen van het binnenland terug naar de zee.
Ik vraag me soms af wat die kerels in het binnenland zoeken.
Maar iedere morgen zie je ze van de kust naar het binnenland vliegen en 's avonds weer terug.
Het is al enkele dagen bloed heet.
Het weer is zeer plots omgeslagen, van heel aangename temperaturen....30 graden, naar warm...40 en in de zon meer.
Zoals eerder geschreven, hebben we een aannemer in dienst die een omheining rond onze finca komt zetten.
Ik moet die mannen echt bewonderen..
Bloedheet en die dragen nog steeds een lange broek en een hemd met lange mouwen.
Dat terwijl wij het minimum aan kledij aan doen.
Aan het zwembad is het FKK.
Dus, voor de naturisten onder u, hier kan en mag het, behalve tijdens de lunch en het diner. Dan moet de broek aan.
Vandaag hadden we een thema dag in het restaurant.
BBQ.
Er zijn heel wat mensen op af gekomen en het was echt een gezellige middag
We zijn gestart met een spiesje van scampi.
Onze kinderen hebben de spiesen in elkaar gestoken.
Daar wil ik dan toch nog even iets over kwijt.
Yetteke , de jongste, die heeft echt de horeca genen in zich.
Ze heeft veel gedaan vandaag.
Och arme ons duts, rond 5 uur was haar kaarsje uit en heeft ze een flinke dut gedaan.
We krijgen regelmatig wat drinkgeld van de klanten.
Wel, vandaag hebben we alles aan ons Yetteke gegeven.
In de toekomst zullen we weer thema dagen doen. Italiaans, Grieks, Belgisch, natuurlijk en nog zoveel meer.
En dan nog dit.
In Mazarron is er een Hollandse winkel geopend. Hollandse producten.. Haring, siroop, Jupiler, en zo meer
6 Blikjes Jupiler voor bijna 6 ????
en voor de rest hadden ze beter geschreven....Aziatisch store in plaats van Holland Store
Ze verkopen meer Aziatische producten dan echt Nederlandse.
En vriendelijk....... Daar hebben ze echt geen kaas van gegeten.
Waarom schrijf ik dit zo....
Wel, een tijd geleden zei een Nederlandse dame tegen mij, dat we niet zo beleefd en soft mochten zijn in ons restaurant... We moesten meer van ons afbijten.
Ik antwoordde haar dat dat niet in onze aard lag en vooral dat we een opvoeding genoten hadden. Dankbaar zijn voor de klanten die komen en vooral zorgen dat we brood op de plank hebben.
Sindsdien hebben we die mensen nooit meer terug gezien, om reden ?????
Misschien omdat we niet soft of brutaal hadden gereageerd.
Laats kwam Claudia die vrouw terug tegen en ze draaide prompt haar hoofd.
Al bij al,, het zonnetje schijnt, de mensen die we hier over de vloer krijgen, zijn heeeeel tevreden en we hebben elke dag een goede en fijne babbel.
En nog dit. Claudia heeft een oproep gedaan via Face book om Nederlandstalige lectuur en strips... Wel, aan Ingrid en Frans .onze welgemeende dank... Zij hebben een doos vol strips voor de kids meegebracht en vandaag hadden ze nog veel boeken bij.
...Fantastisch
Met een soort kurkentrekker op naft, maakt deze meneer gaten in de grond. Straks wordt er beton in gegoten en daarna een paal..
Ondertussen presenteren we huisgemaakte tortelinni gevuls met spinazie op een bedje van verse spinazie blaadjes
En onze kids helpen al heel goed mee in de keuken
Verse groenten in de saladette. 4 graden celcius.... alles blijft enerm vers en fris
Na een hele maand onafgebroken te hebben gewerkt in het restaurant, hebben we vandaag, op Vaderdag, besloten om de deur te sluiten.
We hebben samen met de kinderen , de vorige dagen, afgesproken om geen klanten aan te nemen, en dus er een heuse familie dag van te maken.
Zo gezegd, zo gedaan...
Heel wat klanten hadden nochtans gebeld om te komen op zondag,
Doch, gelukkig doen we niet echt verlies, want ze komen op andere dagen.
Hoe ziet er nu zo een dag uit
Om 6 uur ben ik opgestaan.
Krant gelezen en menu's voor de volgende week opgesteld.
Om half 9 was iedereen uit de veren.
Hoewel het Vaderdag is, ben ik naar de bakker gereden om broodjes en croissants.
Tafel gedekt en lekker ontbijtje genomen.
Daarna, terwijl mijn 3 vrouwen zich gingen wassen, aankleden en de nodige schmink rituelen uitvoerden, heb ik den afwas gedaan en vooral de glazen van de service van gisteren avond.
Dan markten..
Aan de Puerto is het 's zondags markt..
De meiden hebben schoenen nodig en voor de rest is het gewoon rondslenteren.
Daarna in onze stamkroeg een dikke pint drinken.
Tegen 2 uur terug thuis.
Papa heeft als hapje vlug 2 pizza's gemaakt. Met verse scampi en veel look..
Lekker oppeuzelen aan het zwembad met een koel glaasje rode wijn.
De Engelse toeristen hebben vakantie en we hebben het geweten.
De hele week is het vrij druk geweest en dinsdag was het...top..
We kunnen in het restaurantje 24 mensen aan tafel laten plaatsnemen. Doch dinsdag waren er , om 14 uur, 30 mensen te gast. Clauke en ik hebben wat moeten improviseren.
Maar , na dat de groep gegeten en gedronken hadden, hebben we geëvalueerd.
Het ging perfect. Clau en ik zijn al echt op elkaar ingespeeld. Het ging vlot en gestructureerd.
We zijn echt fier op ons eigen.
's Avonds hadden we weer 8 gasten en dat was echt ontspannend werken.
Gisteren mochten we Hugo Sockmans en gezelschap ontvangen. De vaste lezer van de blog zal zeker weten over wie we het hebben.
We kregen groeten van tante Ivonne en nonkel Armand uit België
21 mei , de verjaardag van nonkel Armand...dus , bij deze....nen gelukkige nonkel. Ook al is het iets te laat.
Vandaag hadden we een drukke lunch...Maar daarna niks... toch vandaag niets meer.
Heerlijk ontspannen dus.
Na 16 uur aan het zwembad een hapje eten, daarna ravotten in het zwembad
En echt ravotten hé.
Spelen met de bal, zwemmen, elkaar plagen en vooral veel lachen.
Heerlijk ontspannen.
Het moet wel eens kunnen, want er staat ons weer een druk weekend te wachten.
We gaan stillekes aan beginnen met de BBQ
Zondag is het generale repetitie.
Een verjaardagsfeest voor 17 personen.
Voorgerecht op de BBQ, hoofdgerecht natuurlijk ook en dessert zal gemend op de BBQ zijn en in de finca.
Maar later foto's en tekst hier over.
Ondertussen hebben we heel veel geluk in de Finca.
Ze zeggen...Als er zwaluwen aan je huis een nest maken, dan brengt dat geluk
2 Nesten zijn ze aan de balken van het terras van de B&B aan het maken.
Hopelijk ....dubbel geluk.
Zo maken ze een nest.
Eerst vliegen ze over het zwembad. Ze nemen een duik in het water .
Dan landen de zwaluwen in de wei en mengen het water met zand.
Tussen het werken is er altijd wel wat tijd om andere dingen te doen dan ...eten maken,sporten, zwemmen of effe niksen.
Claudia heeft haar vroegere hobby terug opgenomen.
Toen Bram en Sabeth laatst hier waren, heeft ze enkele boeken van knipmodegekregen.
Momenteel is ze al patronen aan het tekenen en uit aan het knippen.
Het zal een zomerjurkje worden.
En dat is hier nodig .
De kinderen hebben nog een week school tot 14 uur.
Vanaf maandag is het school van 9 tot 13. Ze hebben wel geen pauze , zodat de lesuren overeen komen met de gewone lesdagen.
Verder is het in de finca ook rustig.
Buiten al ons werk, zijn de kinderen wat stiller als anders.
Reden!
Iedere dag hebben ze tamelijk veel huiswerk en moeten ze volop studeren voor de examens.
Je merkt echt aan de kids dat ze moe zijn.
School moe.
Op tijd in hun bed , goed ontbijten naar school, even ontspannen en dan weer studeren.
Nog enkele weken en het is voorbij. Dan zal de bom barsten en zal er terug veel leven in zitten..
En maar goed.
De zomer is er, dus zoeken we nieuwe frisse gerechten.
Lente sla ,met gefrituurde pasta en kwartelei. En natuurlijk nog veel meer.
Voor de rest is er niet veel nieuws
Het weer is goed en dat is al belangrijk.
We zijn druk bezig en kijken al een beetje uit naar morgen.
Hugo Stockmans komt nog eens af...
Leuk om bij te praten.
Patronen tekenen en uitknippen
Dit zal het worden.
En hij bakte gewoon verder...kwartelei
Lentesla.
gebakken merlijn en koud laten worden.
Tomatenblokjes met ajuinsnippers en bieslook
Veldsla in een marinade van verschillende olie's en vooral balsamico
gefrituurde pasta.
En dan nog fijngemalen hazelnoten en marinade over de vis
In tegenstelling tot 2000 km naar het noorden, is het hier 's morgens al zo een 24 graden.
Heerlijk weer om weer wat in de tuin te organiseren.
In België hadden we een party tent.
We hebben er communiefeesten in gehouden,50 jaar heb ik er in gevierd en nog zoveel andere BBQ's en feestje.
We zijn er soms heel zat in geworden en er hebben er zelfs ooit in geslapen.
Een tent met een verhaal dus.
Iedere vaste lezer weet dat we heel wat materiaal verloren zijn geraakt met de verhuis. Maar, de tent was er gelukkig wel nog bij.
Lang hebben we gedacht en gepiekerd over de bestemming.
Maar de kogel is door de kerk, en het wordt een serre voor de kruiden.
Momenteel heb ik in het restaurant, peterselie, oregano en tijm, staan.
Met ons vieren hebben we de palen van de tent op de juiste plaats gezet en daarna hebben Clauke en ik de tent in elkaar gestoken.
De grond heeft Clauke gelijk gemaakt , een bodemdoek gelegd , een padje gemaakt en zoals ze altijd doet, alles afgewerkt met gevonden stenen ui de gaard.
De zaadjes voor de groenten en de kruiden hebben we al.
Nu is het nog uitdokteren , hoe we de zaden gaan zaaien.
We moeten een beetje in de hoogte werken. Omwille van de konijnen.
Dus denken we om een soort van tafel te maken, in beton, en daar dan terracotta bakken op te zetten.
Vandaag waren we al in Totana.
Totana is de streek van de pottenbakkers.
We hebben mooie bakken gezien en hebben nu dus al een idee wat het eventueel zal kunnen kosten.
Helaas onze vrije tijd zit er weer op en er moet gekookt worden.
Nog dit...
Bedankt aan allen die me een gelukkige verjaardag hebben gewenst, Ik zou zeggen... Kom maar af , dan kunnen we er eentje drinken.
Geen Duvel, kan het moeilijk vinden, maar wel nen Judas... ook lekker.
De tent met een verhaal. Moest deze kunnen spreken!!!!!
Betonblokken liggen klaar om straks een betonnen tafel te maken en groene doek om op de zand te leggen.
Clauke werkt altijd alles af met steentjes , stenen en dikke rotsblokken
Kon ik deze dame opstueren... Ik zou er over nadenken...
Nu nog een mat voor de deur met "welkom"op , en we zijn gesteld
Nog 47 jaar om het grote feest van mijn 100ste verjaardag voor te bereiden.
Gisteren hebben ze me geweldig verrast, mijn 3 vrouwen.
Tijdens het ontbijt kreeg ik zowaar een mooie kroon op mijn hoofd gezet van ons Yetteke.
Ze had er de vorige dag een uurtje aan gewerkt.
Echt mooi gedaan.
En al word je dan 53 , dit zijn zo dingen die je met je jonge kinderen doet en die je vooral jong houden.
Een nieuwe portefeuille van Yanneke. Eentje waar het geld heel goed blijft inzitten.
Een zwembroek van Yetteke...Eentje waar de....goed blijft inzitten.
Een korf met nootjes,Belgisch bier en lekkere wijn en vooral ...mars repen..Eentje wat zeker niet zal vol blijven.
Een mooi ontbijt vol met cadeautjes.
Vol goede moed ben ik vanmorgen aan het ontbijt gaan zitten, helaas geen cadeaus meer.
Maar terug naar gisteren.
We hadden afgesproken on een vrije dag te nemen.
Mijn verjaardag te vieren. Doch, de dag ervoor hebben er verschillende mensen , bijna gesmeekt, om te komen eten.
Ok... we hebben dan maar toe gezegd.
Wat gebeurt er?
Rond 11 uur zat ons terras goed vol.
Koffie, thee , bier en zoveel meer.
De ene was weg en de andere kwam.
Rond 14 uur spaghetti, wijn, koffie.
Dan moesten we zelf nog lunchen..
Daarna de mice en place voor 's avonds om daarna de service te doen
Ondertussen voor ons zelf nog een lasagne gemaakt, en om 20 uur starten met de service.
Maar toch was het een heerlijke verjaardag.
En, vooral...Ik kan zelf niet meer op mijne Facebook, maar ik kon via Claudia zien dat er een heel pak mensen me gefeliciteerd hebben..