Daar is de lente , daar is de zon .
Gisteren zijn we opgestaan met enorm veel mist. Rond een uur of 2 was de mist opgeklaard, en brachten we de namiddag in volle zon. We hadden een leuke middag shift en rond 4 uur zijn we met ons volledig gezinnetje gaan fietsen. Eerst naar de warm waterbronnen en dan een bezoek bij Jef en Maria. Na een zeer lange tijd hebben we nog eens een lekkere Leffe gedronken en zowaar een donkere Westmalle. 2 van die mannen en het werd tijd dat we naar huis reden,om te eten. Ik voelde het al ferm. Gelukkig waren we met de fiets want anders is het toch niet verantwoord.
Vandaag was het markten. Het is hier volop lente en de groenten op de vroeg markt zien er erg fris uit. Kleinere paprika's , courgettes en heerlijke frisse aardbeien. Je kan er zoveel mee doen in de keuken. De klanten zullen echt verwend worden. Ik heb er zelfs rode ajuin gevonden.
En na de markt een gezellige afsluiter aan de Puerto met een heerlijke tas koffie,
We hebben vandaag ook onze eerste BBQ gedaan. Binnen enkele weken gaan we workshops geven rond BBQ en slaatjes. Maar eerst moeten we alles zelf uitproberen hé.
Als voorgerecht een spies van kleurrijke paprika's , met aardappels in de schil en gamba's,
Dit werd geserveerd met een pittige andalouse saus en vers gebakken brood,
Als hoofdgerecht een slaatje van verse komkommer met rode ajuin, balsamicoazijn en olijfolie,aardappelsalade en daarbij een originele lekkere gemarineerde worst,
Zoals eerder gezegd....Geen foto's van klanten, maar we hebben er eerst zelf van geproefd.
Het was weer een heerlijk weekend en een gezellige dag vandaag.
De bloesems zijn al vol op aanwezig op onze amandelbomen, sommige cactussen hebben bloemen en onze geraniums bloeien vrolijk....en de pisbloemen staan weelderig in het veld.
Maar..... Het groen van de voorbije maanden is stilletjes dor aan het worden. Met andere woorden, het gaat naar de zomer toe,
Een spiesje van gamba's, aardappel, kerstomaatjes en groene en rode paprika

 De BBQ op temperatuur brengen en dan.....
 Bakken
 Wij zijn , voor de service, proefkonijnen. Het was vandaag bewolkt en mistig. Wel was het windstil,maar rond 5 uur was het toch iets te fris om in een topje te eten.Dan maar een fleeske aan hé.
 Na het buiten eten zouden we het hoofdgerecht ,binnen, nuttigen.Yanneke heeft alvast de servietten geplooid en aan elke tafel een naamkaartje gelegd , samen met een wensbootje.
 Na het voorgerecht een originele zelfgemaakte lekkere worst.
 En die pruts van ons is al aan het likkebaarden. Ist eten nog nie gerieed?
 Worst met aardappelsalade en een vinaigrette van komkommer. Zomerse gerechte zou je denken, maar hier is het zowaar al de tijd ervoor.

 Yanneke had naamkaartjes gemaakt. Ik moest dat kaartje zeker op mijne kop zetten zodat iedereen zeker wist dat ik den Eric was. We spelen het spel maar mee hé
 Pisbloemen in het veld
|