Benodigdheden voor 5 pers. :
1 kg gehakt naar keuze vb varkens-runds, runds-kalfs, kippen-of kalkoengehakt
1 koffielepel mosterd
2 eieren
4 sneetjes wit brood geweekt in een beetje melk
peper en zout ( alleen als het gehakt op voorhand niet gekruid was )
voor de krieken :
1 grote glazen bokaal met kersen
1 soeplepel suiker
1 soeplepel maizena poeder
Bereiding van het vleesbrood :
Verwarm de oven op 180°C.
Alle benodigdheden goed mengen onder elkaar in een grote kom.
Een ovenschaal lichtjes inboteren.
Leg het gehakt erin en maak met je handen het vlees mooi glad.
Met een mesje een inkeping maken in het vlees.
Laat dit 40 min. bakken.
Het vleesbroodje is gaar als er sap uit het vlees loopt bij het inprikken.
Bereiding van de kersen :
De kersen ( kersen met het sap ) met de suiker in een pannetje opwarmen.
Haal er 3 pollepels sap uit en roer dit los met de maizena.
Giet dit mengsel bij de kersen om de jus te binden.
Snij het gehaktbrood in schijven, serveer met de kersen.
Geef er een lekkere puree bij.
Heb je nog over van dit gerecht dan kan je dit ook koud eten met een goed stuk brood.
Heel eenvoudig en lekker.
Smakelijk !!
|