Ingrediënten : 250 gr suiker
125 gr zelfrijzende bloem
125 gr maïzenabloem
250 gr gesmolten boter ( vb. goede boter, planta )
250 gr eieren
2 à 3 appelen ( vb. jonagold )
Bereiding : Klop de eieren samen met de suiker tot deze massa wit ziet ( hoe beter geklopt hoe luchtiger de cake ).
Voeg de gesmolten boter toe en klop deze goed onder dit beslag.
Voeg de bloem beetje bij beetje toe en blijf goed kloppen tot de bloem volledig opgenomen is.
Snij de appel in kleine gelijke blokjes en roer deze onder het deeg.
Smeer de cakevorm in met boter of bekleed de vorm met bakpapier ( is iets gezonder ).
Bak de cake in een voorverwarmde oven 180°C gedurende 1 uur.
Neem dan de cake uit de vorm en laat afkoelen.
TIP : Voor de liefhebbers kan je hier ook een beetje kaneel toevoegen aan het deeg.
Voor een feestelijke cake werk je deze af met bloemsuiker.
Heerlijk !!
|