Ingrediƫnten : 175 gr ongezouten goede boter
300 gr zwarte chocolade in stukjes
300 gr fijne suiker
4 opgeklopte eieren
200 gr zelfrijzende bloem ( vb. Imperial )
25 gr cacaopoeder
Bereiding : Neem een lage rechthoekige bakvorm bekleed deze met bakpapier.
Smelt de boter en de chocolade au bain marie tot het geheel een glad mengsel is. Laat afkoelen;
Na het afkoelen meng je de suiker eronder tot deze volledig opgenomen is.
Voeg de opgeklopte eieren langzaam toe en blijf het geheel goed opkloppen.
Zeef de bloem en de cacaopoeder en voeg dit toe aan het chocolademengsel.
Giet het beslag in de bakplaat.
Bak dit gedurende 20 Ć 25 min. afhankelijk van je oven.
Laat de koek volledig afkoelen en verdeel in kleine gelijke stukjes ( +/- 24 stuks ).
Voor de liefhebbers kan je er ook gehakte noten vermengen met het deeg ( vb. amandelen, amandelschilfers ,hazelnoten,..... )
Heerlijk gebak bij de koffie !
TIP : Maak een heerlijk dessertbordje een stukje brownie, een bolletje vanille ijs en rode vruchten ( aardbeien, bramen, bosbessen,.... )
Smakelijk !!!
|