Benodigdheden voor 5 pers. :
1 kg aardappelen
2 courgetten
2 aubergines
1 blikje tomatenpuree
700 gr lamsgehakt ( dit gehakt heeft een zoetere smaak )
500 ml kaassaus : 20 gr boter
30 gr vloeiende bloem
500 ml melk
150 gr gemalen kaas
peper, zout en nootmuskaat
Bereiding :
Snij de courgetten en de aubergines in schijven en bak ze even in olijfolie in de pan.
Kook de aardappelen gaar en snijd ze ook in schijven.
Bak het gehakt gaar en meng de tomatenpuree hieronder.
Maak de kaassaus : smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed met de klopper tot je een droog mengsel krijgt.
Voeg de melk toe en blijf goed kloppen tot je een gladde saus hebt.
Doe de gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de oven op 200°C.
Boter een ovenschaal lichtjes in.
Leg dan een laag courgette, een laag aubergine, een laag gehakt en dan de aardappelschijven.
Eindig met de kaassaus.
Zet 30 min. in de oven.
|