Benodigdheden :
3 uien
2 steeltjes witte selder
2 stuks wit van porei
2 appelen
1 tomaat
4 liter gevogeltebouillon ( 2 kippenbouillonblokjes per liter heet water )
150 gr boter
150 gr bloem
currypoeder
peper en zout
4 kipfilets
Bereiding :
Snij de uien, het wit van de porei, de witte selder en de appelen in grove stuken.
Stoof de groenten aan in de boter.
Bestrooi het geheel met de bloem en roer alles goed door elkaar.
Strooi de currypoeder erover en blijf goed roeren terwijl je stilletjes met de kippenbouillon bevochtigd.
Voeg het kruidentuiltje toe en laat 30min. zachtjes koken.
Voeg dan de kipfilets toe en laat nog 15 min. doorkoken.
Verwijder het kruidentuiltje en de kipfilets , mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
Schil en snij de tomaat in kleine blokjes.
Snij de kipfilets in fijne reepjes.
Voeg de tomaten en de kip bij de gemixte soep.
Deze soep is een heel lekkere feestsoep !
Smakelijk !!
|