De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 26-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Everzwijnstoofvlees met chocolade
    Benodigdheden voor 4 pers. :
    1 kg stoofvlees van everzwijn
    2 uien
    75 gr fondant chocolade
    1 kruidenbouquet :  laurier
                                  peterseliestengels
                                  tijm
    200 ml room
    peper en zout
    boter
    500 ml wildfond

    Bereiding :
    De boter laten smelten en het stoofvlees bakken tot het mooi bruin is. De pan moet wel goed warm zijn zodat het vlees dichtschroeit anders verliest het teveel vocht en word het vlees taai. 
    Voeg de fijngesneden uien toe en het kruidenbouquet.
    Voeg de chocolade toe alsook de wildfond en laat ongeveer een uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om en voeg vocht toe als dit nodig is.
    Doe de room erbij, laat nog 5 min. verder sudderen , breng op smaak met peper en zout en bind de saus als dit nodig is.
    Dien op met pasta naar keuze, frietjes of kroketten.

    P.S.: De chocolade ga je niet proeven maar deze zorgt wel voor een mooie glans van je saus.
            Dit gerecht is heerlijk bij de feestdagen !

    Smakelijk !

    26-04-2016, 20:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertestoofvlees met champignons
    Benodigdheden voor 4 pers.:
    1 kg hertestoofvlees
    300 gr boschampignons naar keuze
    1  kleine courgette
    100 gr witte of  rode rozijnen
    400 ml rode wijn
    2 sjalotten
    2 blaadjes tijm en laurier, 2 kruidnagels
    1 koffielepel tomatenpuree
    1 bouillonblokje ( runds of kruiden)
    peper en zout
    boter

    Bereiding :
    Maak een marinade.
    Doe het vlees, de wijn, de sjalotten, de laurierblaadjes, de kruidnagels in een kom en laat 1u marineren.
    Zet de kom in de frigo.
    Haal het vlees uit de marinade en bak het bruin in de boter, kruiden met peper en zout.
    Doe er de tijm, de laurier ,de tomatenpuree, het bouillonblokje en de rozijnen bij.
    Giet de marinade erbij en laat het vlees een uur  en half sudderen op een zacht vuurtje.
    Snij de champingnons en de courgette in stukken en bak ze in een beetje boter.
    Voeg toe aan het stoofvlees en bind de saus zo nodig.
    Heerlijk met aardappelgratin of kroketten.
    Lekker bij de feestdagen !

    Smakelijk !!   

    26-04-2016, 20:15 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges in de oven met gandaham en kaassaus
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    30 asperges
    250 ml kookvocht van de asperges
    10 schijfjes gandaham
    50 gr bloem
    50 gr boter
    50 gr gemalen kaas
    125 gr raclettekaas
    750 ml melk
    100 ml room

    Bereiding : 
    Kook de asperges beetgaar, giet ze af en bewaar het kookvocht.
    Maak een kaassaus. De boter smelten , de bloem toevoegen en kloppen tot het geheel droger wordt.
    Voeg het asperge kookvocht toe samen met de melk ,de room  en de gemalen kaas als de saus gebonden is. Kruid met peper en zout.
    Rol 3 asperges per schijf gandaham en leg ze in een ingeboterde ovenschotel.
    Giet hierover de kaassaus en leg de raclettekaas er bovenop.
    Verwarm de oven op 180°C en zet 10 min. voor een korstje. Als het gerecht koud is zet je het 15-20 min. in.
    Maak er een lekkere puree bij.

    26-04-2016, 18:51 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi's met look en peterselie
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    30 scampi's
    20 blaadjes jonge spinazie
    4 eetlepels gehakte peterselie
    boter
    3 teentjes look
    375 gr rijst
    1 koffielepel currypoeder
    300 ml room
    peper en zout

    Bereiding :
    Pel de scampi's, verwijder het darmkanaaltje als dit nodig is, kruid ze met peper en zout en bak ze mooi  aan beide kanten in de pan.
    Voeg de gehakte look en peterselie toe.
    Kook de rijst. Frituur de spinazie even tot hij krokant is en laat uitlekken op keukenrol.
    Verwarm de room met de curry en voeg de gekookte rijst toe.
    Serveer de scampi's met de rijst en werk af met de gefrituurde spinazie.  

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:51 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met kaas, witloof en hesp
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    200 gr belegen kaas
    8 stronken witloof in grove stukken gesneden
    8 sneetjes beenham ( voor de lekkere smaak )
    1 pak lasagneblaadjes vb. Barilla, Panzani, ...
    500 ml halfvolle melk
    1 soeplepel bloem
    boter
    peper, zout en nootmuskaat
    100 gr gemalen gratinkaas

    Bereiding :
    Smelt de boter en bak hiermee de witloof lichtbruin en laat verder garen op een klein vuurtje.
    Smelt boter en voeg  al roerend de bloem toe.
    Als de bloem korrelig wordt voeg je de melk toe en blijf je stevig verder roeren tot het een gebonden saus is.
    Roer er de belegen kaas door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Beboter een ovenschaal en leg op de bodem lasagnevellen. Beleg verder met de witloof, ham en kaassaus.
    Herhaal dit een paar keer en eindig met de gemalen kaas.
    Bak de lasagne 30 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
    Serveer met brood.

    TIP :  Je kan de witloof en de hesp ook vervangen door gebakken  fijngesneden champignons, ananas en gebakken kippeblokjes.
             Heerlijk in de zomer op het terras !!
             Maak de lasagne een dag op voorhand zodat de lasagnevellen het vocht van de groenten goed hebben opgenomen.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:49 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi diabolique
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    30 scampi's ( zonder darmkanaal )
    3 sjalotten
    2 teentjes look
    curry - en paprikapoeder
    150 ml ketchup
    150 ml witte wijn
    250 ml room
    4 tomaten
    bieslook
    olijfolie
    peper, zout

    Bereiding :
    Verwarm de olijfolie en stoof de sjalotten met de look.
    Voeg 1 koffielepel curry - en paprikapoeder toe en doe er ook de ketchup bij.
    Blus het geheel met de witte wijn, voeg de room toe en laat even inkoken.
    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Kruid ze met peper en zout en bak ze 3 min. aan iedere kant in olijfolie. 
    Pel de tomaten en hak ze fijn.
    Voeg ze bij de saus en werk af met fijngesneden bieslook.
    Serveer met een lekkere pasta.

    TIP :  Je kan dit gerecht ook als voorgerechtje geven maar voorzie dan 3 scamp's/ pers. en serveer met brood. Als hapje zou dit ook nog
             kunnen, opgediend in een glaasje !!

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:46 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensribbetjes zoet-zuur (familiereceptje)
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    1.5 kg gevleesde varkensribbetjes ( de gewone ribbetjes hebben heel weinig vlees)
    500 ml ananassap
    300 ml tomatenketchup
    350 gr  dikke zoet zure ajuintjes
    kruiden voor stoofvlees
    peper en zout
    laurierblaadjes
    water

    Bereiding : 
    Neem een grote stoofpot en bak de ribbetjes aan in een beetje boter. 
    Voeg de kruiden voor stoofvlees toe alsook de laurierblaadjes.
    Bevochtig het geheel met water ( de ribbetjes moet net onder staan ).
    Voeg de ketchup toe en laat het geheel 1 u zachtjes stoven ( regelmatig omroeren ).
    Het laatste kwartier doe je hier de zoet zure uien bij en het ananassap.
    Proef de saus en breng verder op smaak met peper en zout.
    Eventueel de saus een beetje binden.
    Heerlijk met frietjes of pasta.

    26-04-2016, 18:44 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili con carne
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    1 teentje look
    2 rode uien
    1 rode peper
    700 gr rundsgehakt
    kruidenmix voor chili con carne ( verkrijgbaar in het warenhuis bij de specerijen )
    250 ml rundsfond
    1 groot blik gepelde, gehakte tomaten
    300 gr droge rode bonen

    Bereiding :
    De droge rode bonen 12u weken in water.
    De geplette look samen met de uien en het pepertje stoven ( voor een minder sterke smaak haal je de pitjes uit de peper ).
    Voeg het gehakt toe en laat even verder stoven maar blijf af en toe roeren zodat het gehakt niet aaneen kleeft.
    Voeg de kruidenmix toe.
    Bevochtig met de rundsfond en doe er de gepelde tomaten bij. 
    Giet de bonen af en spoel ze goed af.
    Voeg ze toe bij het geheel en laat het 1u 30 verder stoven op een zacht vuurtje.
    Af en toe eens goed omroeren zodat het niet kan aanbakken.
    Dien dit eventueel op met rijst.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:43 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesbrood met kersen
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    1 kg gehakt naar keuze vb varkens-runds, runds-kalfs, kippen-of kalkoengehakt
    1 koffielepel mosterd
    2 eieren
    4 sneetjes wit brood geweekt in een beetje melk
    peper en zout ( alleen als het gehakt op voorhand niet gekruid was )

    voor de krieken : 
    1 grote glazen bokaal met kersen
    1 soeplepel suiker
    1 soeplepel maizena poeder
     
    Bereiding van het vleesbrood :
    Verwarm de oven op 180°C. 
    Alle benodigdheden goed mengen onder elkaar in een grote kom.
    Een ovenschaal lichtjes inboteren.
    Leg het gehakt erin en maak met je handen het vlees mooi glad.
    Met een mesje een inkeping maken in het vlees.
    Laat dit 40 min. bakken.
    Het vleesbroodje is gaar als er sap uit het vlees loopt bij het inprikken.

    Bereiding van de kersen :
    De kersen ( kersen met het sap )  met de suiker in een pannetje opwarmen.
    Haal er 3 pollepels sap uit en roer dit los met de maizena.
    Giet dit mengsel bij de kersen om de jus te binden.

    Snij het gehaktbrood in schijven, serveer met de kersen.
    Geef er een lekkere puree bij.
    Heb je nog over van dit gerecht dan kan je dit ook koud eten met een goed stuk brood.
    Heel eenvoudig en lekker.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:42 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelwafeltjes
    Benodigdheden voor 5 pers :
    375 gr bloem
    3 eieren
    60 gr verse gist
    100 ml lauwe melk
    1 teentje look
    375 gr boter
    500 gr aardappelpuree
    peper, zout, nootmuskaat
    gedroogde tijm
    eventueel naar wens fijngesneden bieslook, peterselie

    Bereiding : 
    Los de gist op in de lauwe melk.
    Maak de aardappelpuree en laat deze afkoelen.
    Meng de bloem met de opgeloste gist en voeg de eieren, de malse boter en de bloem toe.
    Meng alles goed door elkaar en roer hieronder de aardappelpuree.
    Kruid af met peper, zout, nootmuskaat, look en tijm of eventueel de bieslook en de peterselie.
    Laat het beslag 45 min. rusten ( leg een droge keukenhanddoek over de kom ) en bak hiervan kleine
    wafeltjes in het wafelijzer.
    Serveer dit eens in de plaats van kroketten of frietjes.
    Dit serveert wel zeer mooi bij de feestdagen.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:39 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met groenten en kalkoen
    Benodigdheden voor 5 pers. : 
    700 gr kalkoen
    1 venkel
    5 tomaten
    1 potje peterselie
    2 sjalotjes
    2 teentjes look
    150 gr feta kaas
    350 gr rijst van Descecco
    5 eetlepels rode pesto vb Bertoli
    300 ml kippebouillon waarin 1 kippebouillonblokje is opgelost
    olijfolie
    peper en zout

    Bereiding :
    Kook de rijst beetgaar.
    Bak de fijngesneden sjalot met de look in een beetje olijfolie.
    Voeg nu de in reepjes gesneden kalkoen toe, kruid met peper en zout en laat ze mooi bruin bakken.
    Doe hierbij de fijngesneden venkel en de tomatenblokjes en overgiet dit geheel met de kippenbouillon.
    Laat dit 5 min. verder garen.
    Voeg de rijst toe, de pesto en breng zo nodig nog meer op smaak met peper en zout ( wel eraan denken dat de feta kaas ook wel zout smaakt ).
    Werk dit gerecht af met de fijngesneden peterselie en de verkruimelde feta kaas 
      

    26-04-2016, 18:36 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van roze garnalen en pompelmoes met een dillesausje
    Benodigdheden voor 10 pers. :
    400 gr roze jumbogarnalen
    4 rode pompelmoezen
    1 potje verse dille
    100 ml room
    peper en zout

    Bereiding : 
    Schil 3 pompelmoezen en maak de partjes  los door de vliesjes weg te doen zodat je alleen nog het vruchtvlees hebt.
    Pel de garnalen en verdeel ze over de schaaltjes.
    Maak het dilleroomsausje.
    Hak de dille heel fijn. Pers de 4 de pompelmoes uit en giet het sap in een kom.
    Voeg de room, de dille, peper en zout toe en klop dit goed op.
    Verdeel het sausje over de garnalen alsook de stukjes pompelmoes.
    Dien koel op.
    Dit is een lekker hapje bij de feestdagen.

    Smakelijk !! 

    26-04-2016, 18:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruchetta's
    BRUCHETTA MET MOZARELLA EN TOMAAT

    Benodigdheden voor  6 pers :  3 ciabatta broodjes of 1 groot stokbrood
                                                   2 dikke tomaten
                                                   3 teentjes look
                                                   2 bolletjes mozarella
                                                   olijfolie
                                                   provençaalse kruiden
               
    Bereiding :  Snij het stokbrood in dikke schijven of het ciabatta broodje dwars middendoor.
                      Snijd de tomaten in schijven, pers de look en snij de mozarella bolletjes in schijven.
                      Meng de olijfolie met de kruiden en de look.
                      Leg op elke schijf brood mozarella, een schijf tomaat en smeer dit in met de gekruide olie.
                      Verwarm de oven voor op 180°C ( op grillstand ).
                      Leg de broodjes op een rooster in het midden van de oven.
                      Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is.

    BRUCHETTA  PARMAHAM

    Benodigdheden voor 6 pers. :  3 ciabattabroodjes of 1 groot stokbrood
                                                   3 schijven parmaham
                                                   1/2 galia meloen
                                                   75 gr pijnboompitten
                                                   1 potje basilicum
                                                   3 teentjes look
                                                   olijfolie
                                                   zout
     
    Bereiding : 
    Snij het stokbrood in schijven of het ciabattabroodje dwars middendoor
    Snij de parmaham in stukjes en leg op het brood.
    Snij de meloen in gelijke stukjes en leg deze op de ham.
    Maak een pesto door de pijnboompitten te hakken samen met de olijfolie, de basilicum, de look en breng dit op smaak met zout.
    Druppel een beetje pesto over de meloen en de ham.
    Dit moet niet in de oven en kan dus zo gegeten worden.

    BRUCHETTA GORGONZOLA

    Benodigdheden voor 6 pers. :  3 ciabattabroodjes of 1 groot stokbrood  
                                                   250 gr gorgonzola
                                                   50 gr pijnboompitten
                                                   1 klein trosje blauwe druiven zonder pitjes
                                                   gehakte peterselie

    Bereiding :  Snij de ciabattabroodjes dwars middendoor of het stokbrood in schijven.
                      Verbrokkel de gorgonzola en leg deze op het brood.
                      Laat de pijnboompitten kleuren in de pan.
                      Snij de druiven in twee en leg ze op de kaas alsook de pijnboompitten.
                      Werk af met de gehakte peterselie.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:34 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmmousse
    Benodigdheden voor 10 pers. : 
    400 gr verse zalm
    150 gr gerookte zalm
    300 ml room ( min. 35% vetgehalte )
    15 gr tomatenpuree
    5 gelatineblaadjes
    paprikapoeder
    peper en zout
    verse fijn gesneden dille of gedroogd

    Bereiding : 
    De verse zalm even koken. Mix deze zalm met de gerookte zalm, 100 ml room, tomatenpuree, paprikapoeder, peper, zout en dille.
    Laat alles goed afkoelen.
    Week de gelatineblaadjes in koud water, knijp ze lichtjes uit en los op in 100 ml warme room.
    Als dit afgekoeld is voeg je dit bij de vismassa.
    De resterende 100 ml room opkloppen en onder de vismassa mengen.
    Serveer dit in een glaasje en werk af met garnaaltjes of een gebakken scampi.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:32 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forelmousse
    Benodigdheden voor 10 pers. :
    250 gr gerookte zalm
    250 ml visbouillon 
    1 blokje visbouillon
    250 ml room ( min. 35%  vetgehalte )
    3 gelatineblaadjes

    Bereiding :
    Week de gelatineblaadjes in koud water en smelt ze daarna in de visbouillon waarin het bouillonblokje ook is opgelost.
    Hak de gerookte forel fijn en meng dit onder de warme visbouillon.
    Laat dit goed afkoelen.
    Klop de room op en meng dit onder het geheel en laat dit opstijven in de koelkast.
    Verdeel over verschillende glaasjes en werk af met zeer klein gesneden komkommer of een kerstomaatje.

    26-04-2016, 18:31 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep
    Benodigdheden : 
    1 butternutpompoen
    2 uien
    4 wortelen
    2 stengels wit van de porei
    beetje boter
    4 kippebouillonblokjes
    2 liter water

    Bereiding :
    Snij de ui , het wit van de porei en de wortelen  in kleine stukjes en stoof dit in de boter.
    Schil de pompoen ,snij in kleine blokjes en voeg dit bij de gestoofde groenten.
    Bevochtig het geheel met het water en voeg de bouillonblokjes toe.
    Laat alles 20 min. goed doorkoken en mix de soep.
    Als de soep te dik zou zijn voeg dan nog wat water bij tot de gewenste dikte en breng eventueel terug  op smaak.
    Werk de soep af naar wens. 
    Voeg er eventueel room aan toe of in schijfjes gesneden chorizoworst en bak deze aan in de pan ( geen boter gebruiken hiervoor daar de Chorizo al vettig genoeg is ).
    Voor een feestelijke soep werk je af met gebakken St. Jacobsvruchten.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:30 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep
    Benodigdheden :
    3 uien
    4 wortelen
    1 kg vleestomaten
    1 doosje tomatenconcentraat
    2 liter kippebouillon  ( gebruik gevogeltefond of los 4 bouillonblokjes op in 2 liter heet water)
    peper en zout

    Bereiding : 
    De uien en de wortelen stoven  in boter.
    Het tomatenconcentraat en de gepelde vleestomaten toevoegen.
    Bevochtig het geheel met de kippebouillon en laat zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
    Mix de soep en breng zo nodig verder op smaak.

    PS Hoe pel je tomaten ?
         Water aan de kook brengen. Het kroontje van de tomaat verwijderen en aan de onderkant van de tomaat een inkerving maken.
         Als het water kookt de tomaten 10 sec. onderdompelen en daarna afspoelen met koud water. Je ziet dat het vel aan het loskomen is.
         Nu kan je de tomaat heel gemakkelijk pellen.

    Werk de tomatensoep af met vleesballetjes , room of peterselie.

    26-04-2016, 18:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van spekreepjes
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    1/2 krulandijvie
    80 gr veldsla
    5 schijven gerookt spek van 1 cm dikte 
    400 gr champignons
    5 sneetjes wit brood ( gebruik bij voorkeur toastbrood )
    50 gr fijngehakte okkernoten of gebakken pijnboompitten
    250 ml bruine fond ( verkrijgbaar in het warenhuis bij de specerijen )
    100 ml room
    1 eetlepel vloeibare honing
    1 eetlepel sherry azijn

    Bereiding : 
    Maak de krulandijvie en de veldsla schoon en maak hier een mengeling van.
    Snij het brood in even grote blokjes en bak ze in olijfolie in de pan  maar wel voortdurend  schudden zodat ze niet kunnen verbranden.
    Snij het spek en de champignons in reepjes en bak ze krokant.
    Voeg de honing toe en blus met de sherry azijn. 
    Laat de bruine fond inkoken tot de helft en voeg dit toe als de honing volledig opgelost is en doe hier ook de room bij.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Meng hier de salade onder  en dien op met de gebakken broodblokjes en de noten.
    Serveer dit met stokbrood.
    Dit is een heel lekker voorgerechtje

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:20 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevogelteroomsoep met curry en appeltjes
    Benodigdheden :
    3 uien
    2 steeltjes witte selder
    2 stuks wit van porei
    2 appelen
    1 tomaat
    4 liter gevogeltebouillon ( 2 kippenbouillonblokjes per liter heet water )
    150 gr boter
    150 gr bloem
    currypoeder
    peper en zout
    4 kipfilets

    Bereiding :
    Snij de uien, het wit van de porei, de witte selder en de appelen in grove stuken.
    Stoof de groenten aan in de boter.
    Bestrooi het geheel met de bloem en roer alles goed door elkaar.
    Strooi de currypoeder erover en blijf goed roeren terwijl je stilletjes met de kippenbouillon bevochtigd.
    Voeg het kruidentuiltje toe en laat 30min. zachtjes koken.
    Voeg dan de kipfilets toe en laat nog 15 min. doorkoken.
    Verwijder het kruidentuiltje en de kipfilets , mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
    Schil en snij de tomaat in kleine blokjes.
    Snij de kipfilets in fijne reepjes.
    Voeg de tomaten en de kip bij de gemixte soep.
    Deze soep is een heel lekkere feestsoep !

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 18:18 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse pasta met pancetta
    Benodigdheden voor 5 pers.:
    400 gr pancetta
    1 rood pepertje
    5 trostomaten
    1 dikke ajuin
    2 teentjes look
    375 gr pasta naar keuze
    gemalen pecorinikaas voor de afwerking

    Bereiding :
    Kook de pasta beetgaar volgens aanwijzing op de verpakking.
    Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof want pancetta bevat al  veel vetten.
    Haal de pancetta uit de pan en leg deze op keukenrol.
    Bak in dit vet de fijngesneden ajuin, de look en het fijngesneden pepertje.
    Voeg zo nodig een geutje olijfolie toe.
    Pel de tomaten, snij ze in stukjes en voeg ze bij de ajuin, de look en het pepertje.
    Laat het geheel even sudderen en voeg hierbij de gebakken pancetta.
    Meng alles goed onder elkaar.
    Serveer de pasta in een bord, de lekkere saus erover en afwerken met gemalen pecorinikaas.

    Smakelijk!!  

    26-04-2016, 18:17 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs