Ingrediƫnten: 800 gr gemengd gehakt
2 rode paprika's
3 uien
3 wortelen
1 courgette
3 teentjes knoflook
750 ml passata ( of 800 ml tomatenblokjes )
400 ml water
kruiden van Verstegen
Bereiding : Was de groenten goed en snij deze in grove stukjes.
Stoof de uien samen met de knoflook glazig.
Voeg dan de rest van de gesneden groenten toe ( de wortelen, de paprika's, de courgette ).
Voeg de passata of de tomatenblokjes toe alsook het water.
Kruid al eens goed.
Laat alles goed stoven tot de groenten gaar zijn.
Bak het vlees gaar in een andere pan en roer hier regelmatig in met een stamper.
Voeg het vlees bij de saus. Zo nodig kan je de saus nog verder afkruiden en binden.
Voor onze kinderen is het pure nostalgie als ik van het gehakt balletjes rol, deze afkook en dan in de saus doe !
Je kan ook meer saus maken en deze dan invriezen voor momenten dat je gebrek hebt aan tijd.
Smakelijk !
|