De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept provençaals brood ( recept van bakker Maarten ) met de hand gekneed

    Ingrediënten : 500 gr bloem

                           7 gr zout

                           20 gr verse gist

                           240 gr water

                           60 gr olijfolie ( je kan ook de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken )

                           75 gr Provençaalse kruiden

                           100 gr zongedroogde tomaten ( in olie )

                           100 gr ontpitte olijven ( groene of zwarte naar eigen keuze )

    Bereiding :  Kneed een soepel deeg van de bloem, de gist, water, olie en als laatste het zout.

                        De zongedroogde tomaten en de olijven grof hakken en samen met de kruiden kort in het deeg verwerken.

                        Laat het deeg afgedekt 40' rijzen.

                        Bol het deeg op en leg het in de ingesmeerde brood bakvorm.

                        Laat dit deeg ook afgedekt 40' rijzen.

                        Bestrooi de bovenzijde met een beetje bloem en kruiden. Maak een paar inkepingen op de bovenzijde van het brood. 

                        Bak het af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 35 à 40'.

                        Haal het uit de vorm en laat het afkoelen alvorens te snijden.

    Dit brood is heerlijk bij kaasschotels !

    Smakelijk !





















    01-05-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brood bakken
    28-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoen met mango en venkel voor 5 pers.
    Ingrediënten :   1 kg kalkoenstoofvlees
                             1 mango
                             250 gr champignons
                             250 ml room
                             1 eetlepel sojasaus
                             2 venkelknollen
                             sap van 1 appelsien
                             1 koffielepel gember
                             1 koffielepel currypoeder
                             peper en zout

    Bereiding :     Snij de venkel in julienne.
                           Bak het kalkoenvlees in de boter.
                           Bak de venkel en de champignons in boter.
                           Voeg het dichtgeschroeide stoofvlees bij de groenten en laat dit samen nog 25' stoven.
                           Voeg sojasaus, room, appelsiensap, currypoeder en zout toe en laat even sudderen tot de smaken goed vermengd zijn.
                           De saus eventueel binden als dit nodig is.
                           Schil de mango en snij in blokjes.
                           Juist voor het serveren de mangoblokjes samen met de gember bij het stoofvlees voegen.

    Geef hier naar keuze pasta, rijst, kroketjes,...... bij.

    Smakelijk !

    28-04-2016, 15:43 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chorizo wafeltjes van bladerdeeg 12 stuks
    Ingrediënten :    200 gr bladerdeeg
                              100 gr chorizo
                              12  zwarte olijven
                              verse basilicum

    Bereiding :    Steek kleine vormpjes uit  het deeg.
                          Beleg het deeg met chorizo en een basilicumblaadje.
                          Dek af met een 2de stukje bladerderdeeg.
                          Druk de zijkanten goed dicht met een vorkje.
                          Bak af in een heet  wafelijzer.
                          Serveer deze wafeltjes met een prikker waarop een olijf gewikkeld in chorizo zit.

    TIP : Deze wafeltjes kan je ook naar smaak maken met kruidenkaas en gerookte zalm of geitenkaas met een appelschijfje.

    Smakelijk !!                     
                         

    28-04-2016, 15:07 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met speculaasjes voor 8 pers.
    Ingrediënten :    500 gr mascarpone
                              100 ml volle room
                              125 gr speculaaspasta
                              50 gr suiker
                              100 ml amaretto
                              150 ml sterke koffie
                              2 eidooiers
                              1 pak speculaas
                              bloemsuiker ( afwerking )
                              cacaopoeder ( afwerking )

    Bereiding :   Klop de eidooiers met de suiker op tot het wit ziet ( nu heb je een ruban ).
                         Spatel de mascarpone, de speculaaspasta en de room mooi onder elkaar.
                         Voeg de ruban bij het mascarpone mengsel en meng de amaretto hieronder.
                         Dop de speculaas in de koffie en leg het koekje in een schaal. Doe hierop de mascarpone.
                         Wissel af met het vormen van de laagjes maar eindig met de mascarpone.
                         Plaats de tiramisu 6 à 8 uren in de koelkast.
                         Meng de cacaopoeder met wat bloemsuiker en poeder het geheel af.

    TIP :  Serveer bij deze tiramisu een bolletje speculaas ijs !

    Smakelijk !

    28-04-2016, 14:56 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maaltijdsla voor 5 pers.
    Ingrediënten :  100 gr veldsla
                             2 pink lady appelen
                             300 gr gerookte spekblokjes
                             2 sjalotten
                             400 gr krielaardappeltjes
                             2 bollen rode biet ( gekookt )
                             100 gr  pijnboompitten
                             5 eitjes

    Bereiding ;    Stoof de sjalot en laat de spekblokjes en de krielaardappelen hierin bakken.
                          Rooster de pijnboompitten in een pannetje ( zonder vetstof ).
                          Snij de appelen en de rode biet in fijne julienne of in blokjes.
                          Meng al de ingrediënten samen in een kom.
                          Voeg als laatste de veldsla toe.
                          Verdeel de salade op de borden en werk af met een spiegelei.

    Heerlijk in de zomer !

    28-04-2016, 14:26 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Salades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart
    Ingrediënten :    1 vel bladerdeeg
                              4 jonagold appelen
                              1 vanillestokje
                              100 gr goede boter
                              2 eieren
                              150 gr fijne suiker
                              35 gr maïzena bloem
                              1 koffielepel kaneelpoeder

    Bereiding :    Schil de appelen en snij ze in blokjes van +/- 1 cm.
                          Smelt de boter op het vuur maar zorg ervoor dat deze niet kleurt.
                          Voeg de suiker, de maïzena bloem en het binnenste van het vanillestokje toe en roer goed.
                          Haal van het vuur en roer de eieren erdoor.
                          Druk het deeg met het bakpapier in de taartvorm.
                          Verdeel de appelblokjes over de taartbodem.
                          Giet het mengsel over de appelblokjes.
                          Bestrooi met de kaneel.
                          Bak de taart  40'  in een voorverwarmde oven op 180°C.
                          Haal de taart uit vorm en laat afkoelen op een taartrooster.

    TIP : Serveer deze appeltaart eventueel met een bolletje ijs !

    Smakelijk !!



     

    28-04-2016, 14:14 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake

    Ingrediënten :   250 gr suiker

                             125 gr zelfrijzende bloem

                             125 gr maïzenabloem

                             250 gr gesmolten  boter ( vb. goede boter, planta )

                             250 gr eieren

                             2 à 3 appelen ( vb. jonagold )


    Bereiding :   Klop de eieren samen met de suiker tot deze massa wit ziet ( hoe beter geklopt hoe luchtiger de cake ).

                         Voeg de gesmolten boter toe en klop deze goed onder dit beslag.

                         Voeg de bloem beetje bij beetje toe en blijf goed kloppen tot de bloem volledig opgenomen is.

                         Snij de appel in kleine gelijke blokjes en roer deze onder het deeg.

                         Smeer de cakevorm in met boter of bekleed de vorm met bakpapier ( is iets gezonder ).

                         Bak de cake in een voorverwarmde oven 180°C gedurende 1 uur.

                         Neem dan de cake uit de vorm en laat afkoelen.


    TIP : Voor de liefhebbers kan je hier ook een beetje kaneel toevoegen aan het deeg.

               Voor een feestelijke cake werk je deze af met bloemsuiker.


    Heerlijk !!

                        

    28-04-2016, 11:52 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met brocolli en Ardeense hesp
    Ingrediënten :    200 gr pizzadeeg
                              3 eetlepels havermout
                              200 gr volle platte kaas
                              3 eieren
                              1 broccoli
                              150 gr Ardeense hesp
                              3 eetlepels gemalen kaas
                              1 koffielepel paprikapoeder
                              peper
     
    Bereiding :   Verdeel de broccoli in roosjes en snij de hesp in reepjes.
                         Stoom de broccoli gaar.
                         Leg het deeg in een taartvorm met bakpapier en strooi 2 eetlepels havermout op de pizzabodem.
                         Verdeel de broccoli en de hesp over de bodem.
                         Klop de platte kaas op met de eieren, 1 eetlepel havermout en kruiden met peper en paprikapoeder.
                         Giet dit kaasmengsel over de vulling.
                         Strooi de geraspte kaas erover en zet dit in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30à40 '.

    TIP : Dit kan je ook perfect eten als hoofdgerecht . Serveer dit dan met een frisse salade !

    Smakelijk !
                        
                             

    28-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade brownies

    Ingrediënten :    175 gr ongezouten goede boter

                               300 gr zwarte chocolade in stukjes

                               300 gr fijne suiker

                               4 opgeklopte eieren

                               200 gr zelfrijzende bloem ( vb. Imperial )

                               25 gr cacaopoeder


    Bereiding :    Neem een lage rechthoekige bakvorm  bekleed deze met bakpapier.

                          Smelt de boter en de chocolade au bain marie tot het geheel een glad mengsel is. Laat afkoelen;

                          Na het afkoelen meng je de suiker eronder tot deze volledig opgenomen is.

                          Voeg de opgeklopte eieren langzaam toe en blijf het geheel goed opkloppen.

                          Zeef de bloem en de cacaopoeder en voeg dit toe aan het chocolademengsel.

                          Giet het beslag in de bakplaat.

                          Bak dit gedurende 20 à 25 min. afhankelijk van je oven.           

                          Laat de koek volledig afkoelen en verdeel in kleine gelijke stukjes ( +/- 24 stuks ).

    Voor de liefhebbers kan je er ook gehakte noten vermengen met het deeg  ( vb. amandelen, amandelschilfers ,hazelnoten,..... )

    Heerlijk gebak bij de koffie !

    TIP : Maak een heerlijk dessertbordje       een stukje brownie, een bolletje vanille ijs en rode vruchten ( aardbeien, bramen, bosbessen,.... )

    Smakelijk !!!




                         

                          

                              


    28-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    27-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gravlax ( rauw gegaarde zalm ) 5 pers.
    Ingrediënten :  500 gr  zalmfilet
                             1 eetlepel suiker
                             1 eetlepel grof zeezout
                             1 eetlepel vers gesneden dille
                             1 eetlepel Wiskey ( dit zorgt ervoor dat de vis gaart ! )

    Bereiding :   Leg de zalm in een grote glazen schaal. Meng het zeezout met de suiker.
                         Strooi dit mengsel in een dun laagje over de zalm.
                         Bedek dab de zalm met een laagje vers gesneden dille.
                         Giet de Whiskey over de zalm.
                         Leg dan iets zwaar op de vis zodat de verschillende smaken goed in de zalm kunnen dringen.
                         Dek de schotel heel goed af en plaats deze gedurende 3 dagen in de koelkast.
                         Draai de vis dagelijks om zodat de smaken op deze manier ook goed door de vis opgenomen worden.
                         Haal op dag 3 de schotel uit de frigo.
                         Snij de zalm in heel kleine blokjes en meng dit met het vrijgekomen sap. Verdeel deze over de glaasjes.
                       
    Smakelijk !!


                        
                             

    27-04-2016, 16:50 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    26-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van gerookte zalm met witte chocoladedressing
    Benodigdheden voor 10 pers. :
    300 gr gerookte zalm
    1 Granny Schmith appel ( of een andere harde appel)
    2 stronkjes witloof
    100 gr rucola ( notensla)
    kervel

    DRESSING VAN WITTE CHOCOLADE
    Benodigdheden :
    3 eetlepels water
    25 gr witte chocolade
    1 sjalotje
    1 soeplepel mosterd (zachte)
    1 koffielepel wasabipasta
    zout
    4 eetlepels azijn
    15 cl arachdeolie

    Bereiding :
    Verwarm het water in een pannetje en los er de fijngehakte witte chocolade in op.
    Laat dit afkoelen en giet het in de blender. 
    Voeg alle ingredienten toe, behalve de olie en mix alles goed glad.
    Voeg druppelsgewijs de olie toe tot er een gebonden dressing ontstaat en breng verder op smaak.
    Als de dressing te dik zou worden kan je er nog water aan toevoegen.

    Maak een salade van de gesneden witloof, de appelreepjes en de rucola. 
    Meng de salade met de dressing.

    Verdeel het slaatje over bordjes, beleg met sneetjes gerookte zalm en overgiet met een beetje dressing.
    Garneer met een beetje kervel of met peterselie.
    Dien op met in de oven verwarmde broodjes.
    Heerlijk verrassend voor de feestdagen!!

    26-04-2016, 20:32 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint jacobsvruchten met appelsausje
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    10 Sint Jacobsvruchten
    100 ml visbouillon
    100 ml witte wijn
    200 ml room ( 35 - 40%)
    boter
    2 eetlepels appelcompote
    peper en zout
    1/2 citroen ( uitgeperst )

    Bereiding :
    De visbouillon en de witte wijn samen met de citroen laten inkoken tot de helft en daarna de room toevoegen.
    Doe er de 2 eetlepels appelcompote bij ( liefst zelfgemaakte maar uit een bokaaltje kan het ook ) en roer goed.
    Kruid de Sint Jacobsvruchten met peper en zout en bak ze in een hete pan  2 min. aan elke kant.
    Serveer ze op een bordje en lepel er wat saus bij.
    Geef er geroosterd stokbrood bij.
    Dit is een perfect voorgerechtje bij de feestdagen !

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 20:30 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minestronesoep
    Benodigheden voor 4 liter soep :
    4 liter groente- of kippenbouillon
    200 gr dikke witte bonen ( 12u laten weken)
    300 gr gerookt spek
    2 dikke uien
    2 teentjes look
    3 wortelen
    3 selderstengels
    4 aardappelen
    1 courgette
    300 gr erwten
    200 gr boontjes
    kruidenboeketje : laurierblaadje
                               peterseliestengel
                               tijm
    60 gr tomatenpuree
    600 gr tomatenblokjes 
    200 gr pasta naar keuze
    200 gr parmezaanse kaas
    peper en zout

    Bereiding :
    Verhit de olijfolie en stoof de ui, de look, de fijngesneden selder en worteltjes.
    Snij het spek in reepjes en voeg toe alsook het kruidentuiltje.
    Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij samen met de geweekte witte bonen.
    Bevochtig alles met de bouillon.
    Snij de boontjes en voeg bij de soep.
    Laat dit een uur op smaak komen op een zacht vuurtje.
    Voeg het laatste kwartier de erwten, de fijn gesneden courgette, de klein gesneden aardappelen en de pasta toe tot deze
    gaar zijn.
    Proef de soep en breng op smaak.
    Garneer de soep met fijngesneden peterselie en parmezaanse kaas ( voor de liefhebbers).

    Heerlijke soep voor een koude dag !!

    26-04-2016, 20:28 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergeroomsoep
    Het topseizoen voor asperges is van eind april tot 24 juni .

    Benodigdheden : 
    1 kg  witte asperges
    2.5 liter kookvocht van de aspergeschillen
    2 uien
    5 bouillonblokjes
    250 ml room ( light 5%)
    fijngehakte peterselie

    Eventueel 200 gr grijze garnalen voor de garnering maar dat is jullie smaak

    Bereiding :
    Stoof de uien glazig.  
    Schil de asperges .  Kook de aspergeschillen gedurende 15 min. 
    Snij de kopjes ( 2 cm ) van de asperges en houd ze apart.  Snij de rest van de asperges in kleinere stukjes en voeg dit bij de uien.
    Laat even samen stoven en bevochtig het geheel met het kookvocht van de schillen. 
    Voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep nog 20 min. zachtjes verderkoken.
    Kook intussen de aspergekopjes in een beetje water gaar.
    Mix de soep, voeg de aspergekopjes  en de room toe en werk af met de gehakte peterselie.
    Leg in het soepbord eventueel grijze garnalen en giet de hete soep hierover.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 20:27 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettensoep met philadelphia light
    Benodigdheden : 
    2 grote courgetten
    2 grote uien
    2 liter warm water met hierin 4 groente- of kippenbouillonblokjes
    1 potje Philadelphiakaas Light vb. bieslook of kruiden

    Bereiding : 
    Snij de uien in grove stukken en stoof ze aan in een beetje boter.
    Voeg de gesneden courgetten toe. De courgetten niet schillen want dan heb je geen mooie kleur van soep.
    Bevochtig met de 2 liter groente- of kippenbouillon en laat het geheel 20 min. zachtjes koken.
    Mix de soep en voeg de kaas toe, roer tot de kaas volledig is opgenomen.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 20:26 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten-linzensoep
    Benodigdheden voor 1,5  liter soep :
    200 gr wortelen
    1 ui
    250 gr rode linzen
    400 gr verse tomaten
    1 liter groentenbouillon
    1 koffielepel gedroogde tijm
    1 soeplepel gehakte peterselie
    olijfolie

    Bereiding :
    Snipper de ui en fruit hem glazig in olijfolie.
    Voeg de fijngesneden wortelen toe. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
    Voeg de tijm en de linzen toe en overgiet het geheel met de groentenbouillon.
    Laat de soep 40 min. koken tot de linzen gaar zijn.
    Voeg de tomaten toe en laat nog 10 min. verder koken.
    Mix de soep en garneer met de peterselie.
    Is de soep te fel gebonden, dit komt dan door de linzen, voeg dan nog wat bouillon toe tot de gewenste dikte.
    Dit is een zeer lekkere soep voor de koude winterdagen.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 20:26 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zarzuella
    Aan deze soep is een beetje werk maar maak een grotere hoeveelheid en nodig vrienden of familie uit om samen te genieten van deze heerlijke maaltijdsoep!

    Benodigdheden voor 8 pers. :
    4 uien
    olijfolie
    500 ml witte wijn
    1 groot blik gepelde tomaten + 1 groot blik water
    3 visbouillonblokjes
    een beetje saffraan
    2 kg mosselen
    peper en zout
    700 gr gekuiste inktvis
    500 gr grote scampi's
    100 ml cognac
    1 kg stevige vis vb. victoriabaars, staartvis, kabeljauw, ...
    4 teentjes knoflook
    1 bussel peterselie

    Bereiding :
    Fruit 2 uien samen met 2 teentjes look in olijfolie. Voeg de helft van de witte wijn toe en breng aan de kook.
    Voeg de gepelde tomaten en de saffraan toe alsook het water en de bouillonblokjes en laat dit even verder koken.

    Snij de 2 andere uien fijn en ook de andere look en fruit deze ook in olijfolie en voeg de mosselen erbij.
    Kruid met peper en zout en kook ze op een groot vuur tot de mosselen open zijn.
    Zeef het mosselvocht en voeg dit bij de tomaten.

    Kook de inktvis even in de rest van de witte wijn.
    Giet ook dit af en doe het vocht bij de tomaten.

    Pel de scampi's, verwijder zo nodig het darmkanaal en bak ze 2 min. in de olijfolie.
    Blus dit even met de cognac, maar dit is niet nodig als je dit liever niet hebt.
    Doe dit vocht ook bij de tomaten.

    Voeg de vis toe bij het geheel en laat dit even koken tot de vis gaar is.
    Voeg daarna de inktvis, de scampi's  en de mosselen toe.
    Breng op smaak met de gesneden peterselie, peper en zout.
    Serveer met stokbrood en een heerlijk glaasje witte wijn.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 20:25 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtroom
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    500 ml volle melk
    50 gr puddingpoeder vanille
    150 gr suiker
    2 eieren (alleen de eiwitten)
    500 ml volle yoghurt
    250 ml volle platte kaas of ricotta

    Bereiding :
    Breng 300 ml melk met de suiker aan de kook.
    Meng 200 ml melk met de puddingpoeder en voeg toe aan de kokende melk.
    Goed roeren zodat er geen klonters ontstaan en laat de pudding afkoelen.
    Meng de yoghurt en de kaas onder de pudding alsook de stijfgeklopte eiwitten.
    Eventueel afwerken met vers fruit.

    Smakelijk !  

    26-04-2016, 20:21 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse
    Benodigdheden voor 8 pers. :
    200 gr chocolade naar keuze ( fondant of melk )
    3 eiwitten
    60 gr suiker
    250 ml volle room

    Bereiding :
    Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolfoven.
    Klop de room stijf en zet deze in de frigo.
    Klop de eiwitten stijf met de suiker.
    De gesmolten chocolade onder de eiwitten mengen.
    De opgeklopte room er als laatste ondermengen.
    Verdeel in porties en laat dit opstijven in de frigo.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 20:21 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde courgette met lamsgehakt
    Benodigdheden voor 4 pers. :
    2 tomaten
    2 courgettes
    2 sjalotten
    3 teentjes knoflook
    400 gr lamsgehakt ( dit gehakt zeker nemen voor de lekkere smaak)
    1 koffielepel komijnpoeder
    peper en zout
    200 gr. gekookte rijst
    olijfolie

    Bereiding :
    Verwarm de oven voor op 200°C
    Pel en ontpit de tomaten, snij deze in blokjes.
    Snij de courgette in de lengte door en verwijder met een lepeltje de zaadjes die erin zitten.
    Snij de sjalot en de knoflook fijn en stoof dit samen aan in olijfolie.
    Voeg het gehakt toe en bak het goed. Kruiden met peper en zout en komijn. 
    Meng het gehakt met de rijst en de tomaten en vul er de courgettehelften mee.
    Leg ze in een ingeboterde ovenschotel en besprenkel met olijfolie.
    Zet 30 min. in de oven.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 20:18 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs