Ingrediënten : 500 gr bloem
7 gr zout
20 gr verse gist
240 gr water
60 gr olijfolie ( je kan ook de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken )
75 gr Provençaalse kruiden
100 gr zongedroogde tomaten ( in olie )
100 gr ontpitte olijven ( groene of zwarte naar eigen keuze )
Bereiding : Kneed een soepel deeg van de bloem, de gist, water, olie en als laatste het zout.
De zongedroogde tomaten en de olijven grof hakken en samen met de kruiden kort in het deeg verwerken.
Laat het deeg afgedekt 40' rijzen.
Bol het deeg op en leg het in de ingesmeerde brood bakvorm.
Laat dit deeg ook afgedekt 40' rijzen.
Bestrooi de bovenzijde met een beetje bloem en kruiden. Maak een paar inkepingen op de bovenzijde van het brood.
Bak het af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 35 à 40'.
Haal het uit de vorm en laat het afkoelen alvorens te snijden.
Dit brood is heerlijk bij kaasschotels !
Smakelijk !
|