22-05-2016
Carpaccio van rundsvlees met krab en soyamayonaise voor 10 pers.
Ingrediënten : 300 gr krabvlees
300 gr carpaccio van rundsvlees
olijfolie
100 gr jonge sla ( masclun )
balsamico crème
Soya mayonaise : 3 eidooiers
1 eetlepel mosterd
200 ml olie
2 eetlepels sojasaus
worchestersaus
peper en zout
citroen
Bereiding : Maak een stevige mayonaise ( recept zie sauzen ) met de eidooiers, de mosterd en de olie.
Roer er op het einde een beetje worchestersaus, sojasaus en citroensap door.
Breng op smaak met peper en zout .
Meng enkele eetlepels mayonaise door het krabvlees.
Leg het rundsvlees op een plasticfolie die lichtjes ingeolied is.
Schep wat krabvlees in het midden van het rundsvlees en rol dit stevig op ( met de plasticfolie aan de buitenkant ).
Laat de rolletjes 15' opstijven in de diepvries.
Afwerking : Leg een carpaccio rolletje in het midden van een bord.
Garneer met de jonge salade.
Trek een streepje soya mayonaise en een streepje balsamico crème op het bord.
Dit is een overheerlijk voorgerechtje waar iedereen fan van is.
Smakelijk !
Bereiding :
22-05-2016, 18:34 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Voorgerechten
Paëlla voor 10 pers.
Ingrediënten : 1 braadkip
6 grote tomaten
4 uien
4 teentjes knoflook
3 rode paprika's
100 ml olijfolie
500 gr inktvisringen
30 scampi's
1 capsule saffraanpoeder
1 kg mosselen
500 gr rijst ( voor paëlla )
1.5 liter kippenbouillon ( 1.5 liter water + 3 kippenbouilllonblokjes )
cayennepeper, peper en zout
250 gr erwtjes
200 gr gepelde grijze garnalen
2 eetlepels gehakte peterselie
Bereiding : Verdeel de kip in 10 stukken en wrijf ze in met peper en zout.
Pel de tomaten en snij in blokjes.
Pel de uien en de look en snij ze fijn.
De paprika halveren, de zaadlijsten verwijderen en in blokjes snijden.
Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken kip rondom bruin.
Gaar de kip verder in de oven.
Fruit de ui en de knoflook en voeg hier de tomatenblokjes en de paprika aan toe.
Snij de inktvis in fijne ringen, schep ze door de inhoud van de pan en bestrooi met de saffraan.
Maak de mosselen schoon en kook ze gaar.
Haal de helft van de mosselen uit de schelp en leg de andere helft op het laatste moment op de paëlla.
Doe de rijst bij het mengsel, giet de kippenbouillon erover en breng het geheel op smaak met peper, zout en de cayennepeper.
Laat het geheel verder sudderen totdat de rijst gaar is ( +/- 15' ).
Schep de erwtjes en de scampi's erdoor en laat nog eens 10 ' sudderen.
Verdeel de kip over de paëlla en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie.
Heerlijk en niet zo moeilijk !
Smakelijk !
22-05-2016, 18:16 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gerechten met kip
Gevulde champignons
Ingrediënten : 10 grote champignons
4 eetlepels halfvolle melk
4 eetlepels fijn gesneden sjalot
2 eetlepels paneermeel
2 teentjes knoflook
2 eetlepels fijn gesneden peterselie
100 gr gemengd gehakt
2 schijfjes serranoham
olijfolie
2 eetlepels citroensap
Bereiding : Kuis de champignons en verwijder de steeltjes.
Hak de steeltjes fijn en doe ze in een kom.
Doe de melk en het paneermeel erbij en laat dit 10 ' weken.
Voeg de sjalot, de look , peterselie, gehakt en de fijn gesneden ham erbij.
Meng alles goed door elkaar en laat het geheel afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
Vul de champignons met een koffielepel van het mengsel.
Besprenkel de champignons met een beetje olijfolie.
Bak de champignons in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15'.
Smakelijk !
22-05-2016, 17:58 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Hapjes
Waterzooi van vis voor 10 pers.
