Ik vertel het niet op de dag zelf . Het nieuwe jaar is nu al 10 dagen bezig.
Zoals december was is ook het nieuwe jaar begonnen. Heel zacht weer, weinig wind en door de dag temperaturen van rond de 25 graden,
Dus ten huize Buen Gusto is het vollop genieten en natuurlijk ook hard werken.
Voor een Vlaming misschien niet dadelijk een traditie met oudjaar, maar we hebben dit geleerd van de Nederlanders die we mochten kennen toen we nog een chalet in de Ardennen hadden.
Oliebollen.
Hier eten ze een variant op de smoutebollen namelijk churos
Tijndens het tapas uur , zo rond 2 uur in de namiddag , begonnen we met de bak van een aantal bollen, die we dan buiten gezellig oppeuzelden.


En de chef zag dat het smaakte ...
Het was voor ons een aangename pauze tussendoor . Op nieuwjaarsdag hadden we weer een drukke service en moesten de voorbereidingen gedaan worden.


Na de bollen terug aan het werk.
Ieder jaar vieren we met het gezin , oudjaar.
Normaal bakken we ribbekes op de bbq met daar dan penne bij en een arabiata sausje.
Maar door de vele voorbereidingen, hebben we het deze keer anders gedaan. Veel hapjes aan het haardvuurtje.
Eerder schreef ik dat het weer zacht en warm was. Tegen de avond , als de zon achter de bergen zakt, kan je een vest gebruiken en het vuur aansteken. De temperatuur zakt tot zo een 12 graden.
Voor ons echt koud.
Het vuur dan maar aan, en daar we geen rook in ons gezicht willen, de wind zat verkeerd, heb ik een buis op de stoof gezet.

Verschillende hapjes hebben we soldaat gemaakt.
Op een gezapig tempo, want de avond was nog lang en er waren hapjes genoeg.



En dan valt de avond.
De zon achter de bergen die een rode gloed achter laat...Mooi


En maar gaas geven die van ons.

We luisteren muziek vie de ipad en de iphone , en ons zotte trien zingt opera ...

Helaas hebben we middernacht...zoals altijd ... niet gehaald.
Rond 11 uur was onze pijp en vuur uit en zijn gaan slapen.
Van het vuurwerk hebben ik en de honden niets geweten...Ons Clauke heeft wat knallen gehoord .
En dat was het.

|