Ingrediënten : 3 porei stengels
3 dikke wortelen
3 courgettes
200 gr groene boontjes
200 gr witte bonen ( geweekt in water )
3 ajuinen
2 teentjes look
800 gr tomaten ( verse tomaten ofwel tomatenblokjes )
300 gr gerookt spek ( dik gesneden )
10 verse blaadjes basilicum
2,5 liter groentebouillon
kruidenbouquet : laurier
tijm
peterseliestengels
Bereiding : Kuis de groenten en snij ze in stukjes.
Stoof de ajuin en de look glazig in olijfolie.
Voeg de rest van de groenten toe ( porei, wortelen,courgettes, tomaten ).
Voeg de bouillon toe en het kruidenbouquet.
Als de soep kookt voeg je de groene en de witte boontjes toe alsook het spek.
De soep is gaar als de bonen gaar zijn.
Neem het spek uit de soep, snij dit in kleine stukjes en doe deze terug in de soep.
Haal het kruidenbouquet uit de soep en breng zo nodig op smaak.op smaak.
Doe er de fijngesneden basilicum blaadjes bij.
Overheerlijke soep !!
01-05-2016, 12:16 geschreven door Christel 
|