Benodigheden voor 4 liter soep :
4 liter groente- of kippenbouillon
200 gr dikke witte bonen ( 12u laten weken)
300 gr gerookt spek
2 dikke uien
2 teentjes look
3 wortelen
3 selderstengels
4 aardappelen
1 courgette
300 gr erwten
200 gr boontjes
kruidenboeketje : laurierblaadje
peterseliestengel
tijm
60 gr tomatenpuree
600 gr tomatenblokjes
200 gr pasta naar keuze
200 gr parmezaanse kaas
peper en zout
Bereiding :
Verhit de olijfolie en stoof de ui, de look, de fijngesneden selder en worteltjes.
Snij het spek in reepjes en voeg toe alsook het kruidentuiltje.
Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij samen met de geweekte witte bonen.
Bevochtig alles met de bouillon.
Snij de boontjes en voeg bij de soep.
Laat dit een uur op smaak komen op een zacht vuurtje.
Voeg het laatste kwartier de erwten, de fijn gesneden courgette, de klein gesneden aardappelen en de pasta toe tot deze
gaar zijn.
Proef de soep en breng op smaak.
Garneer de soep met fijngesneden peterselie en parmezaanse kaas ( voor de liefhebbers).
Heerlijke soep voor een koude dag !!
|