Benodigdheden voor 5 pers. :
375 gr rijst ( Italiaanse Dececco of de Griekse Risone rijst van Benito)
1 rode paprika
1 gele paprika
2 uien
1 brocolli
400 gr gerookte spekblokjes
500 ml kaassaus : 50 gr roux = 20 gr margarine + 30 gr vloeiende bloem ( klontert niet )
500 ml melk
peper, zout, nootmuskaat
150 gr gemalen kaas
Bereiding :
Stoof de ui met de gele en de rode paprika. Bak de gerookte spekblokjes lichtjes.
Stoom de brocolli in een beetje water gaar in de microgolfoven ( 5 min. )
Meng dit alles onder elkaar.
Kook de rijst beetgaar.
Maak de kaassaus. Laat de boter smelten , voeg de bloem toe en meng met de klopper tot een droge massa.
Voeg de melk toe en roer goed zodat er geen klonters ontstaan. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng hierronder de gemalen kaas.
Verwarm de oven op 200°C. Boter een ovenschotel in en maak de rijstschotel.
Eerst een laag rijst, de groentenmengeling met de spekblokjes en eindig met de kaassaus.
Zet dit 30 min. in de oven.
Smakelijk !!
|