Ingrediënten : 100 gr volkorenbloem
100 gr patisseriebloem
100 gr ongezouten goede boter
3 eidooiers
250 gr ongezoete appelmoes
4 eetlepels honing
3 eetlepels gemalen amandelen
3 grote appelen in partjes gesneden met schil
1 eetlepel lichtbruine suiker
Bereiding : Doe de beide soorten bloem in een kom.
Verdeel de boter in blokjes en wrijf ze met de vingertoppen door de bloem tot het een kruimelig mengsel is.
Klop 1 eidooier los met 2 eetlepels koud water en kneed dit door het kruimelig mengsel tot een samenhangend deeg.
Zo nodig voeg je wat water bij.
Rol het deeg uit voor een taartvorm van 22 cm.
Meng 1 eetlepel van de honing, de appelmoes, 2 eidooiers en de gemalen amandelen door elkaar.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de taartbodem.
Schik de appelpartjes dakpansgewijs over de appelmoes.
Bestrooi de appelpartjes met de lichtbruine suiker.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40'.
Verwarm de rest van de honing en bestrijk de appeltaart hiermee als ze net uit de oven komt.
TIP : Geef bij deze taart een bolletje vanille ijs of stijfgeklopte slagroom !
Dit is pure nostalgie !
Smakelijk !
|