Vrijdag 21 juni
Eindelijk begint de zomer,,,,,,
Dat zal je waarschijnlijk in België wel gezegd hebben.
Hier hebben we eigenlijk niet te klagen.
Het is wel niet zo warm, naar mijn gevoel, dan vorig jaar.
Vorig jaar waren we volop aan het renoveren en hadden we de indruk dat het warmer was.
Vorig jaar was het ook , zoals nu, de laatste schooldag.
In tegenstelling tot vorig jaar, doen we vandaag ,niks.
Het is te zeggen, we doen de voorbereidingen voor morgen en we maken voor de kids , en natuurlijk voor ons , lekkere pizza's klaar,
Om 1 uur ging de bel en eindelijk ...grote vakantie. Tot 9 september
Rond 4 uur zijn we naar Frans en Ingrid gereden.
Ze hebben een ping pong tafel staan en onze kinderen mogen deze hebben.
Nog wat gepraat en wat gedronken, en dan naar huis.
Hartelijke mensen...Sport en kunstliefhebbers...Interessante mensen om mee te praten , en...onze kinderen noemen ze vake en moeke Spanje...doch tegen Frans en Ingrid durven ze dat niet zeggen.
Om 7 uur naar de school...schoolfeest.
Het was weer heel mooi en we hebben weer lekker gekletst met Spaanse en Engelse ouders.
Zaterdag 22 juni
Het zal een drukke dag worden,
Iedere zaterdag doen we een thema in het restaurant.
We maken gekende en ongekende gerechten klaar die uit één bepaald land komen
Vandaag bezoeken we Portugal
Er zijn heel wat mensen op af gekomen.
We hadden een bijna volle zaal voor de lunch, en daarna voor het diner ,idem.
Tussen de 2 shiften door hebben Clauke en ik toch nog even kunnen ping pongen en even rusten.
Volgende zaterdag is Italië aan de beurt....lekker
Voor we vertrekken naar de school , worden de meisjes nog even bij gewerkt.
Zoals altijd, neemt Yettek het sminken, voor zich. Het is een echt juffrouwtje en sminkt haar liever zelf. Dan is het naar haar zin.  Die andere juf , laat zich lekker doen...Trouwens, deze boekenwurm zou er heel anders uit zien moest ze dat zelf doen :)  Voila sé.... de 2 vampen  Veel volk op het pleintje van de school  En nu maar dansen    Lang leve de vakantie  Portugal.....
Het thema van vandaag. Starten met een aperitief..  Een amuse van platte kaas, met appel..bieslook en afgewerkt met een gekookte gamba  Een vleesbrood gevuld met rode,groene en gele paprika...vainigrette van ruccola en een pittige tomatensaus
Koud geserveerd, maar door de pittige saus lijkt het een warm gerecht  En die charels zijn een nacht verbleven in de marinade van olie, mosterd en gember. Nu nog 2 uur in de oven , filets van snijden en opdienen met gestoofde wortel en een advocadosausje met yogurt.
Helaas van het afgewerkt bord heb ik geen foto omdat het op dat moment zo druk was dat ik het vergeten ben.
Maar het was zeer lekker
Als dessert hebben we een vanillepudding met chocoladeschilfers en rum .  En toen was het volle maan.
Zelf 2......? 
|