Benodigdheden :
3 uien
4 wortelen
1 kg vleestomaten
1 doosje tomatenconcentraat
2 liter kippebouillon ( gebruik gevogeltefond of los 4 bouillonblokjes op in 2 liter heet water)
peper en zout
Bereiding :
De uien en de wortelen stoven in boter.
Het tomatenconcentraat en de gepelde vleestomaten toevoegen.
Bevochtig het geheel met de kippebouillon en laat zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn.
Mix de soep en breng zo nodig verder op smaak.
PS Hoe pel je tomaten ?
Water aan de kook brengen. Het kroontje van de tomaat verwijderen en aan de onderkant van de tomaat een inkerving maken.
Als het water kookt de tomaten 10 sec. onderdompelen en daarna
afspoelen met koud water. Je ziet dat het vel aan het loskomen is.
Nu kan je de tomaat heel gemakkelijk pellen.
Werk de tomatensoep af met vleesballetjes , room of peterselie.
|