Benodigdheden voor 4 pers. :
2 tomaten
2 courgettes
2 sjalotten
3 teentjes knoflook
400 gr lamsgehakt ( dit gehakt zeker nemen voor de lekkere smaak)
1 koffielepel komijnpoeder
peper en zout
200 gr. gekookte rijst
olijfolie
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 200°C
Pel en ontpit de tomaten, snij deze in blokjes.
Snij de courgette in de lengte door en verwijder met een lepeltje de zaadjes die erin zitten.
Snij de sjalot en de knoflook fijn en stoof dit samen aan in olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak het goed. Kruiden met peper en zout en komijn.
Meng het gehakt met de rijst en de tomaten en vul er de courgettehelften mee.
Leg ze in een ingeboterde ovenschotel en besprenkel met olijfolie.
Zet 30 min. in de oven.
Smakelijk !!
|