Benodigdheden voor 4 pers. :
1 kg stoofvlees van everzwijn
2 uien
75 gr fondant chocolade
1 kruidenbouquet : laurier
peterseliestengels
tijm
200 ml room
peper en zout
boter
500 ml wildfond
Bereiding :
De boter laten smelten en het stoofvlees bakken tot het mooi bruin
is. De pan moet wel goed warm zijn zodat het vlees dichtschroeit anders
verliest het teveel vocht en word het vlees taai.
Voeg de fijngesneden uien toe en het kruidenbouquet.
Voeg de chocolade toe alsook de wildfond en laat ongeveer een uur
sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe om en voeg vocht toe als dit
nodig is.
Doe de room erbij, laat nog 5 min. verder sudderen , breng op smaak met peper en zout en bind de saus als dit nodig is.
Dien op met pasta naar keuze, frietjes of kroketten.
P.S.: De chocolade ga je niet proeven maar deze zorgt wel voor een mooie glans van je saus.
Dit gerecht is heerlijk bij de feestdagen !
Smakelijk !
|