Het zal hier bij Finca Buen Gusto wel zo zijn zeker.
De omgekeerde wereld.
Trouwe lezers van de blog die verschieten er niet van.
Terwijl moeder de vrouw wast en plast en kookt en zoveel meer, doet vader de klussen en het zwaardere werk.
Hier niet.
Als Clauke niet in de tuin kan werken, of geen kasten kan opmaken of weet ik wat nog allemaal voor klus werk, dan heeft ze geen goede dag gehad.
En als ik niet kan experimenteren in de keuken, nieuwe gerechten zoeken, bakken of weet ik veel...Dan is dat voor mij een verloren dag.
De omgekeerde wereld
Enkele dagen geleden had ons Clauke een info bord zien staan in de campo.
Een infobord zonder info en op een plaats waar niets te zien valt.
Dat bord is voor ons...
Samen met Yetteke, ook al zo een klusser, is ze het bord gaan halen.
 Het bord moest eerst een nieuw kleurtje krijgen.
Ons Yetteke mocht de palen wit schilderen .
Ter info...de verf hing , na het werk, tot onder haar voeten.
  Ondertussen heb ik de mispel boom kaal geplukt.
De mispels waren dit jaar vroeg rijp, lekker van smaak, maar wel klein.
Vorig jaar hebben we ze wat te lang laten hangen, en zijn de vogels er mee gaan vliegen.
Deze keer zou het niet waar zijn.
  En dan de keuken in.
Mispels wassen, ontvellen, pitten eruit en klaarzetten om confituur van te maken.
1 kg mispel, 1 kg suiker en sap van 1 citroen een uurtje laten trekken.
Dan 20 minuten koken en door mixen.
In potten doen, laten afkoelen..en smullen maar.
  En ondertussen is het bord geverfd en kan het drogen.
Drogen duurt hier niet echt lang, want door de warmte moet je zelfs opletten, dat de verf niet aan de borstel droogt.
  En voor wat gaan we het bord gebruiken?
Clauke zet er de naam van de finca op.
Het bord zal een plaats krijgen aan de inrit van de finca.
  En dan verscheen in de verte een donkere wolk..
Oei...slecht weer op komst...?
Regen boven de Sierra Espuna
Tot ergens aan Camposol...wij niet.
Dus weer de bloemen water geven van de kraan.
 De omgekeerde wereld !!
Niet altijd.
Eens het kookwerk gedaan, dan gaat vader de man een handje helpen.
 Voila sé
Een nieuwe bestemming voor een verloren gewaande info bord
Nu met info..
Ferm werk Clauke
Hopelijk is mijne gemaakte confituur ook lekker.
|