De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan Nougatinetaart ( favoriet van de collega's )

    Ingrediënten :   Bodem : 1 vel kruimeldeeg

                             Flan :  4 eieren

                                        150 gr suiker

                                        1 zakje vanillesuiker

                                        60 gr bloem

                                        500 ml volle melk

                             Slagroom : 500 ml verse room ( 40% )

                                                75 gr bloemsuiker

                             Topping : 75 gr breselienne nootjes

    Bereiding :   Klop de eidooiers en 100 gr suiker op tot een witte massa.

                         Meng de bloem los met de melk en voeg dit bij het eimengsel.

                         Klop het eiwit stijf met 50 gr suiker en spatel dit onder het beslag.

                         Bekleed je taartvorm met het kruimeldeeg.

                         Bak de taart af in een voorverwarmde oven op 16o°C  gedurende 50 min.

                         Laat ze eventueel nog iets langer bakken als dit nodig is ( mag niet meer nat zijn bij het doorprikken ).

                         Laat de taart voldoende afkoelen op een taartrooster.

                         Klop de slagroom stijf met de bloemsuiker.

                         Spuit de slagroom op de taart.

                         Werk af met de breseliënne nootjes.

     Heerlijk bij de koffie !                   




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs