De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madeirataart

    Ingrediënten :  500 ml volle melk

                            3 eieren

                            200 gr bloemsuiker

                            105 gr maïzenabloem

                            1 zakje vanillesuiker

                            250 gr planta

                           2 dozen madeirakoekjes

                           150 gr chocolade : 75 gr zwarte chocolade

                                                          75 gr melkchocolade

     Bereiding :  Breng  500 ml melk aan de kook.

                         Los de maïzenabloem op in 80 ml melk en voeg dit toe aan de kokende melk.

                         Als dit koud is voeg je er de boter aan toe. Klop dit goed onder de maïzenapudding.

                         Voeg er één voor één de eidooiers aan toe en de bloemsuiker en blijf goed kloppen tot alles heel goed gemengd is.

                         Neem een springvorm van 26 cm doorsnede.

                         Bedek de bodem en de zijkanten met de madeirakoekjes.

                         Leg een laag pudding - koekjes - pudding - koekjes ... tot de pudding op is.

                         Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker en voeg hier de gesmolten chocolade aan toe.

                         Giet deze chocolade over de taart.

                         Laat de taart een nachtje opstijven in de koelkast.

    Heerlijk bij de koffie !                

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs