Benodigdheden voor 5 pers. :
1/2 krulandijvie
80 gr veldsla
5 schijven gerookt spek van 1 cm dikte
400 gr champignons
5 sneetjes wit brood ( gebruik bij voorkeur toastbrood )
50 gr fijngehakte okkernoten of gebakken pijnboompitten
250 ml bruine fond ( verkrijgbaar in het warenhuis bij de specerijen )
100 ml room
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel sherry azijn
Bereiding :
Maak de krulandijvie en de veldsla schoon en maak hier een mengeling van.
Snij het brood in even grote blokjes en bak ze in olijfolie in de
pan maar wel voortdurend schudden zodat ze niet kunnen verbranden.
Snij het spek en de champignons in reepjes en bak ze krokant.
Voeg de honing toe en blus met de sherry azijn.
Laat de bruine fond inkoken tot de helft en voeg dit toe als de honing volledig opgelost is en doe hier ook de room bij.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng hier de salade onder en dien op met de gebakken broodblokjes en de noten.
Serveer dit met stokbrood.
Dit is een heel lekker voorgerechtje
Smakelijk !!
|