Benodigdheden voor 1 quiche ( groententaart ):
250 ml room ( min. 35° vet )
3 eieren
peper, zout en nootmuskaat
75 gr gemalen kaas
250 gr gerookte zalm
1 brocolli
1 rol kruimeldeeg van Herta
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 200°C
Leg het kruimeldeeg in een vuurvaste taartvorm.
Prik hier en daar in het deeg met een vork.
Klop de room, de eieren en de gemalen kaas los in een kom en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Kook de brocolliroosjes beetgaar en leg ze op de taartbodem.
Snijd de gerookte zalm in reepjes en leg op de brocolli.
Giet het eiermengsel hierover.
Bak de taart 30 min. in een oven van 200°C
De taart is klaar als het eiermengsel gestold is, eventueel moet de baktijd iets langer zijn.
TIP : Geef deze quiche eventueel als hoofdgerecht.
Serveer dan met rucola sla en tomaatjes. Heerlijk gewoon !
Smakelijk !!
|