De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart met gerookte schelvis ( recept van oma )

    Ingrediënten :    1 vel kruimel- of bladerdeeg

                               350 gr gerookte schelvis

                               2 hard gekookte eieren fijngehakt

                               100 gr geraspte belegen Gouda kaas

                               3 eieren

                               250 ml room ( min.35% )

                               peper, zout

    Bereiding :     Leg het deel met het bakpapier in een taartvorm.

                           Bedek de bodem met de gerookte schelvis.

                           Leg hierop de fijngehakte eieren en de geraspte kaas.

                           Klop de room los met de eieren en breng op smaak met peper en zout.

                           Giet dit mengsel in de taartvorm

                           Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40'.

    TIP : Deze taart kan je ook eten als hoofdgerecht.

             Geef hier een fris salaatje bij.

    Smakelijk !

    01-05-2016, 15:28 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met tonijn

    Ingrediënten :   1 vel kruimeldeeg

                             250 gr tonijn " in eigen nat " uit blik ( of verse tonijn )

                             5 tomaten

                             150 ml room ( min.35% )

                             1 bosje basilicum

                             3 eieren

                             zout en peper

    Bereiding :   Schil de tomaten, snijd ze in tweeën, verwijder de pitten en snijd de tomaten in blokjes.

                         Was de basilicum en hak fijn.

                         Klop de eieren los met de room, basilicum en breng op smaak met peper en zout.

                         Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm.

                         Verdeel de tonijn over de bodem van de taart, voeg de tomaten toe en giet er het eimengsel over.

                         Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40'.

    TIP : Deze taart kan je ook eten als hoofdgerecht. Geef er een lekkere salade bij !

    Smakelijk !



                             

     

    01-05-2016, 15:18 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep + spinnenballetjes ( Halloweensoep )

    Ingrediënten :   1 pompoen ( butternut )

                             3 uien

                             4 wortelen

                             2 teentjes knoflook

                             bouquet garni : laurierblaadjes

                                                      tijm

                                                      peterseliestengels

                             2.5 liter groenten bouillon

                             300 gr gemengd gehakt

                             50 gr zwarte spaghetti ( verkrijgbaar in de Italiaanse speciaalzaken )

    Bereiding :    Schil de pompoen en snij deze in blokjes.

                          Snij de uien, de look en de wortelen grof.

                          Smelt een klontje boter en stoof hierin de look, de ui ,de wortelen en de pompoen.

                          Giet de groenten bouillon hierover.

                          Voeg de bouquet garni toe.

                          Laat de soep 30 min. rustig sudderen.

                          Verwijder dan de bouquet garni en mix de soep.

    Maak de spinnenballetjes : Rol balletjes van het gehakt, doorprik ze met stukjes spaghetti en kook ze gaar.

                                                Doe de  balletjes bij de soep.


    Een heerlijke soep !                            


                           

    01-05-2016, 14:09 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madeirataart

    Ingrediënten :  500 ml volle melk

                            3 eieren

                            200 gr bloemsuiker

                            105 gr maïzenabloem

                            1 zakje vanillesuiker

                            250 gr planta

                           2 dozen madeirakoekjes

                           150 gr chocolade : 75 gr zwarte chocolade

                                                          75 gr melkchocolade

     Bereiding :  Breng  500 ml melk aan de kook.

                         Los de maïzenabloem op in 80 ml melk en voeg dit toe aan de kokende melk.

                         Als dit koud is voeg je er de boter aan toe. Klop dit goed onder de maïzenapudding.

                         Voeg er één voor één de eidooiers aan toe en de bloemsuiker en blijf goed kloppen tot alles heel goed gemengd is.

                         Neem een springvorm van 26 cm doorsnede.

                         Bedek de bodem en de zijkanten met de madeirakoekjes.

                         Leg een laag pudding - koekjes - pudding - koekjes ... tot de pudding op is.

                         Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker en voeg hier de gesmolten chocolade aan toe.

                         Giet deze chocolade over de taart.

                         Laat de taart een nachtje opstijven in de koelkast.

    Heerlijk bij de koffie !                

     

    01-05-2016, 13:56 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampernoelisoep met curry ( oma's recept van een zeer gemakkelijke soep )

    Ingrediënten :   2 blikken kampernoelisoep ( champignons )

                             2 ajuinen

                             1 koffielepel currypoeder

                             2 liter water

                             1 bokaal kampernoelies

                             100 ml volle melk

                             1 bussel  peterselie 

     Bereiding :  Fruit de fijngesneden ajuinen in een beetje vetstof   met de currypoeder.   

                         Voeg de soep, het water en de kampernoelies toe.

                         Laat de soep goed doorkoken. 

                         Roer de melk onder  de soep.

                         Voeg eventueel de fijngehakte peterselie toe.

    Smakelijk !!

                    

                          


    01-05-2016, 12:31 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep au Pistou ( favoriete soep van oma )

    Ingrediënten :   3 porei stengels

                             3 dikke wortelen

                             3 courgettes

                             200 gr groene boontjes

                             200 gr  witte bonen ( geweekt in water )

                             3 ajuinen

                             2 teentjes look

                             800 gr tomaten ( verse tomaten ofwel tomatenblokjes )

                            300 gr gerookt spek ( dik gesneden )

                             10 verse blaadjes basilicum

                             2,5 liter  groentebouillon

                             kruidenbouquet : laurier

                                                         tijm

                                                         peterseliestengels

    Bereiding : Kuis de groenten en snij ze in stukjes.

                       Stoof de ajuin en de look glazig in olijfolie.

                       Voeg de rest van de groenten toe ( porei, wortelen,courgettes, tomaten ).

                       Voeg de bouillon toe en het kruidenbouquet.

                       Als de soep kookt voeg je de groene  en de witte boontjes toe alsook het spek.

                       De soep is gaar als de bonen gaar zijn.

                       Neem het spek uit de soep, snij dit in kleine stukjes en doe deze terug in de soep.

                       Haal het kruidenbouquet uit de soep en breng zo nodig op smaak.op smaak.

                       Doe er de fijngesneden basilicum blaadjes bij.

    Overheerlijke soep !!


    01-05-2016, 12:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajuintaart ( recept van oma )

    Ingrediënten :  1 vel kruimel - of bladerdeeg

                            2 dikke ajuinen

                            200 gr gerookt spek ( in reepjes of blokjes gesneden )

                            100 gr brie

                            100 ml volle room ( min. 35% )

                            2 eieren

    Bereiding :  Stoof de gesneden ajuin en het gerookt spek.

                        Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm.

                        Doe hierin de gestoofde groenten.

                        Klop de room los met de eieren en doe hier de in stukjes gesneden brie onder.

                        Giet dit mengsel over de groenten.

                        Bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40'.

    TIP :  Deze taart kan je ook als hoofdgerecht geven. Dien dan op met een frisse salade of  een lekkere tomatensla.

    Smakelijk !                         

    01-05-2016, 11:58 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poreitaart ( oma's recept )

    Ingrediënten :   1 vel kruimel - of bladerdeeg

                              500 gr porei

                              2 ajuinen

                              100 gr hespeblokjes

                              50 gr gemalen kaas

                              250 ml room ( min. 35% )

                              3 eieren

                              peper , zout, muskaatnoot

    Bereiding :   Stoof ajuin met de porei   beetgaar. Laat goed uitlekken.

                         Klop de eieren met de room los en kruid met peper, zout en muskaatnoot.

                         Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm.

                         Verdeel de hespeblokjes over de bodem en bedek ze met de gestoofde groenten.

                         Giet het de opgeklopte eieren hierover en doe hierover de gemalen kaas.

                         Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180 °C  gedurende 40'.

                         De taart is klaar als het eimengsel goed gestold is.

    TIP : Deze taart kan je ook als hoofdgerecht eten. voorzie er dan een lekkere salade bij !

    Smakelijk !!

                        

                               


    01-05-2016, 11:44 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan Nougatinetaart ( favoriet van de collega's )

    Ingrediënten :   Bodem : 1 vel kruimeldeeg

                             Flan :  4 eieren

                                        150 gr suiker

                                        1 zakje vanillesuiker

                                        60 gr bloem

                                        500 ml volle melk

                             Slagroom : 500 ml verse room ( 40% )

                                                75 gr bloemsuiker

                             Topping : 75 gr breselienne nootjes

    Bereiding :   Klop de eidooiers en 100 gr suiker op tot een witte massa.

                         Meng de bloem los met de melk en voeg dit bij het eimengsel.

                         Klop het eiwit stijf met 50 gr suiker en spatel dit onder het beslag.

                         Bekleed je taartvorm met het kruimeldeeg.

                         Bak de taart af in een voorverwarmde oven op 16o°C  gedurende 50 min.

                         Laat ze eventueel nog iets langer bakken als dit nodig is ( mag niet meer nat zijn bij het doorprikken ).

                         Laat de taart voldoende afkoelen op een taartrooster.

                         Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker.

                         Spuit de slagroom op de taart.

                         Werk af met de breseliënne nootjes.

     Heerlijk bij de koffie !                   


    01-05-2016, 11:26 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafels ( recept van tant Anna )

    Ingrediënten :   1 kg zelfrijzende bloem

                             800 gr suiker

                             10 eieren

                             4 pakjes vanillesuiker

                             800 gr planta boter

                             sap van 1 appelsien


    Bereiding :   Smelt de boter in een pannetje.

                         Klop de suiker ( suiker + de vanillesuiker ) en de eieren  op tot een witte massa.

                         Spatel de bloem er geleidelijk aan onder.

                         Voeg als laatste het appelsiensap toe en vermeng dit goed onder het deeg.

                         Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast.

                         Verwarm het wafelijzer maar zie dat je ijzer zeker heet genoeg is.

                         Het  bakken kan beginnen.


    Succes ermee en smakelijk !                    

                           

    01-05-2016, 10:57 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept provençaals brood ( recept van bakker Maarten ) met de hand gekneed

    Ingrediënten : 500 gr bloem

                           7 gr zout

                           20 gr verse gist

                           240 gr water

                           60 gr olijfolie ( je kan ook de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken )

                           75 gr Provençaalse kruiden

                           100 gr zongedroogde tomaten ( in olie )

                           100 gr ontpitte olijven ( groene of zwarte naar eigen keuze )

    Bereiding :  Kneed een soepel deeg van de bloem, de gist, water, olie en als laatste het zout.

                        De zongedroogde tomaten en de olijven grof hakken en samen met de kruiden kort in het deeg verwerken.

                        Laat het deeg afgedekt 40' rijzen.

                        Bol het deeg op en leg het in de ingesmeerde brood bakvorm.

                        Laat dit deeg ook afgedekt 40' rijzen.

                        Bestrooi de bovenzijde met een beetje bloem en kruiden. Maak een paar inkepingen op de bovenzijde van het brood. 

                        Bak het af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 35 à 40'.

                        Haal het uit de vorm en laat het afkoelen alvorens te snijden.

    Dit brood is heerlijk bij kaasschotels !

    Smakelijk !





















    01-05-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    28-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen met mango en venkel voor 5 pers.
    Ingrediënten :   1 kg kalkoenstoofvlees
                             1 mango
                             250 gr champignons
                             250 ml room
                             1 eetlepel sojasaus
                             2 venkelknollen
                             sap van 1 appelsien
                             1 koffielepel gember
                             1 koffielepel currypoeder
                             peper en zout

    Bereiding :     Snij de venkel in julienne.
                           Bak het kalkoenvlees in de boter.
                           Bak de venkel en de champignons in boter.
                           Voeg het dichtgeschroeide stoofvlees bij de groenten en laat dit samen nog 25' stoven.
                           Voeg sojasaus, room, appelsiensap, currypoeder en zout toe en laat even sudderen tot de smaken goed vermengd zijn.
                           De saus eventueel binden als dit nodig is.
                           Schil de mango en snij in blokjes.
                           Juist voor het serveren de mangoblokjes samen met de gember bij het stoofvlees voegen.

    Geef hier naar keuze pasta, rijst, kroketjes,...... bij.

    Smakelijk !

    28-04-2016, 15:43 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chorizo wafeltjes van bladerdeeg 12 stuks
    Ingrediënten :    200 gr bladerdeeg
                              100 gr chorizo
                              12  zwarte olijven
                              verse basilicum

    Bereiding :    Steek kleine vormpjes uit  het deeg.
                          Beleg het deeg met chorizo en een basilicumblaadje.
                          Dek af met een 2de stukje bladerderdeeg.
                          Druk de zijkanten goed dicht met een vorkje.
                          Bak af in een heet  wafelijzer.
                          Serveer deze wafeltjes met een prikker waarop een olijf gewikkeld in chorizo zit.

    TIP : Deze wafeltjes kan je ook naar smaak maken met kruidenkaas en gerookte zalm of geitenkaas met een appelschijfje.

    Smakelijk !!                     
                         

    28-04-2016, 15:07 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met speculaasjes voor 8 pers.
    Ingrediënten :    500 gr mascarpone
                              100 ml volle room
                              125 gr speculaaspasta
                              50 gr suiker
                              100 ml amaretto
                              150 ml sterke koffie
                              2 eidooiers
                              1 pak speculaas
                              bloemsuiker ( afwerking )
                              cacaopoeder ( afwerking )

    Bereiding :   Klop de eidooiers met de suiker op tot het wit ziet ( nu heb je een ruban ).
                         Spatel de mascarpone, de speculaaspasta en de room mooi onder elkaar.
                         Voeg de ruban bij het mascarpone mengsel en meng de amaretto hieronder.
                         Dop de speculaas in de koffie en leg het koekje in een schaal. Doe hierop de mascarpone.
                         Wissel af met het vormen van de laagjes maar eindig met de mascarpone.
                         Plaats de tiramisu 6 à 8 uren in de koelkast.
                         Meng de cacaopoeder met wat bloemsuiker en poeder het geheel af.

    TIP :  Serveer bij deze tiramisu een bolletje speculaas ijs !

    Smakelijk !

    28-04-2016, 14:56 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsla voor 5 pers.
    Ingrediënten :  100 gr veldsla
                             2 pink lady appelen
                             300 gr gerookte spekblokjes
                             2 sjalotten
                             400 gr krielaardappeltjes
                             2 bollen rode biet ( gekookt )
                             100 gr  pijnboompitten
                             5 eitjes

    Bereiding ;    Stoof de sjalot en laat de spekblokjes en de krielaardappelen hierin bakken.
                          Rooster de pijnboompitten in een pannetje ( zonder vetstof ).
                          Snij de appelen en de rode biet in fijne julienne of in blokjes.
                          Meng al de ingrediënten samen in een kom.
                          Voeg als laatste de veldsla toe.
                          Verdeel de salade op de borden en werk af met een spiegelei.

    Heerlijk in de zomer !

    28-04-2016, 14:26 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart
    Ingrediënten :    1 vel bladerdeeg
                              4 jonagold appelen
                              1 vanillestokje
                              100 gr goede boter
                              2 eieren
                              150 gr fijne suiker
                              35 gr maïzena bloem
                              1 koffielepel kaneelpoeder

    Bereiding :    Schil de appelen en snij ze in blokjes van +/- 1 cm.
                          Smelt de boter op het vuur maar zorg ervoor dat deze niet kleurt.
                          Voeg de suiker, de maïzena bloem en het binnenste van het vanillestokje toe en roer goed.
                          Haal van het vuur en roer de eieren erdoor.
                          Druk het deeg met het bakpapier in de taartvorm.
                          Verdeel de appelblokjes over de taartbodem.
                          Giet het mengsel over de appelblokjes.
                          Bestrooi met de kaneel.
                          Bak de taart  40'  in een voorverwarmde oven op 180°C.
                          Haal de taart uit vorm en laat afkoelen op een taartrooster.

    TIP : Serveer deze appeltaart eventueel met een bolletje ijs !

    Smakelijk !!



     

    28-04-2016, 14:14 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake

    Ingrediënten :   250 gr suiker

                             125 gr zelfrijzende bloem

                             125 gr maïzenabloem

                             250 gr gesmolten  boter ( vb. goede boter, planta )

                             250 gr eieren

                             2 à 3 appelen ( vb. jonagold )


    Bereiding :   Klop de eieren samen met de suiker tot deze massa wit ziet ( hoe beter geklopt hoe luchtiger de cake ).

                         Voeg de gesmolten boter toe en klop deze goed onder dit beslag.

                         Voeg de bloem beetje bij beetje toe en blijf goed kloppen tot de bloem volledig opgenomen is.

                         Snij de appel in kleine gelijke blokjes en roer deze onder het deeg.

                         Smeer de cakevorm in met boter of bekleed de vorm met bakpapier ( is iets gezonder ).

                         Bak de cake in een voorverwarmde oven 180°C gedurende 1 uur.

                         Neem dan de cake uit de vorm en laat afkoelen.


    TIP : Voor de liefhebbers kan je hier ook een beetje kaneel toevoegen aan het deeg.

               Voor een feestelijke cake werk je deze af met bloemsuiker.


    Heerlijk !!

                        

    28-04-2016, 11:52 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met brocolli en Ardeense hesp
    Ingrediënten :    200 gr pizzadeeg
                              3 eetlepels havermout
                              200 gr volle platte kaas
                              3 eieren
                              1 broccoli
                              150 gr Ardeense hesp
                              3 eetlepels gemalen kaas
                              1 koffielepel paprikapoeder
                              peper
     
    Bereiding :   Verdeel de broccoli in roosjes en snij de hesp in reepjes.
                         Stoom de broccoli gaar.
                         Leg het deeg in een taartvorm met bakpapier en strooi 2 eetlepels havermout op de pizzabodem.
                         Verdeel de broccoli en de hesp over de bodem.
                         Klop de platte kaas op met de eieren, 1 eetlepel havermout en kruiden met peper en paprikapoeder.
                         Giet dit kaasmengsel over de vulling.
                         Strooi de geraspte kaas erover en zet dit in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30à40 '.

    TIP : Dit kan je ook perfect eten als hoofdgerecht . Serveer dit dan met een frisse salade !

    Smakelijk !
                        
                             

    28-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade brownies

    Ingrediënten :    175 gr ongezouten goede boter

                               300 gr zwarte chocolade in stukjes

                               300 gr fijne suiker

                               4 opgeklopte eieren

                               200 gr zelfrijzende bloem ( vb. Imperial )

                               25 gr cacaopoeder


    Bereiding :    Neem een lage rechthoekige bakvorm  bekleed deze met bakpapier.

                          Smelt de boter en de chocolade au bain marie tot het geheel een glad mengsel is. Laat afkoelen;

                          Na het afkoelen meng je de suiker eronder tot deze volledig opgenomen is.

                          Voeg de opgeklopte eieren langzaam toe en blijf het geheel goed opkloppen.

                          Zeef de bloem en de cacaopoeder en voeg dit toe aan het chocolademengsel.

                          Giet het beslag in de bakplaat.

                          Bak dit gedurende 20 à 25 min. afhankelijk van je oven.           

                          Laat de koek volledig afkoelen en verdeel in kleine gelijke stukjes ( +/- 24 stuks ).

    Voor de liefhebbers kan je er ook gehakte noten vermengen met het deeg  ( vb. amandelen, amandelschilfers ,hazelnoten,..... )

    Heerlijk gebak bij de koffie !

    TIP : Maak een heerlijk dessertbordje       een stukje brownie, een bolletje vanille ijs en rode vruchten ( aardbeien, bramen, bosbessen,.... )

    Smakelijk !!!




                         

                          

                              


    28-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    27-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gravlax ( rauw gegaarde zalm ) 5 pers.
    Ingrediënten :  500 gr  zalmfilet
                             1 eetlepel suiker
                             1 eetlepel grof zeezout
                             1 eetlepel vers gesneden dille
                             1 eetlepel Wiskey ( dit zorgt ervoor dat de vis gaart ! )

    Bereiding :   Leg de zalm in een grote glazen schaal. Meng het zeezout met de suiker.
                         Strooi dit mengsel in een dun laagje over de zalm.
                         Bedek dab de zalm met een laagje vers gesneden dille.
                         Giet de Whiskey over de zalm.
                         Leg dan iets zwaar op de vis zodat de verschillende smaken goed in de zalm kunnen dringen.
                         Dek de schotel heel goed af en plaats deze gedurende 3 dagen in de koelkast.
                         Draai de vis dagelijks om zodat de smaken op deze manier ook goed door de vis opgenomen worden.
                         Haal op dag 3 de schotel uit de frigo.
                         Snij de zalm in heel kleine blokjes en meng dit met het vrijgekomen sap. Verdeel deze over de glaasjes.
                       
    Smakelijk !!


                        
                             

    27-04-2016, 16:50 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs