Ingrediënten : 500 ml volle melk
3 eieren
200 gr bloemsuiker
105 gr maïzenabloem
1 zakje vanillesuiker
250 gr planta
2 dozen madeirakoekjes
150 gr chocolade : 75 gr zwarte chocolade
75 gr melkchocolade
Bereiding : Breng 500 ml melk aan de kook.
Los de maïzenabloem op in 80 ml melk en voeg dit toe aan de kokende melk.
Als dit koud is voeg je er de boter aan toe. Klop dit goed onder de maïzenapudding.
Voeg er één voor één de eidooiers aan toe en de bloemsuiker en blijf goed kloppen tot alles heel goed gemengd is.
Neem een springvorm van 26 cm doorsnede.
Bedek de bodem en de zijkanten met de madeirakoekjes.
Leg een laag pudding - koekjes - pudding - koekjes ... tot de pudding op is.
Klop het eiwit stijf met de vanillesuiker en voeg hier de gesmolten chocolade aan toe.
Giet deze chocolade over de taart.
Laat de taart een nachtje opstijven in de koelkast.
Heerlijk bij de koffie !
|