De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 31-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Ingrediënten :      500 gr gehakt naar keuze ( vb. gemengd gehakt, kippengehakt, kalfsgehakt,....)

                                1 ei

                                paneermeel

                                1 ui

                                2 knoflookteentjes

                                2 eetlepels fijngesneden tuinkruiden ( koriander, basilicum )

                                peper en zout

                                Youghurtdressing  :  2 soeplepels mayonaise

                                                                  2 soeplepels Griekse youghurt

                                                                  peper en zout

                                                                  1 eetlepel fijngesneden tuinkruiden ( koriander, basilicum )

    Bereiding :      Snipper de ui en de knoflook fijn.

                            Meng dit onder het gehakt en voeg hier ook de tuinkruiden aan toe.

                            Doe het ei en het paneermeel er nog bij en kruid met peper en zout.

                            Meng alles heel goed onder elkaar en maak er kleine balletjes van.

                            Bak de balletjes goudbruin.

                            Serveer ze lauw of koud met de youghurtdressing.

                            Maak de youghurtdressing : meng de mayonaise met de youghurt, doe de kruiden eronder en breng op smaak met peper en zout.

    Smakelijk !


                               

    31-05-2016, 12:01 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalencocktail voor 8 pers.

    Ingrediënten :      800 gr grijze garnaaltjes

                                 1/2 krop sla

                                 4 tomaten

                                 4 eetlepels gehakte verse dille

                                 sap van 1 citroen

                                 4 eetlepels kappertjes

                                 6 eetlepels mayonaise

                                 peper, zout en paprikapoeder

    Bereiding :      Spoel de sla en snij in fijne reepjes.

                            Pel, ontpit de tomaten en snij in blokjes.

                            Laat de kappertjes uitlekken.

                            Meng de garnalen met de tomatenblokjes, de kappertjes, de gehakte dille, de mayonaise.

                            Breng verder op smaak met het citroensap, peper, zout en paprikapoeder.

                            Verdeel de sla over de glaasjes.

                            Lepel er  de garnalensalade bovenop.

                            Werk af met de dille en serveer.

    TIP : Als je geen liefhebber bent van kappertjes laat je ze er gerust uit.

    Dit is nostalgie ! Een zeer klassiek hapje maar je blijft er succes mee hebben !

    Smakelijk !

    31-05-2016, 11:50 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadopuree met tomaat en feta voor 8 pers.

    Ingrediënten :     2 rijpe avocado's

                                100 gr zongedroogde tomaatjes op olie

                                sap van 1/2 citroen

                                rucola

                                peper en zout

                                olijfolie

                                1 potje verse basilicum

    Bereiding :        Plet de basilicumblaadjes zeer fijn.

                              Giet er een geutje olijfolie bij en meng tot een sausje.

                              Pel de avocado en haal de pit eruit.

                              Doe het vruchtvlees met het citroensap in een kom, kruid met peper en zout en plet het geheel met een vork.

                              Snij de tomaatjes klein.

                              Vul je glaasjes met de avocadopuree en doe er een beetje tomaatjes op.

                              Verkruimel er de feta over en besprenkel met het basilicumsausje.

                              Werk af met rucola.

    Heel lekker en fris van smaak !

    Smakelijk !


    31-05-2016, 11:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje met scampi's en rijst voor 5 pers.

    Ingrediënten :      600 gr scampi's

                                300 gr  rijst        

                                2 courgetten

                                1 ui

                                3 teentjes knoflook

                                800 gr tomatenblokjes ( 1 blik )

                                500 ml kippenbouillon ( 500 ml water + 1 kippenbouillonblokje )

                                100 ml pastis

                                50 gr geraspte parmezaan

                                peper en zout

                                olijfolie

    Bereiding :       Snipper de ui en de knoflook, snij de courgette in blokjes.

                             Fruit de ui en de knoflook glazig.

                             Voeg de rijst, de tomatenblokjes, de kippenbouillon en de pastis toe en roer alles goed om.

                             Breng aan de kook en laat het geheel 10' sudderen.

                             Doe dan de courgetten erbij en laat het geheel nog 10' verder sudderen.

                             Pel en kuis de ontdooide scampi's zo nodig.

                             Bak ze 3' aan iedere kant in olijfolie en voeg ze dan toe aan de groenten en de rijst.

                             Breng het geheel op smaak met peper en zout.

                             Dien op en overstrooi met de parmezaan.

    Heerlijk !

    Laat het smaken ....

                            

                                

    31-05-2016, 11:26 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot met kikkererwten en chorizo voor 5 pers.

    Ingrediënten :      500 gr chorizo

                                400 gr kikkererwten ( blik )

                                400 gr rode bonen ( blik )

                                4 wortelen

                                1 ui

                                500 gr vastkokende aardappelen

                                2 teentjes knoflook

                                500 ml kippenbouillon ( 500 ml water + 1 kippenbouillonblokje )

                                peper en zout

                                tijm en laurier

                                boter, olijfolie

    Bereiding :      Laat de rode bonen en de kikkererwten goed uitlekken.

                            Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon en snij in stukken.

                            Snij de chorizo in schuine schijven.

                            Snipper de ui en knoflook fijn.

                            Verhit de olie samen met de boter en stoof  hierin de ui, de knoflook en de wortelen.

                            Voeg de aardappelen, de chorizo, de bonen en de kikkererwten toe en blus met de kippenbouillon.

                            Voeg de laurier en de tijm toe.

                            Laat het geheel 30' sudderen.

                            Roer regelmatig en kruid met peper en zout. 

    Als het buiten heel guur weer is,  is dit de ideale hartverwarmende stoofpot.

    Smakelijk !

                           

    30-05-2016, 11:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenstoofpot met wortel en artisjok voor 5 pers.

    Ingrediënten :      800 gr kipfilet

                                6 wortelen

                                1 bokaal artisjokharten

                                2 eetlepels gehakte peterselie

                                500 ml appelsap

                                1 eetlepel komijnpoeder

                                1 eetlepel korianderpoeder

                                1 eetlepel paprikapoeder

                                peper en zout

                                olijfolie

    Bereiding :      Pel de uien en snij in ringen, plet de teentjes knoflook.

                            Snij de wortelen in schuine stukjes en laat de artisjokharten goed uitlekken.

                            Verwarm de olijfolie in een grote kookpot ( of in een tajine als je er een hebt ).

                            Fruit de uien en de knoflook hierin glazig.

                            Doe er de wortelen, de kip en de kruiden bij en laat dit kort meebakken.

                            Voeg het appelsap toe en de artisjokharten.

                            Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 15 à 20' sudderen.

                            Breng op smaak met peper en zout.

                            Serveer met de gehakte peterselie.

    TIP : Lekker bij couscous of rijst.

    Smakelijk !

              

    30-05-2016, 11:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsragout ( stoofvlees) voor 6 personen

    Ingrediënten :      1.2 kg lamsvlees voor ragout

                                 150 gr boter

                                 2 liter wildfond  ( verkrijgbaar in het warenhuis )

                                 3 teentjes knoflook

                                 1 bouquet garni ( peterseliestengels, laurierblaadjes, tijm )

                                 peper en zout

                                 2 uien

                                 2 rapen

                                 250 gr wortelen

                                 250 gr knolselder

                                 250 gr spruiten

                                 peterselie

                                

     Bereiding :       Smelt de boter in een grote braadslee.

                              Kleur de stukken vlees  rondom bruin en voeg de grof gesneden uien toe.

                              Bevochtig het geheel met de wildfond.             

                              De look en het kruidenbosje erbij doen.

                              Laat het vlees 30' garen, voeg de groenten toe en laat verder garen onder deksel.

                              Doe de wortelen er eerst bij omdat ze langer moeten garen, vervolgens de rapen, de spruiten en de knolselder.

                              De groenten moeten in even grote stukken gesneden zijn.

                              Als de groenten gaar zijn de saus bijkruiden met peper en zout en eventueel binden.

    TIP  Serveer hier gekookte aardappelen bij of een lekkere puree.

    Smakelijk !

                             


                             


    30-05-2016, 10:48 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    28-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Havermoutpannenkoeken met banaan en bosbessen voor 4 pers.

    Ingrediënten :     2 rijpe bananen

                               125 gr  verse bosbessen

                               boter

                               180 gr havermoutvlokken

                               1 eetlepel bakpoeder

                               1 eetlepel Tagatesse ( vervangsuiker van Damhert )

                               een snuifje kaneel

                               30 gr boter

                               250 ml sojamelk ( amandel )

                               1 ei

                               1 eetlepel lijnzaad

                               een snuifje zout

                               olie om te bakken

                               agavesiroop

    Bereiding :     Plet de bananen.  Smelt de boter. Mix de havervlokken tot een fijn poeder.

                           Zeef dat samen met het bakpoeder in een kom en zet deze opzij.

                           Doe de amandelmelk in een blender en voeg er de gesmolten boter, de suiker, het kaneel, het ei, de lijnzaad en een snuifje zout aan toe en meng.

                           Voeg nu de bananen toe en meng goed.

                           Meng er lepel per lepel het gezeefde meelmengsel door en laat het beslag 30' rusten in de koelkast.

                           Doe een beetje olie in een koekenpan.

                           Doe een pollepel van het beslag erin.

                           Bak de pannenkoekjes goudbruin aan beide zijden.

                           Serveer met de bosbessen en druppel agavesiroop over de pannenkoek.

    Heerlijke pannenkoekjes !

    Onze kinderen eten ze als ontbijt.

    Smakelijk !

                              

                              

                              

    28-05-2016, 17:42 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten zonder suiker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne voor 10 pers.

    Ingrediënten :    500 gr lasagnebladen ( let erop dat je blaadjes neemt die niet voorgekookt moeten worden, dit staat op de verpakking )

                              Voor 1 liter  kaassaus :  40 gr boter + 60 gr vloeiende bloem

                                                                      1 liter halfvolle melk

                                                                      peper, zout, muskaatnoot

                                                                      250 gr gemalen kaas

                              Voor  1.5 liter bolognaisesaus   5 dikke wortelen

                                                                                     3 dikke uien

                                                                                     750 gr gemengd gehakt

                                                                                     200 gr tomatenpuree ( concentraat )

                                                                                     750 ml passata

                                                                                     3 teentjes knoflook

                                                                                     spagettikruiden ( vb. verstegen , amora )

                                                                                     1 liter water

                               400 gr spinazie

                               150 gr gemalen kaas

    Bereiding :     Maak de saus :  De groenten wassen en in stukjes snijden.

                                                     Stoof de groenten aan in een stoofpot.

                                                     De tomatenpuree toevoegen en even laten meebakken.

                                                     De passata toevoegen en het water.

                                                     Voeg de spagettikruiden toe.

                                                     Breng de saus aan de kook en laat verder koken tot de groenten gaar zijn.

                                                     Bak het vlees apart gaar en voeg toe aan de saus.

                                                     Mix dan de saus  en breng verder op smaak.

                           Maak de kaassaus : Smelt de boter en voeg de bloem toe.

                                                           Blijf goed roeren tot het geheel er droog uitziet.

                                                           Voeg de melk toe en blijf goed roeren tot je een gladde saus krijgt.

                                                           Voeg de helft van de gemalen kaas toe en roer heel goed.

                                                           Breng de saus op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

                                                           Voeg de spinazie toe aan de saus en meng het geheel goed door elkaar.

    Afwerking :     Een vuurvaste schotel inboteren, de bodem bedekken met een laagje bolognaisesaus, een laag lasagneblaadjes, een laag kaassaus, ....

                            Blijf afwisselen tot je ingrediënten op zijn.

                            Eindig steeds met een laag bolognaisesaus.

                            Doe de andere helft van de gemalen kaas erover.

                            Laat de lasagne gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20'.

    TIP:  Je kan ook lasagne maken van andere combinaties.

             Vb. dezelfde saus maar zonder het vlees, vis,...

                    fijn gesneden kippereepjes, champignons lichtjes gestoofd, kaassaus,......

                    kaassaus, spinazie, schijfjes ei,....

                    tomatensaus, geroosterde courgette en aubergine, ....

    Keuze in overvloed om zelf je lasagne te maken.

    Smakelijk !

                                                    

    28-05-2016, 17:13 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje van gerookte zalm met witte chocoladedressing voor 10 pers.

    Ingrediënten :    400 gr gerookte zalm

                              1 appel

                              2 stronkjes witloof

                              150 gr rucola

                              peper

    Dressing :   3 eetlepels water

                        25 gr witte chocolade

                        1 sjalotje

                        1 lepel mosterd

                        wasabipasta

                        4 eetlepels azijn

                        150 ml arachide olie

                        zout

                        zwarte peper

    Bereiding :     Dressing    Verwarm het water in een kookpannetje.

                                              Neem de pan van het vuur  en los er de fijngehakte witte chocolade in op.

                                              Laat afkoelen en doe het geheel in de blender.

                                              Voeg alle ingrediënten toe, behalve de olie, en draai alles volledig glad.

                                              Voeg druppelsgewijs de olie toe tot er een gebonden dressing ontstaat en breng het geheel op smaak met zout.

                                              Als de dressing iets te dik is kan je nog een klein beetje water toevoegen.

                                             

                          Maak een slaatje van de gesneden witloof, de fijn gesneden appel en de rucola.

                          Meng er een heel klein beetje van de dressing onder.

    Afwerking :    Verdeel de salade over de borden.

                            Beleg de salade met de gerookte zalm en overgiet met de dressing.

                            Maal er een beetje zwarte peper over.

    Dit is een heerlijk salaatje. Vooral de dressing gaat in de smaak vallen !

    Smakelijk !

    28-05-2016, 16:35 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd witloof in gerookte zalm met roomkaas

    Ingrediënten :       250 gr mascarponekaas

                                 1.5 blokje visbouillon

                                 6 grote sneden gerookte zalm

                                 6 stronken witloof

                                 150 gr grijze garnalen

                                 200 ml room ( 20% )

                                 150 ml witte wijn

                                 gemalen kaas

                                 peper, zout en muskaatnoot

      Bereiding :       Verwarm de oven voor op 200°C.

                               Stoof de witloof beetgaar in een beetje boter en bevochtig een beetje met water.

                               Giet de wijn in een pan, zet op een laag vuurtje en smelt er de bouillonblokjes in.

                               Voeg de room toe en roer goed.

                               Schep er de mascarpone onder en laat deze goed smelten.

                               Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

                               Indien nodig kan je de saus indikken.

                               Rol ieder stronkje witloof in een plakje gerookte zalm.

                               Leg de rolletjes in een ovenschotel en overgiet met de saus.

                               Bestrooi met de gemalen kaas en zet 30' in de oven.

                               Strooi er de garnalen over en dien op.

    Een heerlijke vernieuwde versie van witloofrolletjes met ham en kaassaus.

    Smakelijk !

                              

                              



    28-05-2016, 16:18 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    26-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van roze garnalen en pompelmoes voor 10 pers.

    Ingrediënten :     500 gr roze jumbo garnalen

                               4 roze pompelmoezen

                               1 potje dille

                               200 ml room ( 20% )

                               peper, zout en fleur de sel

    Bereiding :     Schil 3 pompelmoezen met een scherp mes en snij alle witte vliesjes los.

                           Maak de partjes los door de partjes uit de vliesjes te snijden.

                           Verdeel de garnalen samen met de pompelmoes over de schaaltjes.

                           Bestrooi met een beetje fleur de sel.

                           Maak het dille roomsausje : spoel de dille, dep droog en haal er de blaadjes af.

                           Pers de 4de pompelmoes uit en giet het sap in een kom.

                           Voeg de room, de dille, peper en zout toe.

                           Klop alles goed op.

                           Verdeel het dille roomsausje over de garnalen en de partjes pompelmoes.

                           Dien koel op.

    Dit is een heel fris voorgerechtje.

    Smakelijk !

                          

    26-05-2016, 19:46 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen met rijst en spinazie voor 4 pers.

    Ingrediënten :      50 gr cashewnoten

                                300 gr zilvervliesrijst

                                200 gr rode currypasta

                                600 gr pompoenblokjes

                                250 ml kokosmelk

                                450 gr verse spinazie

                                peper en zout

    Bereiding :     Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

                           Rooster de cashewnoten zonder olie.

                           Bak de rode currypasta 1'  op een laag vuur.

                           Voeg de pompoenblokjes en de kokosmelk toe en laat dit 8' zachtjes koken .

                           Scheur nu de spinazie klein boven de pan en roer goed.

                           Voeg eventueel extra water of kokosmelk toe als je de saus nog verder wil verdunnen.

                           Breng het geheel op smaak met peper en zout.

                           Hak de noten grof.

                           Verdeel de rijst en de pompoencurry over de borden.

                           Bestrooi met de noten.

    TIP : Als je dit niet graag eet op vegetarische wijze doe er dan kort gebakken scampi's onder.

    Heerlijk gerechtje dat bij iedereen in de smaak gaat vallen !

    Smakelijk !

                          

       

    26-05-2016, 16:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoen met rijst en spinazie voor 4 pers.

    Ingrediënten :      50 gr cashewnoten

                                300 gr zilvervliesrijst

                                200 gr rode currypasta

                                600 gr pompoenblokjes

                                250 ml kokosmelk

                                450 gr verse spinazie

                                peper en zout

    Bereiding :     Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

                           Rooster de cashewnoten zonder olie.

                           Bak de rode currypasta 1'  op een laag vuur.

                           Voeg de pompoenblokjes en de kokosmelk toe en laat dit 8' zachtjes koken .

                           Scheur nu de spinazie klein boven de pan en roer goed.

                           Voeg eventueel extra water of kokosmelk toe als je de saus nog verder wil verdunnen.

                           Breng het geheel op smaak met peper en zout.

                           Hak de noten grof.

                           Verdeel de rijst en de pompoencurry over de borden.

                           Bestrooi met de noten.

    TIP : Als je dit niet graag eet op vegetarische wijze doe er dan kort gebakken scampi's onder.

    Heerlijk gerechtje dat bij iedereen in de smaak gaat vallen !

    Smakelijk !

                          

       

    26-05-2016, 16:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde pastaschelpen met groentensaus voor 5 pers.

    Ingrediënten :      500 gr gemengd gehakt

                                3 paprika's

                                1 courgette

                                3 teentjes knoflook

                                2 uien

                                100 gr zongedroogde tomaten in olijfolie

                                250 gr mozarella

                                125 gr Griekse youghurt ( 1 potje )

                                500 gr conchiglioni ( grote pastaschelpen )

                                1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )

                                2 koffielepels basilicum

                                2 koffielepels oregano

                                2 koffielepels tijm

                                peper en zout

     Bereiding :        Bak de uien en de geplette knoflook glazig.

                               Voeg de gesneden paprika en de helft van de klein gesneden courgette toe.

                               Doe de tomatenblokjes erbij en het water.

                               Kruid met peper, zout, oregano en de basilicum.

                               Laat 15' sudderen.

                               Meng het gehakt met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten, de youghurt en de rest van de courgette.

                               Kruid het gehakt met peper, zout en de tijm.

                               Vul de pasta schelpen ( niet gekookt )  met het gehakt en zet ze naast elkaar in een ingeboterde ovenschaal.

                               Giet de tomatensaus erover en leg de schijfjes mozarella erop.

                               Laat het geheel bakken gedurende 40' in een voorverwarmde oven van 180°C.

    TIP Nog lekkerder  als je deze schotel een dag op voorhand maakt zodat de saus goed in de pasta kan dringen.

    Zeer lekker !

                              


    26-05-2016, 16:29 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    25-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarische lasagna met spinazie en tomatensaus voor 6 pers.

    Ingrediënten :       500 gr quorn

                                 2 eetlepels Provençaalse saus

                                 3  teentjes knoflook

                                 800 ml tomatenblokjes

                                 500 gr mascarpone

                                 500 gr verse spinazie

                                 1 pak lasagne blaadjes  vb. barilla, verse lasagneblaadjes, ...... deze nooit voorkoken !

                                 100 gr geraspte pecorino

                                 peper en zout

    Bereiding :      Bak de quorn met de Provençaalse kruiden en de geplette look.

                            Giet de tomatenblokjes erbij en laat het geheel sudderen.

                            Voeg hier 250 gr mascarpone aan toe.

                            Bak de spinazie in een pan met olijfolie en kruid dit met peper en zout.

                            Verwarm de oven voor op 200°C.

                            Neem een ovenschotel en boter deze goed in.

                            Giet een laag tomatensaus op de bodem en bedek met de lasagne blaadjes, een laag saus, de spinazie.

                            Blijf dit afwisselend doen tot alle ingrediënten op zijn.

                            Eindig met een laag lasagne blaadjes.

                            Leg hier 250 gr mascarpone op en strooi hier veel pecorino kaas over.

                            Bak de lasagne 20'.

    Heerlijk gewoon, je proeft zelfs niet dat dit een vegetarische versie is !

    Smakelijk !

                           

    25-05-2016, 17:14 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Vegetarisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle appeltaart

    Ingrediënten :     125 gr zelfrijzende bloem

                               4 eetlepels suiker

                               2 zakjes vanillesuiker

                               3 eetlepels olie

                               3 eetlepels halfvolle melk

                               1 ei

                               2 appelen  ( vb. jonagold , geschild en in schijfjes gesneden )

                               suikerlaagje :  80 gr boter

                                                       2 eetlepels suiker

                                                       1 ei

    Bereiding :     Meng de bloem, de suiker, 1 ei, de olie en de melk tot een glad deeg .

                           De taartbodem inboteren en inbloemen.

                           Doe het deeg in de vorm en met de spatel openwrijven.

                           Schil de appelen en snij ze in schijfjes.

                           Leg ze dakpansgewijs op het deeg.

                           Smelt de boter met de suiker. Neem van het vuur.

                           Als de boter niet te heet is roer je een eitje eronder.

                           Lepel  over de taart en bak 25' in de oven.

    Smakelijk !


                           


    25-05-2016, 12:09 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep - linzensoep

    Ingrediënten :     1 blik linzen ( bruine, rode , ... )

                               3 uien

                               3 wortelen

                               3 teentjes knoflookteentjes

                               1 blik gepelde tomaten

                               1 koffielepel currypoeder

                               4 liter groenten bouillon  ( 4 liter water + 8 blokjes groenten bouillonblokjes )

                               boter of olijfolie

    Bereiding :      Snij de uien, de look en de wortelen in stukjes en stoof deze in boter of olijfolie.

                            Voeg de currypoeder toe.

                            Doe de linzen in een zeef en spoel ze goed met koud water.

                            Voeg de linzen bij de groenten.

                            Doe de tomatenblokjes er ook bij en roer het geheel goed onder elkaar.

                            Voeg de groenten bouillon toe en laat het geheel 30' zachtjes koken.

                            Mix de soep en breng ze verder op smaak zo nodig.

    TIP : Je kan er vleesballetjes bij doen voor de liefhebbers of eventueel ook afwerken met een beetje kokosmelk.

    Dit is een heerlijke soep boordevol vitamines.

    Smakelijk !

    25-05-2016, 11:56 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandel - perentaart

    Ingrediënten :     1 vel bladerdeeg

                               100 gr fijne suiker

                               120 gr goed ongezouten boter op kamertemp.

                               140 gr zelfrijzende bloem

                               200 gr amandelpoeder

                               100 ml halfvolle melk

                               2 eieren

                               1 vanillestok

                               2 peren vb. doyenne'

     Afwerking :   2 soeplepels suiker

                           amaretto

                           50 gr amandelschilfers

    Bereiding :      Klop de suiker met de boter tot een luchtig geheel.

                            Voeg de melk, de eieren en het binnenste van de vanillestok toe.

                            Meng de bloem met het amandelpoeder en voeg dit bij het mengsel.

                            Leg het bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm.

                            Doe het deeg op de taartbodem.

                            Schil en snij de peren in 4 stukken en leg deze met de bolle kant op het deeg.

                            Meng de suiker met  de amandelschilfers en doe er een geutje amaretto bij.

                            Leg dit bovenop de taart.

                            Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45'.

    Smakelijk !

                           

                            


                           


       

    25-05-2016, 11:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    23-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash voor 5 pers.

    Ingrediënten :      1,2 kg rundsstoofvlees

                                5 sjalotten

                                3 wortelen

                                1 rode paprika

                                1 blikje tomatenpuree ( 40 gr )

                                1 blik gepelde tomaten ( 400 gr )

                                200 ml rode wijn

                                200 ml rundsfond ( verkrijgbaar in het warenhuis )

                                1 koffielepel paprikapoeder

                                peper en zout

    Bereiding :       Snij de wortelen in stukjes, de paprika in reepjes en snij de sjalotten fijn.

                             Kleur het vlees in een kookpot met boter tot alle vleesblokjes goudbruin zien.

                             Voeg de groenten toe, de tomatenpuree, de wijn en laat dit even opkoken.

                             Doe er dan de rundsfond en de tomaten bij.

                             Kruid het geheel met de paprikapoeder, peper en zout.

                             Laat alles ongeveer 1.5 tot 2 uur sudderen tot het vlees goed gaar is.

                             Bind de saus nog even als dit nodig is.

    Heerlijk bij frietjes natuurlijk maar kan ook met rijst, pasta, kroketten,...

    Smakelijk !

                            

                               

                                

    23-05-2016, 12:03 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs