Ingrediënten : 1 kg vis ( vb. kabeljauwhaasje, roodbaars, zalm, zeeduivel, ... )
1 kg verse spinazie
2 uien
1 bussel peterselie
300 gr wortelen
50 gr gemalen kaas
250 ml room ( 35% )
1 kg aardappelen ( voor puree vb. bintje, bloemig, ... )
1 koffielepel mosterd ( afhankelijk van de smaak kan je er ook meer in doen )
peper, zout en muskaatnoot
Bereiding : Voor de saus : Stoof de fijn gesneden uien en wortelen in een klontje boter.
Voeg de room toe, de gehakte peterselie ( de volledige bussel ) en de mosterd.
Stoof de spinazie en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Maak een aardappelpuree.
Beboter een ovenschotel.
Leg de aardappelpuree op de bodem, leg de gestoofde spinazie hier bovenop alsook de vis.
Doe de saus over de vis.
Werk af met de gemalen kaas.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 40'
Dit is een overheerlijke schotel !
Smakelijk !
|