De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept provençaals brood ( recept van bakker Maarten ) met de hand gekneed

    Ingrediënten : 500 gr bloem

                           7 gr zout

                           20 gr verse gist

                           240 gr water

                           60 gr olijfolie ( je kan ook de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken )

                           75 gr Provençaalse kruiden

                           100 gr zongedroogde tomaten ( in olie )

                           100 gr ontpitte olijven ( groene of zwarte naar eigen keuze )

    Bereiding :  Kneed een soepel deeg van de bloem, de gist, water, olie en als laatste het zout.

                        De zongedroogde tomaten en de olijven grof hakken en samen met de kruiden kort in het deeg verwerken.

                        Laat het deeg afgedekt 40' rijzen.

                        Bol het deeg op en leg het in de ingesmeerde brood bakvorm.

                        Laat dit deeg ook afgedekt 40' rijzen.

                        Bestrooi de bovenzijde met een beetje bloem en kruiden. Maak een paar inkepingen op de bovenzijde van het brood. 

                        Bak het af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 35 à 40'.

                        Haal het uit de vorm en laat het afkoelen alvorens te snijden.

    Dit brood is heerlijk bij kaasschotels !

    Smakelijk !























    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs