Omdat hier toch wel wat werk aan is, is het gemakkelijk om je portie
dubbel te maken en één ervan in te vriezen voor een andere keer als je
het te druk hebt en toch lekker vers wil eten !
Benodigheden voor 10 pers. :
500 gr lasagnevellen vb. Barilla, Panzani ,... ( Zie wel dat je ze niet op voorhand moet koken )
1 liter kaassaus : 40gr boter
60 gr vloeiende bloem ( deze klontert nooit )
300 gr gemalen kaas
peper, zout en nootmuskaat
1.5 liter bolognaisesaus : 3 grote uien
3 teentjes look
2 rode paprika's
1 courgette
5 wortelen
200 gr tomatenpuree
1000 ml passata
1000 ml water
spagettikruiden (Verstegen)
750 gr gemengd gehakt
olijfolie
1 klontje suiker of 1
koffielepel Tagatesse (dieetsuiker) om het scherpe van de tomatenpuree
te neutraliseren)
Bereiding :
Snij de groenten in stukjes en stoof ze aan in olijfolie.
Voeg de tomatenpuree, de passata en het water toe alsook de suiker.
Doe er ook de spagettikruiden bij.
Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuurtje verder koken tot de groenten gaar zijn.
Roer regelmatig in de saus.
Bak het gehakt apart gaar en voeg toe aan de saus.
Zo nodig de saus binden.
Mix de saus en breng verder op smaak.
Maak de kaassaus :
Smelt de boter en doe de bloem erbij. Goed roeren met de klopper en als de bloem droger is de melk toevoegen.
Verder blijven kloppen tot er een gebonden saus ontstaat. Doe de
gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Een vuurvaste schotel inboteren.
De bodem bedekken met een laagje bolognaisesaus, hierop
lasagnebladen, een laag kaassaus, lasagnebladen,... en zo blijven
afwisselen.
De bovenst laag is een bolognaiselaag.
Strooi er de gemalen kaas over en zet 25 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
Dien op met stokbrood.
Dit gerecht is nog lekkerder als je het de dag ervoor maakt want dan zit de smaak goed in de lasagnebladen.
Smakelijk !
|