Ingrediënten : 1 kg kalkoenstoofvlees 1 mango 250 gr champignons 250 ml room 1 eetlepel sojasaus 2 venkelknollen sap van 1 appelsien 1 koffielepel gember 1 koffielepel currypoeder peper en zout
Bereiding : Snij de venkel in julienne. Bak het kalkoenvlees in de boter. Bak de venkel en de champignons in boter. Voeg het dichtgeschroeide stoofvlees bij de groenten en laat dit samen nog 25' stoven. Voeg sojasaus, room, appelsiensap, currypoeder en zout toe en laat even sudderen tot de smaken goed vermengd zijn. De saus eventueel binden als dit nodig is. Schil de mango en snij in blokjes. Juist voor het serveren de mangoblokjes samen met de gember bij het stoofvlees voegen.
Geef hier naar keuze pasta, rijst, kroketjes,...... bij.
Ingrediënten : 200 gr bladerdeeg 100 gr chorizo 12 zwarte olijven verse basilicum
Bereiding : Steek kleine vormpjes uit het deeg. Beleg het deeg met chorizo en een basilicumblaadje. Dek af met een 2de stukje bladerderdeeg. Druk de zijkanten goed dicht met een vorkje. Bak af in een heet wafelijzer. Serveer deze wafeltjes met een prikker waarop een olijf gewikkeld in chorizo zit.
TIP : Deze wafeltjes kan je ook naar smaak maken met kruidenkaas en gerookte zalm of geitenkaas met een appelschijfje.
Ingrediënten : 500 gr mascarpone 100 ml volle room 125 gr speculaaspasta 50 gr suiker 100 ml amaretto 150 ml sterke koffie 2 eidooiers 1 pak speculaas bloemsuiker ( afwerking ) cacaopoeder ( afwerking )
Bereiding : Klop de eidooiers met de suiker op tot het wit ziet ( nu heb je een ruban ). Spatel de mascarpone, de speculaaspasta en de room mooi onder elkaar. Voeg de ruban bij het mascarpone mengsel en meng de amaretto hieronder. Dop de speculaas in de koffie en leg het koekje in een schaal. Doe hierop de mascarpone. Wissel af met het vormen van de laagjes maar eindig met de mascarpone. Plaats de tiramisu 6 à 8 uren in de koelkast. Meng de cacaopoeder met wat bloemsuiker en poeder het geheel af.
TIP : Serveer bij deze tiramisu een bolletje speculaas ijs !
Ingrediënten : 100 gr veldsla 2 pink lady appelen 300 gr gerookte spekblokjes 2 sjalotten 400 gr krielaardappeltjes 2 bollen rode biet ( gekookt ) 100 gr pijnboompitten 5 eitjes
Bereiding ; Stoof de sjalot en laat de spekblokjes en de krielaardappelen hierin bakken. Rooster de pijnboompitten in een pannetje ( zonder vetstof ). Snij de appelen en de rode biet in fijne julienne of in blokjes. Meng al de ingrediënten samen in een kom. Voeg als laatste de veldsla toe. Verdeel de salade op de borden en werk af met een spiegelei.
Ingrediënten : 1 vel bladerdeeg 4 jonagold appelen 1 vanillestokje 100 gr goede boter 2 eieren 150 gr fijne suiker 35 gr maïzena bloem 1 koffielepel kaneelpoeder
Bereiding : Schil de appelen en snij ze in blokjes van +/- 1 cm. Smelt de boter op het vuur maar zorg ervoor dat deze niet kleurt. Voeg de suiker, de maïzena bloem en het binnenste van het vanillestokje toe en roer goed. Haal van het vuur en roer de eieren erdoor. Druk het deeg met het bakpapier in de taartvorm. Verdeel de appelblokjes over de taartbodem. Giet het mengsel over de appelblokjes. Bestrooi met de kaneel. Bak de taart 40' in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal de taart uit vorm en laat afkoelen op een taartrooster.
TIP : Serveer deze appeltaart eventueel met een bolletje ijs !
Ingrediënten : 200 gr pizzadeeg 3 eetlepels havermout 200 gr volle platte kaas 3 eieren 1 broccoli 150 gr Ardeense hesp 3 eetlepels gemalen kaas 1 koffielepel paprikapoeder peper
Bereiding : Verdeel de broccoli in roosjes en snij de hesp in reepjes. Stoom de broccoli gaar. Leg het deeg in een taartvorm met bakpapier en strooi 2 eetlepels havermout op de pizzabodem. Verdeel de broccoli en de hesp over de bodem. Klop de platte kaas op met de eieren, 1 eetlepel havermout en kruiden met peper en paprikapoeder. Giet dit kaasmengsel over de vulling. Strooi de geraspte kaas erover en zet dit in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30à40 '.
TIP : Dit kan je ook perfect eten als hoofdgerecht . Serveer dit dan met een frisse salade !
Ingrediënten : 500 gr zalmfilet 1 eetlepel suiker 1 eetlepel grof zeezout 1 eetlepel vers gesneden dille 1 eetlepel Wiskey ( dit zorgt ervoor dat de vis gaart ! )
Bereiding : Leg de zalm in een grote glazen schaal. Meng het zeezout met de suiker. Strooi dit mengsel in een dun laagje over de zalm. Bedek dab de zalm met een laagje vers gesneden dille. Giet de Whiskey over de zalm. Leg dan iets zwaar op de vis zodat de verschillende smaken goed in de zalm kunnen dringen. Dek de schotel heel goed af en plaats deze gedurende 3 dagen in de koelkast. Draai de vis dagelijks om zodat de smaken op deze manier ook goed door de vis opgenomen worden. Haal op dag 3 de schotel uit de frigo. Snij de zalm in heel kleine blokjes en meng dit met het vrijgekomen sap. Verdeel deze over de glaasjes.
Aan deze soep is een beetje werk maar maak een grotere hoeveelheid en
nodig vrienden of familie uit om samen te genieten van deze heerlijke
maaltijdsoep!
Benodigdheden voor 8 pers. :
4 uien
olijfolie
500 ml witte wijn
1 groot blik gepelde tomaten + 1 groot blik water
3 visbouillonblokjes
een beetje saffraan
2 kg mosselen
peper en zout
700 gr gekuiste inktvis
500 gr grote scampi's
100 ml cognac
1 kg stevige vis vb. victoriabaars, staartvis, kabeljauw, ...
4 teentjes knoflook
1 bussel peterselie
Bereiding :
Fruit 2 uien samen met 2 teentjes look in olijfolie. Voeg de helft van de witte wijn toe en breng aan de kook.
Voeg de gepelde tomaten en de saffraan toe alsook het water en de bouillonblokjes en laat dit even verder koken.
Snij de 2 andere uien fijn en ook de andere look en fruit deze ook in olijfolie en voeg de mosselen erbij.
Kruid met peper en zout en kook ze op een groot vuur tot de mosselen open zijn.
Zeef het mosselvocht en voeg dit bij de tomaten.
Kook de inktvis even in de rest van de witte wijn.
Giet ook dit af en doe het vocht bij de tomaten.
Pel de scampi's, verwijder zo nodig het darmkanaal en bak ze 2 min. in de olijfolie.
Blus dit even met de cognac, maar dit is niet nodig als je dit liever niet hebt.
Doe dit vocht ook bij de tomaten.
Voeg de vis toe bij het geheel en laat dit even koken tot de vis gaar is.
Voeg daarna de inktvis, de scampi's en de mosselen toe.
Breng op smaak met de gesneden peterselie, peper en zout.
Serveer met stokbrood en een heerlijk glaasje witte wijn.
De boter laten smelten en het stoofvlees bakken tot het mooi bruin
is. De pan moet wel goed warm zijn zodat het vlees dichtschroeit anders
verliest het teveel vocht en word het vlees taai.
Voeg de fijngesneden uien toe en het kruidenbouquet.
Voeg de chocolade toe alsook de wildfond en laat ongeveer een uur
sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om en voeg vocht toe als dit
nodig is.
Doe de room erbij, laat nog 5 min. verder sudderen , breng op smaak met peper en zout en bind de saus als dit nodig is.
Dien op met pasta naar keuze, frietjes of kroketten.
P.S.: De chocolade ga je niet proeven maar deze zorgt wel voor een mooie glans van je saus.
Benodigdheden voor 6 pers : 3 ciabatta broodjes of 1 groot stokbrood
2 dikke tomaten
3 teentjes look
2 bolletjes mozarella
olijfolie
provençaalse kruiden
Bereiding : Snij het stokbrood in dikke schijven of het ciabatta broodje dwars middendoor.
Snijd de tomaten in schijven, pers de look en snij de mozarella bolletjes in schijven.
Meng de olijfolie met de kruiden en de look.
Leg op elke schijf brood mozarella, een schijf tomaat en smeer dit in met de gekruide olie.
Verwarm de oven voor op 180°C ( op grillstand ).
Leg de broodjes op een rooster in het midden van de oven.
Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is.
BRUCHETTA PARMAHAM
Benodigdheden voor 6 pers. : 3 ciabattabroodjes of 1 groot stokbrood
3 schijven parmaham
1/2 galia meloen
75 gr pijnboompitten
1 potje basilicum
3 teentjes look
olijfolie
zout
Bereiding : Snij het stokbrood in schijven of het ciabattabroodje dwars middendoor
Snij de parmaham in stukjes en leg op het brood. Snij de meloen in gelijke stukjes en leg deze op de ham. Maak een pesto door de pijnboompitten te hakken
samen met de olijfolie, de basilicum, de look en breng dit op smaak met
zout.
Druppel een beetje pesto over de meloen en de ham.
Dit moet niet in de oven en kan dus zo gegeten worden.
BRUCHETTA GORGONZOLA
Benodigdheden voor 6 pers. : 3 ciabattabroodjes of 1 groot stokbrood
250 gr gorgonzola
50 gr pijnboompitten
1 klein trosje blauwe druiven zonder pitjes
gehakte peterselie
Bereiding : Snij de ciabattabroodjes dwars middendoor of het stokbrood in schijven.
Verbrokkel de gorgonzola en leg deze op het brood.
Laat de pijnboompitten kleuren in de pan.
Snij de druiven in twee en leg ze op de kaas alsook de pijnboompitten.
Snij de ui , het wit van de porei en de wortelen in kleine stukjes en stoof dit in de boter.
Schil de pompoen ,snij in kleine blokjes en voeg dit bij de gestoofde groenten.
Bevochtig het geheel met het water en voeg de bouillonblokjes toe.
Laat alles 20 min. goed doorkoken en mix de soep.
Als de soep te dik zou zijn voeg dan nog wat water bij tot de gewenste dikte en breng eventueel terug op smaak.
Werk de soep af naar wens.
Voeg er eventueel room aan toe of in schijfjes gesneden
chorizoworst en bak deze aan in de pan ( geen boter gebruiken hiervoor
daar de Chorizo al vettig genoeg is ).
Voor een feestelijke soep werk je af met gebakken St. Jacobsvruchten.
Benodigdheden voor 5 pers.: 400 gr pancetta 1 rood pepertje 5 trostomaten 1 dikke ajuin 2 teentjes look 375 gr pasta naar keuze gemalen pecorinikaas voor de afwerking
Bereiding : Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking. Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof want pancetta bevat al veel vetten. Haal de pancetta uit de pan en leg deze op keukenrol. Bak in dit vet de fijngesneden ajuin, de look en het fijngesneden pepertje. Voeg zo nodig een geutje olijfolie toe. Pel de tomaten, snij ze in stukjes en voeg ze bij de ajuin, de look en het pepertje. Laat het geheel even sudderen en voeg hierbij de gebakken pancetta. Meng alles goed onder elkaar. Serveer de pasta in een bord, de lekkere saus erover en afwerken met gemalen pecorinikaas.
Ingrediënten: 1 taartbodem naar keuze vb. kruimeldeeg, bladerdeeg of zanddeeg Abrikozenconfituur
Voor de vulling : 150 gr margarine 200 gr suiker 200 gr geraspte kokos 5 eieren
Chocoladeglazuur : 2 repen fondant chocolade room
Bereiding : Leg de taartbodem met het bakpapier in een taartvorm en beleg de bodem met de abrikozenconfituur. Meng de eieren met de suiker, de malse boter en de geraspte kokos tot een mooie massa en giet dit op de taartbodem. Bak de taart gedurende 15 tot 20 min. op 220°C.
Smelt de 2 repen chocolade en roer er een scheutje room door. Laat het glazuur hard worden voor het serveren.
Deze taart is zeer lekker voor wie van zoet houd !!
Ingrediënten : 250 gr bloem 2 eieren 250 gr havermout 250 gr kandijsuiker 250 gr solo 50 gr gemalen kokos een handvol zemelen een half pakje bakpoeder een half pakje vanillesuiker
Bereiding : Laat de solo smelten en meng de rest van de ingrediënten erbij met de hand. Laat dit deeg enkele uren rusten in de frigo. Maak van het deeg kleine bolletjes van ongeveer 40 gr. Bak deze bolletjes op 160°C in de oven gedurende 20 min.
Ingrediënten : 300 gr bloem 1/2 koffielepel kaneel 1 soeplepel bakpoeder 2 eieren 75 ml honing 50 ml melk 50 ml sinaasappelsap 125 gr bosbessen 1/2 geraspte appel 50 gr rozijnen
Bereiding : Meng de bloem, het kaneel en de bakpoeder. Klop de eieren, de honing, de melk en het sinaasappelsap in een andere kom. Roer dit mengsel door de droge ingrediënten maar niet te lang, hoe minder lang je mengt hoe luchtiger de muffins. Verdeel het deeg in twee en voeg de bosbessen bij de ene helft en de geraspte appel en de rozijnen bij de andere helft. Vul de muffinvormpjes voor 3/4 en bak ze 30 min. op 180°C.
Klop de eieren met de Tagatesse en de melk tot een vloeibare massa. Voeg de bloem toe en meng het goed onder de massa met de klopper. Als laatste de havervlokken erbij doen en het deeg even laten rusten.
Bereiding : Zet een pannenkoekenpannetje op het vuur en laat hierin weinig olie warmen. Doe een pollepel deeg in het pannetje als de olie goed warm is en bak nu mooie pannenkoekjes.
Dit zijn heerlijke pannenkoekjes !! Je kan de havervlokken ook vervangen door muesli, dit is ook zeer lekker !!
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Omdat hier toch wel wat werk aan is, is het gemakkelijk om je portie
dubbel te maken en één ervan in te vriezen voor een andere keer als je
het te druk hebt en toch lekker vers wil eten !
Benodigheden voor 10 pers. :
500 gr lasagnevellen vb. Barilla, Panzani ,... ( Zie wel dat je ze niet op voorhand moet koken )
1 liter kaassaus : 40gr boter
60 gr vloeiende bloem ( deze klontert nooit )
300 gr gemalen kaas
peper, zout en nootmuskaat
1.5 liter bolognaisesaus : 3 grote uien
3 teentjes look
2 rode paprika's
1 courgette
5 wortelen
200 gr tomatenpuree
1000 ml passata
1000 ml water
spagettikruiden (Verstegen)
750 gr gemengd gehakt
olijfolie
1 klontje suiker of 1
koffielepel Tagatesse (dieetsuiker) om het scherpe van de tomatenpuree
te neutraliseren)
Bereiding :
Snij de groenten in stukjes en stoof ze aan in olijfolie.
Voeg de tomatenpuree, de passata en het water toe alsook de suiker.
Doe er ook de spagettikruiden bij.
Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuurtje verder koken tot de groenten gaar zijn.
Roer regelmatig in de saus.
Bak het gehakt apart gaar en voeg toe aan de saus.
Zo nodig de saus binden.
Mix de saus en breng verder op smaak.
Maak de kaassaus :
Smelt de boter en doe de bloem erbij. Goed roeren met de klopper en als de bloem droger is de melk toevoegen.
Verder blijven kloppen tot er een gebonden saus ontstaat. Doe de
gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Een vuurvaste schotel inboteren.
De bodem bedekken met een laagje bolognaisesaus, hierop
lasagnebladen, een laag kaassaus, lasagnebladen,... en zo blijven
afwisselen.
De bovenst laag is een bolognaiselaag.
Strooi er de gemalen kaas over en zet 25 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
Dien op met stokbrood.
Dit gerecht is nog lekkerder als je het de dag ervoor maakt want dan zit de smaak goed in de lasagnebladen.