Benodigdheden voor 5 pers. :
700 gr kalkoen
1 venkel
5 tomaten
1 potje peterselie
2 sjalotjes
2 teentjes look
150 gr feta kaas
350 gr rijst van Descecco
5 eetlepels rode pesto vb Bertoli
300 ml kippebouillon waarin 1 kippebouillonblokje is opgelost
olijfolie
peper en zout
Bereiding :
Kook de rijst beetgaar.
Bak de fijngesneden sjalot met de look in een beetje olijfolie.
Voeg nu de in reepjes gesneden kalkoen toe, kruid met peper en zout en laat ze mooi bruin bakken.
Doe hierbij de fijngesneden venkel en de tomatenblokjes en overgiet dit geheel met de kippenbouillon.
Laat dit 5 min. verder garen.
Voeg de rijst toe, de pesto en breng zo nodig nog meer op smaak met
peper en zout ( wel eraan denken dat de feta kaas ook wel zout smaakt
).
Werk dit gerecht af met de fijngesneden peterselie en de verkruimelde feta kaas
|