Ingrediënten : 4 wortelen
200 gr knolselder
2 uien
75 gr boter
1 liter visbouillon ( 1 liter water met 2 visbouillonblokjes )
1/2 l witte wijn
bouquet garni : peterseliestengels, laurier en tijm
500 gr koolvis
500 gr kabeljauwhaasje
500 gr scampi's
2 sneden wit brood
400 ml room ( 20 % )
4 eidooiers
sap van 1 citroen
1 bussel peterselie
Bereiding : Maak de wortelen, de knolselder en de uien schoon en snijd in kleine blokjes.
Verhit de boter en fruit de groenten kort.
Voeg de visbouillon, de witte wijn en de bouquet garni hieraan toe en laat het geheel 15' koken.
Snij de vis in stukjes, bestrooi met wat zout, doe ze bij de bouillon en laat ze garen.
Doe de scampi's er ook bij.
Schep de vis en de groenten uit de bouillon en verdeel over de borden.
Doe het oud brood ( in blokjes gesneden ) met de room, de eidooiers en het citroensap door elkaar en giet dit al roerend door de bouillon.
Werk de borden af met de fijn gesneden peterselie.
TIP : Deze waterzooi is ook gemakkelijk op voorhand te maken.
Smakelijk !
22-05-2016, 17:48 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gerechten met vis
Pasta salade met kip en tomaat voor 10 pers. ( koud gerecht )
Ingrediënten : 300 gr penne
3 tomaten
1 bosje lente uitjes
500 gr kipfilet
olijfolie
peper, zout en currypoeder
100 gr pijnboompitten
100 gr rucola ( notensla )
Marinade 1 koffielepel Ras El Hanout ( mengeling van 5 kruiden: koriander, komijn, gember, kurkuma en kardemon )
1 ei
30 ml balsamico azijn
1 koffielepel mosterd
75 ml olijfolie
Bereiding : Kook de pasta beetgaar in gezouten water en spoel dan af met koud water.
Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
Snij de lente uitjes in ringen.
Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze goudbruin.
Breng op smaak met peper, zout en beetje currypoeder.
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof.
Klop voor de marinade de ras el hanout, het ei, mosterd en de balsamico azijn onder elkaar.
Doe er langzaam de olijfolie bij en blijf ondertussen kloppen.
Doe de kippenreepjes, de marinade, de tomatenblokjes en de lente uitjes voorzichtig dooe de pasta.
Werk af met de pijnboompitten en de rucola salade.
Lekkere pastasalade !
Smakelijk !
22-05-2016, 17:23 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Salades
Scampi in panko voor 10 pers.
Ingrediënten : 10 scampi's
panko ( Japans paneermeel ) verkrijgbaar in de supermarkten
75 gr bloem
2 eiwitten
Bereiding : Pel de scampi's en verwijder zo nodig het darmkanaal.
Droog ze af met keukenpapier.
Doe de scampi's door de bloem, door het eiwit en dan door de panko.
Frituur de scampi's gedurende 4' in een friteuse van 180°C.
Kruidensaus 100 gr zure room
1 eetlepel fijn gehakte peterselie
1 eetlepel fijn gehakte bieslook
1 eetlepel fijn gehakte kervel
fijn geraspte schil van 1/2 citroen
peper en zout
Meng de zure room met de fijn gesneden kruiden en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Afwerking : Neem aperitieflepels, doe er een beetje kruidensaus in en leg hierop de krokant gebakken scampi.
Dit is een heerlijk hapje !
Smakelijk !
22-05-2016, 17:02 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Hapjes
Witloofsoepje met scampi en fruitpeper ( voor 10 pers. )
Ingrediënten : 20 scampi's ( Easy Peel : bij deze scampi's is het darmkanaal reeds verwijderd )
curry
fruitpeper
8 stronkjes witloof
2 wit van porei
2 uien
2 aardappelen
1 liter kippenbouillon ( 1 liter water koken met 2 kippenbouillonblokjes )
100 ml volle room
10 kerstomaatjes
peper en zout
bieslook
bamboeprikkers
Bereiding : Pel de scampi en verwijder het darmkanaal zo nodig.
Bak de scampi in olijfolie.
Kruid ze met curry en fruitpeper.
Snij de witloof, de porei, de uien en de aardappelen fijn.
Stoof ze aan met olijfolie en bevochtig met de kippenbouillon.
Laat de soep 15' doorkoken.
Mix de soep en breng verder op smaak met peper en zout als dit nodig is.
Voeg de room toe aan de soep.
Steek 2 scampi's en een kerstomaat op een spiesje.
Verdeel de soep in kleine soepkommetjes en werk af met de bieslook.
Leg op het kommetje een spiesje van scampi.
TIP : Je kan het soepje ook afwerken met garnaaltjes als je liever geen scampi's hebt.
Smakelijk !
22-05-2016, 15:12 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Hapjes
Gemarineerde olijven
Deze olijven moeten minstens 2 weken marineren !
Ingrediënten : 300 gr ontpitte olijven ( zwarte, groene of een mix van beide )
4 teentjes knoflook
1 koffielepel korianderzaad
1 kleine citroen
4 verse takjes tijm
1 handvol venkelgroen
1 kleine rode puntpaprika
peper
olijfolie
Bereiding : Pel de knoflook en plet de teentjes fijn.
Kneus het korianderzaad.
Snijd de citroen met schil in kleine stukjes.
Doe de olijven, de koriander, de knoflook, tijm, venkelgroen en de fijn gesneden paprika in een grote kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg naar smaak nog peper toe.
Doe de ingrediënten in een glazen pot met deksel en druk de olijven stevig aan.
Giet er de olijfolie bij tot ze onderstaan en sluit de pot goed af.
Laat de olijven 24u op kamertemperatuur staan en zet ze daarna 14 dagen in de koelkast.
Schud de pot af en toe om de ingrediënten weer goed te mengen.
Laat de olijven op kamertemperatuur komen en haal ze uit de olie voor je ze serveert.
Dit zijn echt super olijven !
Deze kruidenolie kan je gerust terug gebruiken zowel voor het marineren van de volgende olijven ofwel om dagelijks te gebruiken !
22-05-2016, 14:56 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Hapjes
Slaatje met een heerlijk sla sausje
Ingrediënten : gemengde sla
spekblokjes
croutons
kerstomaatjes
witloof
Bereiding : Was de sla.
Snij de witloof fijn.
Halveer de kerstomaatjes.
Meng de groenten onder elkaar.
Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op een vel keukenrol en doe ze in de sla.
Snij vierkante blokjes van wit brood of toastbrood en bak deze krokant in olijfolie.
Doe de sla in een diep bord.
Werk af met de krokante broodcroutons.
Dien op met een heerlijk slasausje
Ingrediënten : 3 eetlepels Luikse siroop ( of siroop van Vrolingen )
3 eetlepels mosterd
6 eetlepels sherry azijn
12 eetlepels olijfolie
peper en zoutcayennepeper
Bereiding : Voeg al de ingrediënten samen en mix het geheel.
Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Deze salade met het slasausje is gewoon heerlijk !
Smakelijk !
22-05-2016, 12:48 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Salades
Slaatje met gerookte ham en parmezaanse kaas
Ingrediënten : 1 gemengde sla
zongedroogde tomaten ( op olijfolie )
kappertjes
witloof
gerookte ham
Parmezaanse kaas
olijfolie
balsamico azijn
peper en zout
sjalotten
honing
Bereiding : Was de sla.
Snij de witloof fijn en meng met de sla.
Voeg zongedroogde tomaten en kappertjes toe volgens smaak.
Maak een vinaigrette : leng de olie van de zongedroogde tomaten aan met de olijfolie.
snij de sjalot heel fijn en voeg deze hieraan toe
doe de balsamico azijn en de honing hierbij en breng op smaak met peper en zout
Doe de sla in een diep bord.
Besprenkel dit met de vinaigrette.
Leg de gerookte hesp hierop en werk het geheel af met de geraspte Parmezaanse kaas.
Lekker en heel hartelijk slaatje !
22-05-2016, 12:20 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Salades
Lauw slaatje met scampi's, roze pompelmoes en honing- sinaasappeldressing voor 5 pers.
Ingrediënten : 25 scampi's
1 eikenbladsla
1 krulandijvie
2 roze pompelmoezen
honing
notenolie
sherry azijn
1 appelsien
peper en zout
100 gr pijnboompitten
1 stokbrood
Bereiding : Pers de sinaasappel uit.
Pel de pompelmoes, haal de partjes tussen de vliezen uit en snij ze kleiner.
Was de sla.
Bak de pijnboompitten zonder vetstof tot ze lichtjes gekleurd zijn.
Pel de scampi's en verwijder zo nodig het darmkanaal.
Bak de scampi's in een beetje notenolie ( 3 min. aan iedere kant ).
Haal de scampi's uit de notenolie en voeg dan de sherryazijn, de honing en het sinaasappelsap toe.
Laat het geheel even opkoken en breng het sausje op smaak met peper en zout.
Afwerking : Leg een beetje sla in het midden van een diep bord.
Verdeel de scampi's en de pompelmoes hierover.
Doe de dressing over het geheel en werk af met de pijnboompitten.
Geef er gesneden stokbrood bij.
Dit is een lekker en fris slaatje.
Smakelijk !
22-05-2016, 12:07 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Salades
Musaka ( recept van Kroatië ) voor 4 pers.
Ingrediënten : 500 gr gemengd gehakt
500 gr champignons
200 ml volle room ( 35% )
1 pak filodeeg ( verkrijgbaar in het koelvak van de supermarkt )
3 eieren
150 gr gemalen kaas naar keuze
2 uien
gehakte peterselie
peper, zout, paprikapoeder
Bereiding : Bak het gehakt kruimelig in de pan.
Voeg de in stukjes gesneden champignons en de fijngesneden uien hieraan toe.
Klop de eieren goed los met een beetje zout en voeg hier de room aan toe.
Scheur het filodeeg in stukjes.
Neem een ingevette ovenschaal, leg er een laag filodeeg in en dan een laag vleesmengsel.
Overgiet met de helft van het roommengsel.
Herhaal dit tot alles op is.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bak dit af gedurende 15'.
Overstrooi met de gemalen kaas en zet nog 10' in de oven tot er een mooi korstje gevormd is.
Smakelijk !
16-05-2016, 16:53 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Ovenschotels
Gevulde paprika's ( recept van Kroatië ) voor 5 pers.
Ingrediënten : 500 gr gemengd gehakt ( vb. runds-kalfs )
5 paprika's
1 ei
5 soeplepels rijst
400 ml tomatenblokjes
200 ml water
1 ui
2 teentjes knoflook
3 soeplepels vloeiende bloem
peper, zout, paprikapoeder
gehakte peterselie
Bereiding : Was de paprika's goed.
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Snij de deksel van de paprika's en verwijderen de zaadlijstjes binnenin de paprika's.
Hak de ui, de knoflook, de peterselie en meng in een kom met de rijst, het ei en het gehakt.
Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe.
Vul de paprika's met dit mengsel. gebruik hiervoor een lepeltje.
De tomatenpulp met een beetje water aan de kook brengen.
Kruiden met peper en zout en binden van de saus zo nodig.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet de gevulde paprika's in een ingeboterde ovenschaal en bak ze gedurende 40' gaar.
Dien deze paprika's eventueel op met aardappelpuree.
Dit is echter niet noodzakelijk want in de paprika's zit al rijst.
Zeer lekker gerecht !
16-05-2016, 16:35 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Ovenschotels
Bosbessenmuffins ( recept van onze oma )
Ingrediënten : 300 gr zelfrijzende bloem
1 koffielepel kaneelpoeder
2 eieren
75 ml vloeibare honing ( 5 soeplepels )
50 ml halfvolle melk
50 ml sinaasappelsap
125 gr bosbessen
1/2 geraspte appel
50 gr rozijnen
Bereiding : Meng de bloem met de kaneel in een grote kom.
Klop de eieren, de honing , de melk en het sinaasappelsap in een andere kom.
Roer dit mengsel voorzichtig onder de bloem.
Roer niet te lang. Hoe minder lang je mengt hoe luchtiger de muffins.
Verdeel het deeg in 2 delen.
Voeg de bosbessen bij de ene helft en de appel en de rozijnen bij de andere helft.
Vul de muffin vormpjes voor 3/4.
Bak de muffins in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30'.
Heerlijke muffins !
16-05-2016, 16:15 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gebak
Gegratineerde asperges voor 4 pers.
Ingrediënten : 1 kg witte asperges
25 gr boter
25 gr vloeiende bloem
300 ml halfvolle melk
125 gr gemalen kaas naar keuze
peper, zout en muskaatnoot
8 schijven gandaham
gehakte peterselie
Bereiding : Schil en stoom de asperges gaar ( 20' in de stoomoven, 10' in de aspergekoker ).
Smelt de boter en voeg de bloem hieraan toe. Roer het geheel droog.
Schenk er geleidelijk aan de melk bij.
Voeg de kaas hieraan toe en kruid af met peper, zout en muskaatnoot.
Wikkel de asperges in gandaham en leg ze in een ovenschaal.
Overgiet het geheel met de kaassaus.
Zet de schaal onder de grill en laat gedurende 10 à 15' bruin worden.
Garneer met gehakte peterselie.
TIP : Je kan dit ook geven als voorgerechtje. Geef er dan een broodje bij.
Als hoofdgerecht geef je er puree bij !
Smakelijk !
16-05-2016, 16:07 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Ovenschotels
Hazerug met appelen, vijgen en honing voor 5 pers.
Ingrediënten : 30 gr boter
1 citroen
200 ml wildfond
peper en zout
2 eetlepels mosterd
5 eetlepels honing
2 eetlepels appelazijn
200 ml volle room ( 35% )
750 gr hazeruggen
2 gedroogde en 4 verse vijgen
5 appelen vb. jonagold
Bereiding : Was de appelen, schil ze en haal het klokhuis eruit met een appelboor.
Hak de gedroogde vijgen en snij de verse vijgen in stukjes.
Laat dit in wat boter stoven op een zacht vuurtje.
Voeg 3 lepels honing toe, peper en zout.
Besprenkel met een beetje citroensap.
Boter een vuurvaste schaal in en leg hier de appelen in.
Vul ze met het vijgenmengsel en doe er een klontje boter op.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng 2 eetlepels honing met de appelazijn, de mosterd, peper en zout en smeer dit op de hazeruggen.
Schik de hazeruggen in een beboterde ovenschaal en leg er nog enkele boterklontjes op.
Laat naar smaak in de oven bakken ( rosé 30' ).
Zet de appelen gelijktijdig mee in de oven.
Haal de hazeruggen uit de oven en houd ze warm.
Doe in een pannetje het sap van de ovenschotel en doe de wildfond hierbij.
Breng dit aan de kook, voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Snij de hazeruggen in schijven en serveer met een appel.
Zet de saus apart op tafel in een sauskommetje.
TIP : Geef bij dit feestelijk gerechtje pasta of kroketjes.
Smakelijk !
16-05-2016, 15:55 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gerechten met vlees
Chocoladekoekjes voor +/- 30 stuks
Ingrediënten : 100 gr pure chocolade
150 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )
100 gr fijne suiker
80 gr kandijsuiker
1 ei
200 gr zelfrijzende bloem
60 gr maïszetmeel
bloemsuiker ( om af te werken )
Bereiding : Laat de chocolade samen met 20 gr boter smelten op een heel klein vuurtje.
Meng de fijne suiker en de kandijsuiker met de rest van de boter en roer tot een romige massa.
Doe hier de gesmolten boter bij en roer tot een glad deeg.
Schep er de bloem onder.
Meng als laatste een ei eronder.
Zet het deeg 30' in de koelkast.
Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
Maak deegbolletjes van 35 gr. en leg ze ver genoeg van elkaar op de bakplaat.
Druk de deegballetje een beetje plat.
Bak de koekjes 8 à 10' in een voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen op een rooster en zeef er eventueel bloemsuiker naar wens over.
Zalig koekje voor bij de koffie !
16-05-2016, 15:33 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie :Gebak
Marokkaanse stoofpot voor 6 pers.
Ingrediënten : 600 gr lamsgehakt
2 uien
3 teentjes knoflook
90 gr tomatenpuree
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel komijnpoeder
peper en zout
2 rode paprika's
4 dikke wortelen
1 blik tomatenblokjes ( 400 gr )
200 gr gedroogd fruit ( vb. gedroogde abrikozen of ontpitte pruimen )
Bereiding : Snij de uien en de knoflook fijn en stoof ze glazig in een beetje boter in een tajine als je die hebt. ( anders in een kookpot )
Voeg de tomatenpuree toe en roer deze er goed onder.
Doe hier de kruiden al onder, het gehakt en roer alles goed onder elkaar.
Snij de paprika en de wortelen in blokjes.
Hak het gedroogd fruit naar keuze.
Voeg de paprika, de wortelen en het fruit samen met de tomatenblokjes zout en peper en 200 ml water toe aan de tajine.
Laat alles afgedekt sudderen gedurende 20'.
TIP : Dien dit gerecht op met rijst of couscous.
Geef er een sauskommetje bij : 125 gr zure room vermengen met 1 eetlepel water en kruiden met peper en zout .
Smakelijk !
16-05-2016, 15:22 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
Categorie :Gerechten met vlees
Sachertorte ( Zwarte woudtaart ) voor 6-8 pers.
Ingrediënten : 175 gr pure chocolade
125 gr zachte boter ( goede ongezouten boter )
150 gr fijne suiker
150 gr zelfrijzende bloem
1 koffielepel gedroogde gist
5 eieren
1 eiwit
boter en bloem voor de bakvorm
Voor de afwerking : 100 gr confituur naar keuze (vb. aardbeien- , abrikozen- , frambozen-, kersenconfituur )
100 gr pure chocolade
1 koffielepel boter ( goede ongezouten boter )
100 gr bloemsuiker
Bereiding : Laat de chocolade smelten.
Klop de boter met de suiker tot een romig beslag.
Strooi er de gist bij en de bloem en meng deze er goed onder.
Splits de eieren.
Doe de eidooiers één voor één onder het bloemmengsel.
Doe er dan de gesmolten chocolade onder.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
Neem een ronde bakvorm en smeer deze in met boter en bestuif met de bloem.
Doe het deeg in de vorm.
Bak ongeveer 60' in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat 5' afkoelen in de vorm en ontvorm dan.
Verwarm de confituur tot deze gesmolten is.
Snij de taart dwars door en bestrijk de onder- en bovenkant met de confituur.
Werk de taart af : Smelt de chocolade au bain marie.
Doe er de bloemsuiker en de boter bij.
Roer alles goed glad.
Bestrijk de taart met het chocoladeglazuur.
Laat volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
Heerlijke taart !
16-05-2016, 14:39 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gebak
Koninginnenhapje voor 4 pers. ( de snelle manier )
Ingrediënten : 600 gr kippenfilet ( of kalkoen maar dit vlees is droger )
400 gr gemengd gehakt ( runds-kalfs )
250 gr witte champignons
200 ml room ( 35% )
500 ml kippenbouillon ( water met een kippenbouillonblokje )
40 gr bloem
40 gr boter
peper en zout
4 videe koekjes
Bereiding : Braad de kipfilets aan in de boter en overgiet ze dan met de kippenbouillon.
Laat de filets 20' garen.
Maak de champignons schoon, bak ze in boter tot het vocht verdampt is en kruid ze met peper en zout.
Rol kleine balletjes van het gehakt en kook ze af in water. Giet de balletjes af.
Haal de kip uit de bouillon en snij ze in kleine stukjes.
Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot deze droog is.
Voeg de bouillon toe en roer tot je een gladde saus hebt.
Doe er de room bij en breng op smaak met peper en zout zo nodig.
Doe de kip, de balletjes en de champignons in de saus en meng goed onder elkaar.
Zet de videe koekjes 5' in een voorverwarmde oven van 200°C.
Vul de koekjes met de videe vulling en dien ze dadelijk op.
Heerlijk met frietjes, kroketjes,....
Smakelijk !
16-05-2016, 14:20 geschreven door Christel
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie :Gerechten met kip
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek