Benodigdheden :
1 butternutpompoen
2 uien
4 wortelen
2 stengels wit van de porei
beetje boter
4 kippebouillonblokjes
2 liter water
Bereiding :
Snij de ui , het wit van de porei en de wortelen in kleine stukjes en stoof dit in de boter.
Schil de pompoen ,snij in kleine blokjes en voeg dit bij de gestoofde groenten.
Bevochtig het geheel met het water en voeg de bouillonblokjes toe.
Laat alles 20 min. goed doorkoken en mix de soep.
Als de soep te dik zou zijn voeg dan nog wat water bij tot de gewenste dikte en breng eventueel terug op smaak.
Werk de soep af naar wens.
Voeg er eventueel room aan toe of in schijfjes gesneden
chorizoworst en bak deze aan in de pan ( geen boter gebruiken hiervoor
daar de Chorizo al vettig genoeg is ).
Voor een feestelijke soep werk je af met gebakken St. Jacobsvruchten.
Smakelijk !!
|