Ingrediënten : Bodem : 1 vel kruimeldeeg
Flan : 4 eieren
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
60 gr bloem
500 ml volle melk
Slagroom : 500 ml verse room ( 40% )
75 gr bloemsuiker
Topping : 75 gr breselienne nootjes
Bereiding : Klop de eidooiers en 100 gr suiker op tot een witte massa.
Meng de bloem los met de melk en voeg dit bij het eimengsel.
Klop het eiwit stijf met 50 gr suiker en spatel dit onder het beslag.
Bekleed je taartvorm met het kruimeldeeg.
Bak de taart af in een voorverwarmde oven op 16o°C gedurende 50 min.
Laat ze eventueel nog iets langer bakken als dit nodig is ( mag niet meer nat zijn bij het doorprikken ).
Laat de taart voldoende afkoelen op een taartrooster.
Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker.
Spuit de slagroom op de taart.
Werk af met de breseliënne nootjes.
Heerlijk bij de koffie !
|