Benodigdheden voor 5 pers. :
30 asperges
250 ml kookvocht van de asperges
10 schijfjes gandaham
50 gr bloem
50 gr boter
50 gr gemalen kaas
125 gr raclettekaas
750 ml melk
100 ml room
Bereiding :
Kook de asperges beetgaar, giet ze af en bewaar het kookvocht.
Maak een kaassaus. De boter smelten , de bloem toevoegen en kloppen tot het geheel droger wordt.
Voeg het asperge kookvocht toe samen met de melk ,de room en de gemalen kaas als de saus gebonden is. Kruid met peper en zout.
Rol 3 asperges per schijf gandaham en leg ze in een ingeboterde ovenschotel.
Giet hierover de kaassaus en leg de raclettekaas er bovenop.
Verwarm de oven op 180°C en zet 10 min. voor een korstje. Als het gerecht koud is zet je het 15-20 min. in.
Maak er een lekkere puree bij.
|