Benodigdheden voor 5 pers. :
30 scampi's ( zonder darmkanaal )
3 sjalotten
2 teentjes look
curry - en paprikapoeder
150 ml ketchup
150 ml witte wijn
250 ml room
4 tomaten
bieslook
olijfolie
peper, zout
Bereiding :
Verwarm de olijfolie en stoof de sjalotten met de look.
Voeg 1 koffielepel curry - en paprikapoeder toe en doe er ook de ketchup bij.
Blus het geheel met de witte wijn, voeg de room toe en laat even inkoken.
Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Kruid ze met peper en zout en bak ze 3 min. aan iedere kant in olijfolie.
Pel de tomaten en hak ze fijn.
Voeg ze bij de saus en werk af met fijngesneden bieslook.
Serveer met een lekkere pasta.
TIP : Je kan dit gerecht ook als voorgerechtje geven maar voorzie
dan 3 scamp's/ pers. en serveer met brood. Als hapje zou dit ook nog
kunnen, opgediend in een glaasje !!
Smakelijk !!
|