Benodigdheden voor 4 pers.:
1 kg hertestoofvlees
300 gr boschampignons naar keuze
1 kleine courgette
100 gr witte of rode rozijnen
400 ml rode wijn
2 sjalotten
2 blaadjes tijm en laurier, 2 kruidnagels
1 koffielepel tomatenpuree
1 bouillonblokje ( runds of kruiden)
peper en zout
boter
Bereiding :
Maak een marinade.
Doe het vlees, de wijn, de sjalotten, de laurierblaadjes, de kruidnagels in een kom en laat 1u marineren.
Zet de kom in de frigo.
Haal het vlees uit de marinade en bak het bruin in de boter, kruiden met peper en zout.
Doe er de tijm, de laurier ,de tomatenpuree, het bouillonblokje en de rozijnen bij.
Giet de marinade erbij en laat het vlees een uur en half sudderen op een zacht vuurtje.
Snij de champingnons en de courgette in stukken en bak ze in een beetje boter.
Voeg toe aan het stoofvlees en bind de saus zo nodig.
Heerlijk met aardappelgratin of kroketten.
Lekker bij de feestdagen !
Smakelijk !!
|