Ingrediƫnten : 250 gr dessertrijst
300 gr suiker : 200 gr witte suiker
100 gr kandijsuiker
1 liter halfvolle melk
4 eidooiers
150 ml room ( min. 35% )
1 vanillestok
100 gr boter
Bereiding : Giet de rijst in een zeef en spoel deze goed af onder stromend water.
Breng de melk aan de kook samen met de vanillestok.
Doe de rijst in een kookpot, giet er de kokende melk op en voeg de boter toe.
Breng het geheel aan de kook, dek af met een deksel en laat 20' zachtjes garen.
Vergeet niet af en toe om te roeren om aanbakken op de bodem te vermijden.
Voeg de witte suiker toe en roer eens goed door de pap.
Laat de pap nog 10' verder garen. ( nog steeds af en toe roeren )
Klop de eidooiers en de room goed ondereen en voeg dit onder de rijst.
Laat alles goed afkoelen en serveer de rijstpap met de kandijsuiker.
Dit is overheerlijke rijstpap !!
Smakelijk !
|