Ingrediënten : 600 ml volle melk
1 vanillestok
150 gr dessertrijst van Bosto
2 eieren gesplitst
40 gr boter
40 gr suiker ( of 20 gr Tagatesse )
poedersuiker
Bereiding : Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje.
Voeg de rijst toe en laat deze op een laag vuurtje koken gedurende 30'.
Vergeet niet af en toe goed om te roeren.
Laat goed afkoelen.
Smeer 4 ovenschaaltjes in met boter.
Klop de boter schuimig met de suiker en roer er de eidooiers door tot een romige massa.
Haal het vanillestokje uit de rijst en voeg het botermengsel toe aan de rijst.
Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door de rijst.
Schep de rijst in de ovenschaaltjes.
Leg op de rijst een vlokje boter en bak dit 35' in een voorverwarmde oven van 180°C.
Bestrooi naar keuze met poedersuiker.
Smakelijk !
|